Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Kurbads” sagādā “Zemgale/LLU” sāpīgu sakāvi

HK Zemgale
HK Zemgale

“Kurbads” sagādā “Zemgale/LLU” sāpīgu sakāvi
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 23. janvārī, Jelgavas ledus hallē notika kārtējā Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta spēle, kurā tikās HK “Zemgale/LLU” un HK “Kurbads”. Divas dienas iepriekš jelgavnieki izbraukumā pēcspēles metienos guva uzvaru ar rezultātu 2:1, bet šoreiz tika sakauti ar rezultātu 3:7.

Pirmo trešdaļu HK “Zemgale/LLU” uzsāka ar ātru uzbrukumu, kura smailē Raimonds Vilkoits neiemet ripu, dodot iespēju ātram pretuzbrukumam HK “Kurbads”, kuru uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis iegrūž ripu starp vārtsarga Toma Konrada kājām. Jelgavnieki turpināja savu uzbrūkošo spēles taktiku un divas reizes Raimondam Vilkoitam bija iespēja izlīdzināt spēles rezultātu, bet ripa vārtos tā arī nenokļuva. HK “Zemgale/LLU” palaida iespēju izlīdzināt spēles rezultātu vairākumā, bet izdarīja to desmitā minūtē, kad pēc Sanda Zolmaņa un Olafa Aploka piespēlēm, ar metienu no zilās līnijas Mārtiņš Mežulis raidīja ripu, kas trāpīja vārtu pārliktnī un tad nonāca vārtos – 1:1. Diemžēl jelgavnieku priek ilga tikai 35 sekundes, jo jau nākamā uzbrukumā HK “Kurbads” atkal izvirzījās vadībā – 1:2. Ar šiem gūtiem vārtiem ogrēnieši salauza spēles gaitu un pārņem iniciatīvu savas rokās. Līdz trešdaļas beigām viņi iemet vēl trīs ripas un pie rezultāta 1:5 jau lieka domāt, ka HK “Zemgale/LLU” ir sagrauta.

 

Otrās trešdaļas sākumā HK “Zemgale/LLU” spēlētājiem nācās pierādīt, ka viņi nav mierā ar spēlēs rezultātu un netaisās padoties. Jau pirmajā minūtē jelgavnieki palika lielā mazākumā un cīnījās ar visu atdevi, ieskaitot vārtsargu Tomu Konradu, neļaujot pretiniekam gūt vārtus. Izturot lielo mazākumu HK “Zemgale/LLU” vēl vienu reizi paliek mazākumā un kopā četras pirmās trešdaļas minūtes cīnījās savā aizsardzības zona. Brīdī, kad komanda atkal atsāka spēli pilnā sastāvā, ripas kontrole pāriet jelgavnieku rokās un viņi nepārtraukti šturmē pretinieku vārtus bez apstājas. Devītajā minūtē aizsargs Jānis Bullītis aukstasinīgi apspēlē pretinieku spēlētāju un izdara metienu uz vārtiem. Ripa izslīd caru vārtsarga Ulda Čalpas kājsargiem un pārslīdēt pāri vārtu līnijai tai palīdz Juris Ziemiņš – 2:5. Trešdaļas turpinājumā jelgavnieki neapstājās ne uz mirkli, izņemot tos brīžu, kad nācās apturēt dažus ātros HK “Kurbads” pretuzbrukumus. Diemžēl rezultāts trešdaļā vairs nemainās, solot karstas cīņas spēles noslēdzošā trešdaļā.

 

Trešā trešdaļā jelgavnieki mēģināja atspēlēties, izmantojot iegūto vairākumu, bet izspēles laikā pretinieku uzbrucējs Artjoms Ogorodņikovs izcīna ripu un aizskrien ātrā pretuzbrukumā un spēj pārspēt vārtsargu Tomu Konrādu, gūstot sestos vārtus – 2:6. Pēc piecām minūtēm HK “Kurbads” atkārto ātro pretuzbrukumu un gūst septītos vārtus – 2:7. Rezultāts norādīja uz to, ka jelgavnieki vairs nespēs atgūt zaudēto. HK “Zemgale/LLU” turpināja cīņu, bet ripa vārtos vienkārši negāja iekšā. Trešdaļas vidū mājinieki bija spiesti spēlēt mazākumā, bet pateicoties pašaizliedzīgai cīņai, Mārtiņam Mežulim un Kristapam Milleram izdevās atdot piespēli Mārim Miezim, kurš caur laukumu centru vienatnē aizskrēja līdz pretinieku vārtiem un spēja apspēlēt Uldi Čalpu, dodot nelielu cerību, ka puiši vēl var kaut ko atgūt – 3:7. Tomēr neskatoties uz visām izcīnītām iespējām, HK “Zemgale/LLU” nespēja vairs atgūt nevienus vārtus un cieta sakāvi ar rezultātu 3:7.

 

Ruslans Antropovs