Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” vienlīdzīgā spēlē pārspēj “Kurbads”

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” vienlīdzīgā spēlē pārspēj “Kurbads”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 20. janvārī, Ogrē, Vidzemes ledus hallē notika Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta regulārā turnīra spēle starp HK “Kurbads” un HK “Zemgale/LLU”. Iepriekšējās divās spēlēs katra no komandām guva pa vienai uzvarai, bet trešajā savstarpējā spēlē jelgavnieki pēcspēles metienos uzvarēja ar rezultātu 2:1.

Pretēji prognozētam, spēles kontroli savās rokās no pirmām minūtēm pārņēma jelgavnieki un vairākas reizes apdraudēja Ulda Čalpas sargātos vārtus. HK “Zemgale/LLU” pārsvaru ceturtā minūtē apturēja Atvara Tribuncova noraidījums, bet ar pusi mazākuma laika jelgavnieki tika galā un otrā mazākuma minūtē pat devās uzbrukumā un nedeva HK “Kurbads” iespējas izmantot taktisko pārākumu. Līdz trešdaļas vidum pārliecinātāki uz ledus bija HK “Zemgale/LLU” spēlētāji, bet otrā trešdaļas daļā ogrēnieši uzņēma apgriezienus un nu nopietni bija jāpiestrādā Nikolajam Žurkovam, lai neielaistu ripu savos vārtos. Kritisks moments bija trešdaļas pēdējās ceturtdaļas sākumā, kad uzbrucējs Raimonds Vilkoits izpelnījās noraidījumu un HK “Kurbads” vairākumā varēja gūt pirmos vārtus, bet ripa trāpīja vārtu stabā. Līdz trešdaļas beigām HK “Zemgale/LLU” atkal pārņēma vadību savās rokās, bet nespēja pārvērst to gūtos vārtos un pirmā trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu – 0:0. Jāpiemin, ka galvenais spēles tiesnesis šoreiz bija ļoti strikts pret spēlētājiem, kurus neapmierināja tiesnešu lēmumi. Pirmajā trešdaļā disciplināros sodus uz desmit minūtēm saņēma Gatis Gricinskis (Kurbads) un Sandis Zolmanis (Zemgale/LLU). Tas ir pārsteidzoši, jo abi spēlētāji ir vieni no “nevainīgākiem” spēlētājiem čempionātā.

 

Otrā trešdaļa sākusies ar HK “Kurbads” pārsvaru, jo viņi vairāk kontrolēja ripu un līdz ar to arī vairāk uzbruka. Papildus tam HK “Zemgale/LLU” aizsargs Mārtiņš Mežulis nopelnīja noraidījumu un ledus saimniekiem bija vēl lielākas iespējas izvirzīties vadībā. Pateicoties teicamai jelgavnieku spēlei, pretinieks netika pie vārtu gūšanas, toties tas viņiem izdevās vienādos sastāvos. HK “Zemgale/LLU” spēlētāji bija devušies uz maiņu, bet HK “Kurbads” devās ātrā uzbrukumā pa tālo laukuma malu. Kamēr jelgavnieki mēģināja sadalīt spēlētājus savā starpā, ogrēniešu uzbrucējs Mārcis Zembergs paspēja atklāt spēles rezultātu – 0:1. Vadībā HK “Kurbads” pavadīja četras minūtes, līdz brīdim, kas jelgavnieki nostājās viņu aizsardzības zonā un pēc Anda Āboliņa piespēles un vārtiem uzmetienu izdarīja aizsargs Matīss Gelažis. Ripa lidoja apmēram krūšu augstumā un tieši virsū Aldim Āboliņām, kas stāvēja vārtu priekšā un aizsedz skatu vārtsargam. Aldis, kas atgriezās uz ledus pēc ilgāka pārtraukuma, ar nūju precīzi trāpīja lidojošai ripai un tā mainīja savu virzienu tā, lai trāpītu starp vārtsarga kājsargiem un ielidotu vārtos, izlīdzinot spēles rezultātu – 1:1. Turpmākā trešdaļas gaitā spēles nomināla vadība pārgāja no vienas komanda pie otras, bet tikai pateicoties precīzais vārtsargu spēlei, rezultāts trešdaļā vairs nemainījās.

 

Trešā trešdaļā HK “Kurbads” uzreiz uzņēmās spēles vadību, jo jelgavnieki to sākuši mazākumā. Neskatoties uz ļoti bīstamām situācijām, HK “Zemgale/LLU” izturēja šo spēles posmu un varēja doties pretuzbrukumos. Visas trešdaļas gaitā nevarēja noteikt spēcīgāko komandu, jo abas uzbruku un abām bija gana daudz iespēju mainīt spēles rezultātu. Pilnīgi noteikti apmierināti ar spēli bija skatītāji, jo šī bija visaizraujošākā spēle šajā sezonā, kuras gaitā varēja pārdzīvot līdzi savām komandām. Spēles pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1 un sekoja ne mazāk aizraujošs papildlaiks, kurā vārti netika gūti. Spēles uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams mest pēcspēles metienus un vienīgos uzvaras vārtus guva Olafs Aploks, bet vārtsargs Nikolajs Žurkovs savos vārtos neielaida nevienu ripu. HK “Zemgale/LLU” ar uzvaru atgriezās mājās, lai jau sestdien, 23. janvārī Jelgavas ledus hallē atkal tiktos ar HK “Kurbads” un nostiprinātu savu panākumu.

 

Ruslans Antropovs