Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Rūgts zaudējums pret HS “Rīga/Prizma” bez gūtiem vārtiem

HK Zemgale
HK Zemgale

Rūgts zaudējums pret HS “Rīga/Prizma” bez gūtiem vārtiem
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2014. gada 13. martā, Volvo sporta centra ledus hallē norisinājās trešā sērijas spēle Latvijas hokeja virslīgas pusfinālā starp HS “Rīga/Prizma” un HK “Zemgale/LLU”. Sērijā katra no komandām guva pa vienai uzvarai un no šīs spēles būs atkarīgs, kurš izdarīs nākamo soli uz priekšu, lai tuvinātu sevi čempionāta finālam.

Ar pirmās trešdaļas minūtēm spēles kontrole pārgāja HS “Rīga/Prizma”, kas atspoguļojās daudzos metienos uz vārtiem. HK “Zemgale/LLU” savukārt spēlēja no aizsardzības, diezgan mierīgā noskaņojumā, bet precīzi atvairot uzbrukumus. Pretinieku metieni uz vārtiem nebija īpaši sarežģīti un Toms Nuka ar tiem tika galā. Astotā trešdaļas minūtē Raimonds Upenieks nopelna noraidījumu un jelgavnieki spiesti aizsargāties. HS “Rīga/Prizma” neizdodas izmantot vairākumu un iniciatīva pāriet viesu pusē. Ja līdz trešdaļas vidum komanda veica tikai trīs metienus uz vārtiem, tad otrā trešdaļas daļā to skaits pieaug. Diemžēl tās netrāpa vārtos, kas ļauj HS “Rīga/Prizma” pēdējās trešdaļas minūtēs uzņemt apgriezienus un ļoti bīstami apdraudēt jelgavnieku vārtus. Tīra laime glābj HK “Zemgale/LLU” no vārtu zaudējuma un trešdaļa noslēdzas bez vārtu gūšanas.

 

Otrās trešdaļas pirmā minūtē aktīvāki ir jelgavnieki, bet jau otrajā minūtē HS “Rīga/Prizma” burtiski šturmē Toma Nukas sargātos vārtus. HK “Zemgale/LLU” atbild ar pretuzbrukumiem, bet metienu attiecība nav par labu jelgavniekiem. Brīžiem viņi izdara vienu metienu pret pieciem pretinieku metieniem. HS “Rīga/Prizma” ofensīvu aptur noraidījums un viesi var nedaudz atvilkt elpu. Seko noraidījums arī HK “Zemgale/LLU” sastāvā, bet iniciatīvu viņi saglabā savās rokās un tam sekmē divi nākamie noraidījumi rīdzinieku sastāvā. Jelgavnieku spiediens ir ļoti liels, bet ripa netiek iemesta pat visizdevīgākās situācijās. Uzbrukumu ir tik daudz, ka puiši paši nogurst un ļauj HS “Rīga/Prizma” izrauties no savas aizsardzības zonas un astoņas sekundes līdz otrās trešdaļas beigām atklāt spēles rezultātu – 0:1.

 

Trešās trešdaļas sākumā iniciatīva pāriet no vienas komandas pie otras. HK “Zemgale/LLU” pāriet uzbrukumā un HS “Rīga/Prizma” pāriet spēlē no aizsardzības. Rīdzinieki savā zonā atgūst ripu un izveido ātru pretuzbrukumu, bet tās spēlētāji tiek novirzīti pie bortiem. Uz mirkli bez pieskatīšanas vārtu priekšā tiek atstāts Kārlis Brants, kuram piespēle ripu un viņš viegli ieraida to vārtos, liekot noskumt Jelgavas faniem – 0:2. Turpmākā spēles gaitā HS “Rīga/Prizma” turpina spēlēt no aizsardzības, jo rezultāts viņus pilnīgi apmierina. Iegūstot ripu viņi veido bīstamus uzbrukumus, bet par laimi ripu vārtos neiemet. HK “Zemgale/LLU” pārsvarā veido uzbrukumus, jo nepieciešams atspēlēt divus zaudētos vārtus. Par nelaimi retie metieni iet garām vārtiem, vai nu tiek notverti, vai nu trāpa vārtu stabos. Ripas netiek iemestas arī izspēlēs līdz tukšiem vārtiem. Visu notiekošo varētu nosaukt par lielo hokeja neveiksmi, kura noveda pie zaudējuma spēlē un HS “Rīga/Prizma” izvirzās spēļu sērijas vadībā ar rezultātu 2:1.

 

Rūgts zaudējums priekš HK “Zemgale/LLU”, bet puiši nav nokāruši galvu un ir pilnībā gatavi nākamajai spēlei 2014. gada 14. martā, Volvo sporta centra ledus hallē. Nav nekādu šaubu, ka viņi pieliks visus iespējamos un neiespējamos spēkus, lai izlīdzinātu spēļu sērijas rezultātu.