Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Enerģiska uzvara pār „HACS Jūrmala”

HK Zemgale
HK Zemgale

Enerģiska uzvara pār „HACS Jūrmala”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2014. gada 17. septembrī, Jelgavas ledus hallē norisinājās Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta pirmā spēle starp HK „Zemgale/LLU” un HK „HASC Jūrmala”. Abas komandas savā starpā tikās pārbaudes spēlē pirms sezonas sākuma un šī spēle bija interesanta ar to, kā komandas izmainījās sagatavošanas laikā.

Pirmā trešdaļa aizsākās ar jelgavnieku iniciatīvu, kurai spēcīgi traucēja tas, ka spēlētāji nespēja noturēt ripu uz savas nūjas. Ripa visu laiku nodevīgi noslīdēja no nūjām praktiski visiem komandas dalībniekiem un tieši šī iemesla dēļ HK „HASC Jūrmala” uzbrucējs Edgars Lipsbergs spēja piektā minūtē atklāt spēles rezultātu – 0:1. Zaudētie vārti lika sakoncentrēties HK „Zemgale/LLU” spēlētājiem un veidot lielu skaitu bīstamu situāciju, kuras par neveiksmi spēja neitralizēt pretinieku vārtsargs Guntars Reiss. Trešdaļas četrpadsmitajā minūtē, pēc Raimonda Upenieka piespēles, uzbrukumā dodas pirmā piecinieka uzbrucēji Rihards Remiņš un Olafs Aploks. Rihards Remiņš veiksmīgi apspēlē pretiniekus un izdara precīzu piespēli Olafam, kurš eleganti izlīdzina spēles rezultātu – 1:1. Līdz trešdaļas beigām HK „Zemgale/LLU” diezgan muļķīgi nonāk lielā mazākumā, bet līdz spēles beigām spēj nosargāt neizšķirtu rezultātu.

Otrā trešdaļa uzreiz sākas ar jelgavnieku pirmā piecinieka gūtiem vārtiem. Olafs Aploks un Rihards Remiņš sakombinē spēli tā, ka Martins Lavrovs savā pirmā spēlē spēj izvirzīt vadībā HK „Zemgale/LLU” – 2:1. HK „HASC Jūrmala” spēlētāji mēģina lauzt spēles gaitu, bet rezultātā trīs reizes nonāk mazākumā. Viņiem par laimi vārtos veiksmīgi stāv Guntras Reiss un jelgavnieki neizmanto savu pārsvaru. Lai gan skatītāju pārdzīvojumu pūtienu un izsaukumu ir ļoti daudz. Jau spēlējot pilnā sastāvā pirmā piecinieka spēles veidotāji Rihards Remiņš un Olafs Aploks, ļauj komandas aizsargam Mārtiņam Mežulim gūt pirmos sezonas vārtus – 3:1. Noguruši no nemitīgiem uzbrukumiem, HK „Zemgale/LLU” spēlētāji ļauj „HASC Jūrmala” uzbrucējam Egaram Lipsbergam iziet pāri visam laukumam un raidīt ripu Toma Konrāda sargātos vārtos. Toms ripas lidojumu uzmin, bet metiens ir tik spēcīgs, ka ripa atstās pret tvērējcimdu un jau zaudējot savu ātrumu ielido vārtos – 3:2. Zaudētie vārti neapturēja ledus saimniekus un jau pēc minūtes, pēc Jura Ziemiņa un Jāņa Bullīša piespēlēm, savus pirmos (ilgi gaidītos) vārtus gūst Artūrs Batraks – 4 :2. Pēc noraidījumiem seko abu komandu spēle trīs pret trīs. Kad jelgavniekiem pievienojās ceturtais spēlētājs, pēc Jura Ziemiņa un Mārtiņa Mežuļa piespēlēm, pirmo sezonas ripu gūst Jānis Bullītis, kas ar ļoti spēcīgu metienu raida to virs vārtsarga labā pleca un tā ar spēcīgu skaņu atsitās pret vārtu pārliktņa un ielido vārtos – 5:2. HK „HASC Jūrmala” spēlētājus pārņem emocijas un viņi atkal spiesti spēlēt mazākumā, kuru izlīdzina jelgavnieku noraidījums. Spēle nevienlīdzīgos sastāvos neliedz Artūram Batrakam gūt savus otros vārtus pēc Jura Ziemiņa un Jorena Grauda piespēlēm – 6:2. Viesu komanda izskatās satriekta un pēdējā spēles minūtē nomaina vārtsargu Guntaru Reisu pret Maksimu Fursu.

Trešā trešdaļa jau noris nedaudz mierīgākā gaisotnē. HK „Zemgale/LLU” izskatās nedaudz pagurusi, bet pretinieks nejūtas labāk. Iespējams tāpēc trešdaļā jelgavnieki pagūst gūt tikai divus papildus vārtus. Nosākuma izceļas Māris Miezis, bet pēc tam viņam pievienojās Sandis Grīnbergs. Ar teicamām piespēlēm izceļas Raivis Kurņigins, Artūrs Āboliņš, Daniels Riekstiņš un Miķelis Freimanis. Spēle noslēdzas ar rezultātu 8:2 un ļoti pamierinātiem skatītājiem, kas varēja baudīt enerģisku komandu sniegumu, skaistas izspēles un fantastiski gūtos vārtus.