Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Pretēji prognozēm uzvara pār HK "Mogo"

HK Zemgale
HK Zemgale

Pretēji prognozēm uzvara pār HK "Mogo"
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

Pirmā Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta spēlē starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Mogo” pretēji prognozēm uzvaru ar rezultātu 5:1 svin jelgavnieki.

Pirmā trešdaļa sākās ar acīmredzamu HK “Zemgale/LLU” pārsvaru, kas neļāva pretiniekam ieiet savā aizsardzības zonā un metodiski veidoja bīstamas situācijas pie Renāra Kazānova sargātiem vārtiem. Trešdaļas izskaņā jelgavniekiem izdodas realizēt nopelnīto vairākumu. Pēc Riharda Remiņa un Raimonda Upenieka piespēlēm, Olafs Aploks atrod mazu spraudziņu starp vārtsarga kājsargiem un vārtu stabiņu, atklājot spēles rezultātu 1:0. Līdz trešdaļas beigām spēles iniciatīva piederēja HK “Zemgale/LLU”, bet rezultāts vairs nemainījās.

 

Otrā trešdaļa iesākās ar kārtējiem noraidījumiem HK “Mogo” sastāvā un otru no tiem pēc Olafa Aploka un Riharda Remiņa piespēlēm eleganti realizē Raivis Kurņigins 2:0. Jelgavnieki pēc gūtiem vārtiem turpina savu ofensīvu un izveidot skaistu saspēli starp Didzi Jansonu un Valentīnu Feoktistovu. Valentīns laicīgi pamana brīvu Juri Ziemiņu, kurš ieraida ripu tukšā vārtu stūrī 3:0. Bet seko divi noraidījumi ledus saimnieku sastāvā un HK “Mogo” izdodas atgūt vienus vārtus 3:1. Tomēr līdz trešdaļas beigām viesi paspēj nopelnīt lielo mazākumu, kuru pēc Riharda Remiņa un Raivja Kurņigina piespēlēm realizē Juris Ziemiņš 4:1.

 

Trešās trešdaļa sākumā HK “Mogo” atkal nonāk mazākumā un pēc Mārtiņa Mežuļa un Riharda Remiņa piespēlēm to realizē Olafs Aploks 5:1. Pie vārtu gūšanas savu artavu ieguldīja arī Raivis Kurņigins, kurš pēc gūta sitiena atradās uz ceļiem vārtu priekšā un traucēja kustībām viesu vārtsargam. Pēc šiem gūtiem vārtiem spēles iniciatīva pārgāja HK “Mogo” pusē un neskatoties uz noraidījumiem, viņi spēja veidot bīstamas situācijas pie Toma Nukas sargātiem vārtiem. Toms, būdams labā formā spēja nosargāt komandas patīkamo rezultātu līdz spēles beigām un ļāva HK “Zemgale/LLU” gūt neprognozēto uzvaru.