Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” sagrauj HK “Daugavpils”

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” sagrauj HK “Daugavpils”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2014. gada 25. janvāris, Daugavpils. HK “Zemgale/LLU” devusies divu dienu izbraukumu tūrē uz Latgali, lai Daugavpils ledus hallē tikties ar HK “Daugavpils”. Neskatoties uz to, ka Daugavpils komanda atrodas turnīra tabulas pēdējā vietā, tā nekad nebija padevusies un cīnās ar visām komandām no sirds. HK “Zemgale/LLU” lielākais pārbaudījums būs pašiem sev un svarīgi būs saprast vai komanda spēlēs ar pilnu atdevi vai arī paļausies uz savu nominālo pārspēku.

Pirmās trešdaļas minūtēs jelgavnieki pārņēma vadību savās rokās un izskatījās it, kā viņiem būtu vairākums. Savukārt HK “Daugavpils” veiksmīgi aizsargājas un gūstot ripu dodas pretuzbrukumā, kurš gandrīz tika izmantots. Lai arī vārtus neguva, ledus saimnieki piespiež aizsargu Jāni Bullīti pārkāpt noteikumus un HK “Zemgale/LLU” uz piecām minūtēm zaudēja savu pārsvaru. Tomēr jelgavnieki atkārtoti pārņēma vadību savās rokās un vairs to neatlaida. Septītā minūtē, pēc Gata Gricinska un Jāņa Bullīša piespēlēm spēles rezultātu atklāj Viktors Jasjonis – 0:1. Trešdaļas vidū HK “Daugavpils” nonāk mazākumā un pēc Viktora Jasjoņa un Mika Komula piespēlēm vārtus gūst Gatis Gricinskis – 0:2. Mazāk nekā pēc minūtes pēc Kristapa Millera piespēles savus pirmos sezonas vārtus gūst Lenards Roze – 0:3. Līdz trešdaļas beigām jelgavnieki iemet vēl vienu ripu. Šoreiz ar precīzām piespēlēm atzīmējās Raivis Kurņigins un Artūrs Ozols, bet vārtus gūst Artūrs Batraks – 0:4.

 

Otrā trešdaļā iniciatīvu savās rokās pilnībā pārņēma HK “Zemgale/LLU” spēlētāji, praktiski neslidojot prom no HK “Daugavpils” aizsardzības zonas. Līdz trešdaļas vidum jelgavnieki gūst divas ripas. Ņemot vērā spēlēs rezultātu, abu komandu treneri nomaina vārtsargus. Bet tas īpaši nepalīdz HK “Daugavpils”, jo trešdaļā tiek ielaistas vēl divas ripas – 0:8. Ar vārtu guvumiem jelgavnieku starpā atzīmējās – Olafs Aploks, Miks Komuls, bet Reinis Demiters to izdarīja divreiz. Rezultatīvās piespēles izdarīja – Juris Ziemiņš, Jorens Grauds, Jānis Bullītis, Reinis Demiters, Viktors Jasjonis, Edgars Kamoliņš, Rihards Remiņš un Olafs Aploks.

 

Trešā trešdaļa jelgavnieki turpināja kontrolēt ripu, bet HK “Daugavpils” neatlaidīgi traucēja nokļūt līdz saviem vārtiem. Daugavpils komandai piemīt viena īpašība - tās spēlētāji māk slidot līdz pretiniekam un visiem iespējamiem veidiem traucē izspēlēt kombinācijas. Vairākas reizes viņiem izdevās arī aizskriet ātros pretuzbrukumos un tika laimīga sagadīšanās ļāva viesiem izvairīties no vārtu zaudēšanas. Tieši šīs īpašības dēļ, jelgavnieki līdz trešdaļas vidum nespēja gūt vārtus, kamēr pēc Lenarda Rozes un Māra Miezis piespēlēm ripu vārtos neiemet Rihards Remiņš. Pēdējās piecās minūtēs HK “Zemgale/LLU” vēl divas reizes spēja iemest ripu vārtos. No sākuma Kristaps Millers “iešauj” ripu vārtu devītnieka (piespēle Mārim Miezis), bet pēc tam Juris Ziemiņš ar Raivi Kurņiginu izveido iespēju izcelties Artūram Batrakam.