Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

HK “Zemgale/LLU” papildlaikā izcīna uzvaru pret HS “Rīga/Prizma”

HK Zemgale
HK Zemgale

HK “Zemgale/LLU” papildlaikā izcīna uzvaru pret HS “Rīga/Prizma”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2014. gada 11. martā, Jelgavas ledus hallē norisinājās Latvijas hokeja virslīgas otrā pusfināla spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HS “Rīga/Prizma”. Pirmajā spēlē ar vienu vārtu starpību uzvaru izcīnīja rīdzinieki, sagādājot jelgavniekiem ļoti nepatīkamu pārsteigumu. Tāds cīņas iznākums mājiniekus nespēj apmierināt un bija skaidrs, ka viņi spēlēs atgūt zaudēto.

Pirmā trešdaļa atšķirībā no iepriekšējās spēles sākusies nedaudz lēnākā tempā. HK “Zemgale/LLU” kontrolēja ripu un nekas neliecināja par tuvojošos neveiksmi. HS “Rīga/Prizma” ieguva ripu un savērpa jelgavnieku aizsardzības zonā brangu hokeja deju, liekot ledus saimniekiem cieši saspiesties ap Tomu Nuku. Rezultāts nepatīkams. Jau 54 spēles sekundē HS “Rīga/Prizma” atklāj spēles rezultātu un mājiniekiem nākas spēlēt iedzinēju lomā – 0:1. Salīdzinot ar vakardienu, HK “Zemgale/LLU” spēles maniere kardināli mainījusies. Lielāko daļu trešdaļas jelgavnieki kontrolē ripu, kas neļauj rīdziniekiem palielināt spēles rezultātu. Tā ir labā ziņa. Sliktā ir tā, ka līdz metienu pozīcijai puiši nonāk reti un pirmā trešdaļā spēles rezultātu izlīdzināt neizdodas.

 

Otrās trešdaļas sākuma HK “Zemgale/LLU” spēlē vairākumā, bet īsti pat neizdodas ieiet zonā, jo rīdzinieki cieši noseguši savu zilo līniju. Jelgavnieki kontrolē spēles gaitu, bet viņus iegāž divi noraidījumi pirmajā trešdaļas daļā un tad puiši spiesti aizstāvēties pret HS “Rīga/Prizma”. Izturot mazākumus, mājinieki dodas uzbrukumā un ar spiedienu liek viesiem piekāpties. Pretinieki tiek piespiesti pie vārtiem un pēc Viktora Jasjoņa un Jorena Grauda piespēlēm, ripu uz vārtiem raida Jānis Bullītis. Ripa nedaudz iestrēgst starp vārtsarga Henrija Anča kājsargiem, bet atrod spraugu caur kuru ieslīd vārtos un “uzspridzina” Jelgavas ledus halli – 1:1. Atbalstītāju prieka emocijām nav gala veselu minūti un arī spēlētāji neliedz sev, sveikt vienam otru. HK “Zemgale/LLU” turpina aktīvi uzbrukt, bet viņu centienus aptur kārtējais noraidījums, kurš turpināsies arī trešās trešdaļas sākumā.

 

Trešajā trešdaļā spēles iniciatīvā vairāk piederēja jelgavniekiem, jo viesi četras reizes bija spiesti spēlēt mazākumā. HS “Rīga/Prizma” neskatoties uz spēli mazākumā netaisījās viegli padoties. Lielāko daļu laika rīdzinieki centās atvairīt uzbrukumus un tas viņiem sanāca diezgan labi. Jelgavnieku metienu nebija daudz un tie vai nu netrāpīja vārtos, var arī tos tvēra vārtsargs Henrijs Ančs. HS “Rīga/Prizma” izdevās arī doties pretuzbrukumos un tie bija gana bīstami. Brīžiem visai komandai nācās krist vārtu priekšā, lai neielaistu ripu. Tādā sīvā cīņā noslēdzās pēdējā trešdaļa un komandām tika dota neliela atelpa, lai noskaidrotu uzvarētāju spēles papildlaikā.

 

Papildlaikā komandas spēlē četru laukuma spēlētāju sastāvā un šajā elementā nedaudz spēcīgāki izskatījās HK “Zemgale/LLU”. Metienu intensitāte pieaug, bet ripa nekādi nespēja atrast ceļu uz vārtiem. HS “Rīga/Prizma” izveido dažus pretuzbrukumus, kurus ar grūtībām izdodas atvairīt un atkal jādodas uzbrukumā. Trešā papildlaika minūtē uzbrucējiem izdodas savilkt spēlētāju pie vārtiem. Rihards Remiņš pamana, ka aizsardzības zonā viens pats atstāts aizsargs Jānis Bullītis un piespēlē viņam ripu. Jānis pēc nelielas pauzes met uz vārtiem, bet Henrijs Ančs mēģina atvairīt ripu. Bet par vēlu, jo ledus halle sprāgst no skatītāju gavilēm, kuras apliecina gūtos vārtus un to, ka HK “Zemgale/LLU” izlīdzina rezultātu izslēgšanas spēļu sērijā.