Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” izlaiž no rokām uzvaru pret HK “Donbass”

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” izlaiž no rokām uzvaru pret HK “Donbass”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2015. gada 21. septembrī, Jelgavas ledus hallē norisinājās draudzības spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Donbass” (Ukraina). Viesu komandas gatavojoties Ukrainas čempionātam aizvada Latvijā draudzības spēles ar Latvijas Virslīgas komandām – Mogo, Zemgale/LLU un Kurbads. Pirmajā spēlē HK “Donbass” piekāpās HK “Mogo” vienībai ar rezultātu 5:3 un bija gatava cīņai ar jelgavniekiem.

Pārsteidzoši priekš skatītājiem bija tas, ka HK “Zemgale/LLU” no pirmām spēles minūtēm pārņēma spēles vadību savās rokās. Viesi atbildēja ar ātriem pretuzbrukumiem un divas reizes trāpīja ar ripu pa Toma Konrada sargāto vārtu pārliktņiem. Vienpadsmitā minūtē HK “Donbass” atklāj spēles rezultātu, bet tik pat ātri rezultātu izlīdzina Raimonds Vilkoits un pēc neilga brīža, ar kuriozu vārti guvumu, komandu vadībā izvirza Jūris Ziemiņš – 2:1.

 

Otrā trešdaļa sākas ar pamatīgu HK “Zemgale/LLU” spiedienu uz pretinieku vārtiem un pusotras minūtes laikā vārtus gūst Olafs Aplokus un Artūrs Batraks – 4:1. Apmierināti ar rezultātu, jelgavnieki samazina savu spiedienu un to izmanto pretinieki. Viņu uzbrukuma smailē izceļas pieredzējušie Sergejs Varlamovs (NHL un KHL spēlētājs) un Deniss Kočetkovs (KHL spēlētājs). Līdz trešdaļas beigām HK “Donbass” izlīdzina spēles rezultātu – 4:4, jo jelgavnieki trešdaļas laikā tikai sešas reizes meta uz pretinieka vārtiem.

 

Trešā trešdaļā Juris Ziemiņš ar skaisti gūtiem vārtiem atkal izvirza savu komandu vadībā – 5:4. Pretinieks gan nav mierā ar tādu rezultātu un atkal spēles gaitu maina Sergejs Varlamovs un Deniss Kočetkovs, panākot spēles rezultāta izlīdzināšanu – 5:5. Septiņas minūtes līdz spēles beigām Rihards Grigors nopelna noraidījumu par grūšanu uz apmali un HK “Zemgale/LLU” paliek mazākumā gandrīz līdz spēles beigām. Pieredzējušie pretinieki ar uzviju izmanto vairākumu un ieraida divas ripas, ar ko arī panāk uzvaru visā spēlē ar rezultātu – 5:7.

 

Ruslans Antropovs