Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Spītējot daudziem noraidījumiem „Zemgale/LLU” pieveic čempionus

HK Zemgale
HK Zemgale

Spītējot daudziem noraidījumiem „Zemgale/LLU” pieveic čempionus
Kristaps Millers ar neerto nūjas pusi ieraida ripu Vladimira Miščuka sargātos vārtos.

Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 15. septembrī, Jelgavas ledus hallē HK „Zemgale/LLU” Latvijas hokeja Virslīgas čempionāta ietvaros pieņēma viesos pagājušās sezonas čempionu vienību – HK „Liepāja”. Jaunajā sezonā abas komandas startēja ar jauniem sastāviem un saspringtā spēlē jelgavnieki spēja izcīnīt uzvaru ar rezultātu 4:2.

Pirmo trešdaļu komandas uzsāka ar vidējo ātrumu, izteiksmīgi cenšoties nepieļaut kļūdas un lai izpildītu visus treneru uzstādītos uzdevumus. Tieši tāpēc spēles iniciatīvu nevarēja iegūt neviena no komandām. Devītā minūtē viesi nopelnīja pirmo noraidījumu, bet HK „Zemgale/LLU” nespēja to izmantot. Toties trīspadsmitā minūtē jelgavnieku pirmā maiņa devās ātrā uzbrukumā un pēc Olafa Aploka piespēles spēles rezultātu atklāja kapteinis Raimonds Vilkoits – 1:0. Tomēr gūtie vārti nedeva mājiniekiem iespēju pārņemt spēles iniciatīvu savās rokās, jo līdz trešdaļas beigām tika nopelnīti divi noraidījumi un daļu atlikušā laika komanda pavadīja aizsargājot savus vārtus.

 

Trešo trešdaļu HK „Zemgale/LLU” uzsāka mazākumā, jo Jānim Bērziņam bija jāizcieš līdz galam sods no iepriekšējās trešdaļas. Īpaši ilgi vienādos sastāvos spēlēt neizdevās, jo jau piektā minūtē jelgavnieki iedzīvojās jaunā noraidījumā. Liela noraidījumu skaita dēļ, ļoti daudz darba vārtos bija vārtsargam Rihardam Cimermanim. Trešdaļas vidū liepājnieki arī nopelnīja noraidījumu, tādā veidā radot iespēju HK „Zemgale/LUU” pārņemt spēles vadību savās rokās. Bet nekā, vairākumā tika pavadītas tikai 25 sekundes un tad sekoja nākamais noraidījums, atstājot uz laukuma pa četriem spēlētājiem katrā no komandām. Šajā spēles elementā labāki bija HK „Zemgale/LLU” spēlētāji, jo iegūstot ripu, viņi uzreiz devās ātrā pretuzbrukumā un pēc Raimonda Vilkoita piespēles otru ripu vārtos ieraidīja Rinalds Rosinskis – 2:0. Gūtie vārti varētu būt par pamatu iniciatīvas iegūšanai, bet HK „Zemgale/LLU” ātri nopelna divus noraidījumus un spiesta aizstāvieties trijatā pret pieciem pretiniekiem. Minūti jelgavnieki varonīgi cīnījās un pat panāca viena liepājnieka noraidījumu, tomēr spēlējot trīs pret četriem nespēja nosargāt vārtus un HK „Liepāja” labā vārtus guva Imants Leščovs (spēles beigās tiks nosaukts, kā labākais spēlētājs HK „Liepāja” sastāvā) – 2:1. Liepājnieki sajutuši savas spējas atspēlēties, uzsāka pamatīgu ofensīvu, kā rezultāta trešdaļas deviņpadsmitā minūtē Vjačeslavs Minajevs izlīdzināja spēles rezultātu – 2:2. Jelgavnieku atbalstītājiem bija pamatīgi jāsatraucas par to, ka komanda zaudēja pārsvaru rezultātā un jāgaida vai komanda nenolaidīs rokas, kā spēlē ar HK „Mogo”. HK „Zemgale/LLU” rokas nenolaida un pēc trīsdesmit sekundēm ātrā pretuzbrukumā ar neērto nūjas pusi ripu vārtos iemeta Kristaps Millers (asistēja Artūrs Ozols un Raimonds Upenieks) – 3:2.

 

Trešā trešdaļā HK „Liepāja” bija nolēmusi izlīdzināt spēles rezultātu visiem iespējamiem veidiem un jelgavniekiem daudz nācās pavadīt laika savā aizsardzības zonā, nespējot ripu izraidīt no tās. Savas korekcijas spēles raksturā atstāja arī noraidījumi. Līdz trešdaļas vidum jelgavnieki bija nopelnījuši divus, bet liepājnieki – vienu. Trešdaļas divpadsmitā minūtē, vienā no saviem retajiem uzbrukumiem, HK „Zemgale/LLU” trijotne – Jānis Bullītis, Jānis Bērziņš, Raivis Kurnigins (vārtu guvējs) - burtiski ienesa ripu bijušā komandas biedra Toma Konrada vārtos – 4:2. Līdz trešdaļas beigām atmosfēra hallē bija nokaitēta pamatīgi. HK „Liepāja” mēģināja atspēlēties, bet ripa nekādi negāja vārtos. Puiši bakstīja ar rokām un nūjām viens otru, pelnot noraidījumus un lamu vārdus no pretiniekiem. Tomēr HK „Zemgale/LLU” spēja parādīt savu raksturu, noturot spēles rezultātu nemainīgu līdz spēles beigām un izcīnot uzvaru pār ļoti sarežģītu pretinieku ar spītīgu raksturu. Īpaši ņemot vērā, ka jāspēlē pret bijušajiem komandas biedriem – Klāvu Plānicu, Māri Miezi, Reini Demiteru un Tomu Konrādu.

Ruslans Antropovs