Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Saliedētās komandas uzvara pār “Ogre/Sāga97”

HK Zemgale
HK Zemgale

Saliedētās komandas uzvara pār “Ogre/Sāga97”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2015. gada 17. janvārī, Jelgavas ledus hallē norisinājās kārtējā Latvijas Hokeja Virslīgas čempionāta spēlē, kurā savos spēkos mērojās HK “Zemgale/LLU” un HK “Ogre/Sāga 97”. Iepriekšējās spēlēs jelgavnieki vienmēr guvuši uzvaras pret pretinieku, bet praktiski nekad to nav izdevies izdarīt viegli, jo Ogres jaunieši vienmēr spēja pabojāt nervus.

Šoreiz viss sanāca pavisam savādāk, jo jelgavnieki no spēles sākuma pārņēma spēles kontroli savās rokās. Uz mājas ledus puiši jutās pilnīgi pārliecinoši un veidoja saspēles, kuras lika atbalstītājiem pārsteigumā atvērt mutes. Septītā spēles minūtē savā aizsardzības zonā Mārtiņš Mežulis piespēlē ripu Raivim Kurņiginam, kurš ātrā tempā dodas uzbrukumā gar labo bortu. Nedaudz nopakaļ un tuvāk centram viņam seko Rihards Remiņš. Rodas sajūta, ka puiši vēl laukuma vidū bez sarunāšanas ir vienojušies par vārtu gūšanas plānu. Pretinieka aizsargs spiests pievērst uzmanību ātri slidojošam Raivim, bet nespēj bloķēt virtuozo piespēli un ripa nonāk pie Riharda. Otrs pretinieka aizsargs nokavē atgriešanos aizsardzības zonā un Remiņš uz brīdi paliek viens pret viens ar vārtsargu. Sekundes daļas un viņa raidīta ripa ietriecās vārtu tīkliņā, atklājot spēles rezultātu – 1:0. Otrais jelgavnieku piecinieks, redzot komandas biedru panākumus, arī vēlās gūt vārtus, jo pretinieks neizrāda īpašas spējas uz pretošanos. Desmitā minūtē Juris Ziemiņš, pēc tam kad ilgāku laiku pariņķojis ar ripu aiz vārtiem un neatrodot brīvu partneru, kam to piespēlēt, ātri izslido vārtu sānos un iemet ripu mazā spraugā starp vārtsarga kājsargu un vārtu staba – 2:0. Rezultatīvās piespēles tika pierakstītas Valentīnam Feoktistovam un Artūram Batrakam. Līdz pirmās trešdaļas beigām, jelgavnieki turpināja valdīt uz ledus, izņemot brīžus, kad paši veidoja bīstamas situācijas, kurās pretinieks varētu gūt vārtus. Par laimi visas viņu kļūdas laboja vārtsargs Nikolajs Žurkovs.

 

Otrā trešdaļā varēja gaidīt, ka “Ogre/Sāga97” sāks lauzt spēles gaitu ar noraidījumiem un parupju spēli. Varēja gaidīt, jo tā ir bijis katrā spēlē. Un Ogres jaunieši nepievīla. Noraidījumi sākas abās komandās un katrai no tām bija iespējas gūt vārtus. Šoreiz pirmie ripu gūst “Zemgale/LLU” spēlētāji. Teicami saspēlējās Raivis Kurņigins un Olafs Aploks, kā rezultātā ripa vārtu priekšā tiek nogādāta Mārtiņam Mežulim, kurš to arī ieraida vārtos – 3:0. Zaudētie vārti liek viesiem nervozēt un savas emocijas viņi sāk gāzt uz tiesnesi, kas neskopojās ar disciplināriem sodiem. Trešdaļa turpinās ar noraidījumu sērijām, kas netraucē “Ogre/Sāga97” mēģinājumiem nokļūt līdz ledus saimnieku vārtiem. Vienā no tādiem uzbrukumiem tiek fiksēts Jelgavas komandas aizsarga Vitālija Gončaruka pārkāpums un noteikt soda metiens uz “Zemgale/LLU” vārtiem. Vārtsargs Nikolajs Žurkovs nespēj atvairīt Roberta Baranovska metienu un viesi atspēlē vienus vārtus – 3:1. Emocijas viesu sastāvā turpina kūsāt un seko nākamies disciplinārie noraidījumi.

 

Trešās trešdaļas sākumā pie noraidītiem pievienojās arī “Ogre/Sāga97” treneris, kas ļauj jelgavniekiem spēlēt lielā vairākumā. Šoreiz vairākumā pietiek ar 35 sekundēm, lai Toma Tauriņa un Riharda Remiņa piespēlēm ceturto ripu gūst Raivis Kurņigins – 4:1. Spēle turpinās ar jelgavnieku pārsvaru, bet viesi tomēr ir gana veiksmīgi, jo daudzos gadījumos ripa vienkārši aizslīd garām vārtiem un šī iemesla dēļ jauni vārti netiek gūti. “Ogre/Sāga97” turpina emocionāli pārdzīvot par saņemtiem noraidījumiem spēles gaitā un tā rezultātā pelnīt jaunus. Diez vai visas šīs emocijas bija tā vērta, jo līdz trešajai trešdaļai visus vārtus viņi zaudēja, spēlējot vienādos sastāvos. Spēles izskaņā “Zemgale/LLU” atkal spēlē vairākumā, bet ieiet pretinieku zonā viņiem īsti neizdodas. Tāpēc pēc Toma Tauriņa piespēles vies pats uzbrukumā dodas Olafs Aploks. Olafs apspēlē aizsargus un ieraida pēdējo spēles ripu – 5:1.