Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

HK “Zemgale/LLU” izstājas no čempionāta ar bronzas medaļām

HK Zemgale
HK Zemgale

HK “Zemgale/LLU” izstājas no čempionāta ar bronzas medaļām
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2014. gada 14. martā, Rīgā, Volvo sporta centra ledus hallē norisinājās ceturtā pusfināla spēle starp HS “Rīga/Prizma” un HK “Zemgale/LLU”. Jelgavnieki sērijā zaudē ar rezultātu 1:2 un viņiem ārkārtīgi svarīgi uzvarēt, lai turpinātu cīņu čempionātā.

Pirmās trešdaļas sākumā iniciatīva pieder HK “Zemgale/LLU”, bet viss spēles spars tiek apturēts otrā minūtē, kad Raimonds Upenieks veic spēka paņēmienu un viņa oponents ar savu ķermeni izsit sānu aizsargstiklu. Komandas uz 15 minūtēm ir spiestas doties ģērbtuvēs un gaidīt, kamēr stikls tiek nomainīts. Pirmais iemetiens notiek jelgavnieku aizsardzības zonā un to uzvar HS “Rīga/Prizma”. Ripa atlec uz nūjas Mihailam Kokļinam, kurš to nekavējoties ieraida vārtu augšējā stūrī – 0:1. Jelgavnieki izskatās apmulsuši, bet spēles turpinājumā pārņem ripas kontroli. Vairākas reizes izdodas ieiet pretinieku aizsardzības zonā, bet diemžēl uzmest uz vārtiem traucē HS “Rīga/Prizma” spēlētāji. Vienā no tādiem uzbrukumiem, viss HK “Zemgale/LLU” piecinieks dziļi ieiet rīdzinieku aizsardzības zonā, kur zaudē ripu. HS “Rīga/Prizma” izmanto šo iespēju un izveido ātru pretuzbrukumu, kuram nepaspēj patraucēt mūsu aizsargi un rezultāts mainās par labu ledus saimniekiem – 0:2. Atlikušās vienpadsmit minūtēs HK “Zemgale/LLU” pāriet totālā uzbrukumā un vairākas reizes neveiksmīgi apdraud vārtus. Palīdz viņiem arī divi pretinieku noraidījumi un Henrija Aņča vārti tiek apšaudīti no dažādām pozīcijām. HS “Rīga/Prizma” vārtsargs šajā spēļu sērija ir labi sagatavots un neielaiž nevienu ripu, ļaujot savai komandai doties pārtraukumā ar pārliecinošu rezultātu.

 

Otrās trešdaļas sākumā spēles pārsvars ir HK “Zemgale/LLU” pusē, bet to aptur divi noraidījumi pēc kārtas un vienu no tiem pretinieks izmanto, liekot izmisumā klusēt Jelgavas atbalstītājiem, kas kuplā pulkā ieradušies Rīgā – 0:3. Nepagāja ne minūte, kad izmisums pārvērtās sirds sāpēs. HS “Rīga/Prizma” savelk vairākus spēlētājus aiz Toma Nukas vārtiem un tad izspēlē ripu vārtu priekšā, kur uzbrucējam atliek vien precīzi trāpīt vārtos – 0:4. No šī brīža jelgavniekiem vairs nav ko zaudēt un uz ledus valda atklāts hokejs. Rīdzinieki nopelna pilnīgi nevajadzīgu noraidījumu un pēc Reiņa Demitera un Riharda Remiņa piespēlēm uz vārtiem met Artjoms Ogorodņikovs. Ripa skar Henriju Aņču, bet metiens ir tik spēcīgs, ka ripa rikošetā ielido vārtos un ļauj viesiem kaut nedaudz atgūt savu godu – 1:4. HK “Zemgale/LLU” turpina ofensīvu, neapstājoties ne uz mirkli. Uzbrucēji pretinieku vārtu priekšā izveido pamatīgu burzmu. Pēc Jura Ziemiņa un Klāva Plānica piespēlēm no zilās līnijas met Jorens Grauds un ielādē jaunu enerģijas devu visā komandā – 2:4. HS “Rīga/Prizma” pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu un nomainīja vārtsargu Henriju Anču pret Maksimu Rešetņikovu, lai mēģinātu apturēt jelgavniekus. Mēģinājums neizdevās, jo rīdzinieki nopelna pēc kārtas divus noraidījumus. Otrā vairākumā HK “Zemgale/LLU” izveidoja burzmu vārtu priekšā, iesaistot vairākus pretinieka spēlētājus. Precīzi saspēlējoties Gatim Gricinskim un Jorenam Graudam, ripa nonāk pie Viktora Jasjoņa, kuram atliek iemest ripu tukšos vārtos, jo vārtsargs jau gulēja uz ledus un nespēja nekādi traucēt ripas lidojuma. Viktors lika atbalstītājiem satraukties, jo pirms metiena ieturēja pamatīgu pauzi, bet beigās tomēr samazina spēles rezultāta starpību – 3:4. Līdz trešdaļas beigām jelgavnieki nepagūst atspēlēties un pie tam nopelna noraidījumu, kuru nāksies izciest arī pēdējās trešdaļas sākumā.

 

Sākot trešo trešdaļu HK “Zemgale/LLU” netaisās atkāpties no iespējas izlīdzināt spēles, bet tās entuziasmu nedaudz aptur zaudētie vārti. Vairākumā HS “Rīga/Prizma” spēlētājs spēcīgi met ripu uz vārtiem. Tā lido garām vārtiem, bet atlec no borta vārtu priekšā, kur veiksmīgi nūju pieliek Viktors Lobačevs – 3:5. Zaudētie vārti nekādi neietekmē puišus no studentu galvaspilsētas. HK “Zemgale/LLU” spēlētāji atgādināja lauvu baru, kurš sajutis ievainotās antilopes asinis. No viņu enerģijas un mērķtiecības kusa ledus. HS “Rīga/Prizma” spēlētāji iespiesti savā zonā, spiesti aizsargāties un atvairīt neskaitāmus metienus uz vārtiem. Sestā minūtē aizsardzība neiztur un ripu vārtos ieraida Jānis Bullītis (rezultatīvās piespēles Viktoram Jasjonim un Mikam Komulam) – 4:5. Pēc sešām minūtēm rīdzinieki nopelna kārtējo noraidījumu, kuru pēc Jāņa Bullīša un Gata Gricinska piespēlēm realizē Viktors Jasjonis – 5:5. Atlikušo trešdaļas laiku HK “Zemgale/LLU” turpina uzbrukumus, bet uzvaru izraut neizdodas un komandas gatavojās spēles papildlaikam.

 

Papildlaikā jelgavnieki turpina uzbrukumus un jau pirmās sekundēs pret Rihardu Remiņu tiek pielietots rupjš spēka paņēmiens, kas atstāj uz viņa sejas asiņainus nobrāzumus, bet HS “Rīga/Prizma” bez viena spēlētāja uz piecām minūtēm. Piecas minūtes, kurās jelgavnieki daudzreiz met uz vārtiem, bet nespēj izcīnīt uzvaru. Arī tad, kad komandas atkal spēlē pilnos sastāvos, HK “Zemgale/LLU” nemazina savu uzbrūkošo spēles stilu, bet diemžēl līdz vārtu gūšanai nenonāk un papildlaiks beidzās ar neizšķirtu rezultātu. Tas nozīmē, ka pusfināla spēļu sērijas liktenis tiks izlemts pēcspēles metienos. Ja pajautāsiet jebkuram hokejistam, ko viņš domā par pēcspēles metieniem, tad viņš Jums atbildēs, ka tā ir laimes spēle. Tāpēc nav brīnums, ka daudzi HK “Zemgale/LLU” atbalstītāji skaitīja lūgšanos Hokeja Dievam un taisīja ciet acis, kad spēlētāji izpildīja šo laimes spēli. Pirmā sērijā no trim metieniem, katra no komandām spēja iemest ripu pa vienai reizei un pienāca dramatiskākais brīdis, kad katri gūtie vārti izšķir spēles iznākumu. No trim papildus iespējām, pirmie savu iespēju izmantoja HS “Rīga/Prizma” un jelgavnieki ir spiesti izstāties no cīņas par dalību čempionāta finālā. Bet var teikt, ka puiši godam cīnījās par savas komandas godu un sagādāja lielisku hokeja sezonu visiem jelgavniekiem.

 

HK “Zemgale/LLU” vieta čempionāta tabulā tika izlemta citā spēlē starp HK “Kurbads” un HK “Ozolnieki/Monarch”. Svētdien HK “Kurbads” uzvarēja smagā piecu spēļu sērijā un tādā veidā sagādāja jelgavniekiem bronzas medaļas, kuri tās bija pelnījuši.