Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” pārvarot grūtības gūst otru uzvaru Daugavpilī

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” pārvarot grūtības gūst otru uzvaru Daugavpilī
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2014. gada 26. janvārī, Daugavpils ledus hallē noritēja otrā savstarpējā spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Daugavpils”. Neskatoties uz graujošo pirmās spēles rezultātu, jelgavnieki nostādīja sev augstus spēles mērķus, kurus būtu nepieciešams sasniegt spēlē. HK “Daugavpils” neatpalika no viesu komandas un nostādīja sev mērķi, izjaukt viesu spēles plānu.

Spēles vadību pirmā trešdaļā uzreiz pārņēma HK “Zemgale/LLU” spēlētāji un visa spēle koncentrējās HK “Daugavpils” aizsardzības zonā. Diemžēl izkombinēt līdz tukšo vārtu gūšanai jelgavniekiem neizdodas, ka arī pārējos metienus veiksmīgi atvaira vārtsargs Ruslans Kurelass. Pirmās piecu minūšu mocības jelgavniekiem beidzās ar HK “Daugavpils” pretuzbrukumu un kuriozu vārtu zaudēšanu. Pretuzbrukumā aizskrējušais Dmitrijs Fuņikovs no asa leņķa met uz Reiņā Repšes sargāteim vārtiem. Ripa atsitās pret augšējo vārtu pārliktni. Tikai daugavpiliešu un tiesnešu prāt, tā atsitās, šķērsojot līniju, bet pēc jelgavnieku domām – nešķērsojot. Neskatoties uz protestiem, tiesnesi vārtus ieskaita – 0:1. Noskaņojumu zaudētie vārti pabojāja, jo komanda bija plānojusi nospēlēt ar “sauso” rezultātu. HK “Daugavpils” vadība spēles rezultātā turpinājās sešpadsmit sekundes, jo pēc Viktora Jasjoņa piespēles, Gatis Gricinskis pie vārtu staba atrod brīvi stāvošo Miku Komulu, kurš izlīdzina spēles rezultātu – 1:1. Minūti vēlāk, pēc Gata Gricinska piespēles un vārtiem ripu jaudīgi ielādē Jānis Bullītis un izvirza komandu vadībā – 2:1. Trešdaļas turpinājumā veiksme aizgriezās no HK “Zemgale/LLU”, jo puišiem vairs neizdodas gūt vārtus un pat spēle vairākumā nenes nepieciešamo rezultātu. Atmosfēra uz rezerves soliņa sāka iekarst, jo pašus spēlētājus tāds rezultāts neapmierināja. Nelielu atslābumu sagādāja Olafs Aploks, kurš pēc Artjoma Ogorodņikova un Riharda Remiņa piespēlēm, iemet ripu vārtos un palielina rezultātu līdz – 3:1.

 

Otrā trešdaļā pārsvars atkal ir jelgavnieku rokās un komanda var sākt kombinēt pretinieku aizsardzības zonā. Vārtu gūšanu pamatīgi traucē daugavpiliešu ciešā spēle, kura neļauj nokļūt izdevīgā metiena pozīcijā un vēl vairāk traucē tas, ka HK “Daugavpils” spēlētāji veiksmīgi izraida ripu ārā no savas aizsardzības zonas, kas jelgavniekiem liek uzbrukumu sākt no jauna. Līdz trešdaļas vidum ietekmēt spēles rezultātu neizdodas un HK “Zemgale/LLU” līdzīgi, kā iepriekšējā spēlē nomaina vārtsargus. Kad nerezultatīvā spēle apnīk, jelgavnieku aizsargs Reinis Demiters spēcīgi met no zilās līnijas un pārsteidz pretinieku vārtsargu, bet rezultatīvās piespēles tiek pierakstītas Rihardam Remiņam un Olafam Aplokam – 4:1. Divas minūtes jelgavniekiem neizdodas izveidot lādzīgas kombinācijas un tāpēc pēc Jāņa Bullīša piespēles un priekšu dodas Raivis Kurņigins. Viņš no laukuma vidus, apspēlējot pretiniekus, nokļūst pie pašiem vārtiem, kur atdot piespēli Jurim Ziemiņam. Juris spēcīgi met uz vārtiem starp vārtsarga kājsargiem. Neskatoties uz to, ka HK “Daugavpils” vārtsargs Ruslans Kurelass noreaģēja uz metienu, bet izdarīja to sekundes simtdaļu par vēlu un ripa ieslīd vārtos – 5:1. HK “Daugavpils” pēc vārtu zaudējuma vārtsargu, bet tas tiek darīts nevis rezultāta dēļ, bet gan dēļ tā, lai vārtsargiem ir spēļu prakse un tiek papildināta statistika. Atlikušā trešdaļas spēles laikā HK “Zemgale/LLU” ierokas pretinieka aizsardzības zonā un pēdējas sekundēs liek kapitulēt mājiniekiem. Pēc Reiņa Demitera piespēles, vārtus gūst kapteinis Artjoms Ogorodņikovs – 6:1.

 

Trešā trešdaļā jelgavnieki turpināja iesākto uzbrūkošo taktiku, tiki tajā ar pilnu slodzi pieslēdzās komandas aizsargi. HK “Daugavpils” izmantojot šo iespēju, izveidoja vairākus asus pretuzbrukumus, kuri varētu tikt realizēti, ja vārtos nestāvētu Toms Nuka un ja veiksme nebūtu HK “Zemgale/LLU” pusē. Lielā skriešanā viesi aizvada septiņas minūtes, līdz vārtus pēc Raivja Kurņigina un Jura Ziemiņa piespēlēm, gūst Artūrs Batraks – 7:1. Sajūtot emocionālo pacēlumu, puiši uzsāk vārtu gūšanas maratonu. Pēc Kristapa Millera piespēles uz vārtiem spēcīgi met Kaspars Krāģis, bet Māris Miezis pielabo ripas lidojumu, lai tā atrod savu vietu vārtos – 8:1. Piecdesmit sekundes bija nepiečiešamas jelgavnieku pirmajai maiņai, lai ienestu savu artavu vārtu gūšanas maratonā. Viktors Jasjonis un Gatis Gricinskis asistē Mikam Komulam, lai varētu gūt otru ripu spēles gaitā – 9:1. Nedaudz vairāk par minūti bija nepieciešams, lai Kaspars Kraģīs un Kristaps Millers izspēlētu ripu pašu vārtu priekšā un neuzkristu virsū daugavpiliešu vārtsargam Denisam Kurelasam. Divu jelgavnieku apskāvienos vārtsargs nebija spējīgs aizstāvēt savus vārtus un Māris Miezis bez satraukuma iemet ripu vārtos – 10:1. Pat HK “Zemgale/LLU” vārtsargs Toms Nuka ir ticis pie rezultatīvās piespēles, kuru viņš atdeva Reinim Demiteram. Savukārt Reinis to nogādāja pretinieka aizsardzības zonā un atdeva Rihardam Remiņam, kurš ar asu metienu pārsteidz vārtsargu, iemetot ripu starp cieši nepiespiestiem kājsargiem – 11:1. Trešdaļas atlikušās četrās minūtēs komandas apmainījās ar asiem uzbrukumiem un bija tuvas vārtu gūšanai, bet veiksmes atlikums bija izsmelts. HK “Zemgale/LLU” izcīnīja divas uzvaras izbraukumā un sāk gatavoties nākamai, ārkārtīgi svarīgai, spēlei ar HS “Rīga/Prizma” otrdien, 2014. gada 28. janvārī Rīgā, Volvo sporta centrā.