Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Pirmā pusfināla spēle aizvadīta smagā cīņā

HK Zemgale
HK Zemgale

Pirmā pusfināla spēle aizvadīta smagā cīņā
Foto: Ruslans Antropovs, http://rusantro.com

2014. gada 10. martā, Jelgavas ledus halle aizritēja pirmā izslēgšanas spēle Latvijas hokeja virslīgas pusfinālā starp HK “Zemgale/LLU” un HS “Rīga/Prizma”. Regulārā turnīrā savstarpējās spēlēs jelgavnieki ir vinnējuši vairāk, bet rīdzinieki vienmēr paliks atmiņās ar ļoti nepatīkamiem zaudējumiem. Spēles sērija pilnīgi noteikti būs aizraujoša gan skatītājiem, gan pašiem spēlētājiem.

Pirms pusfināla spēles visi runāja, ka spēles raksturs būs savādāks, nekā regulārā turnīrā. Viena lieta runāt, bet otra to piedzīvot dzīvē. HS “Rīga/Prizma” ir krietni pieņēmusies fiziski un vairs nav tik viegli ieiet viņu aizsardzības zonā un nākas aizstāvēties. Pirmās sekundēs HK “Zemgale/LLU” spēlētāji tiek iespiesti savā aizsardzības zonā, bet spēj pārnest spēli uz pretinieka aizsardzības zonu. Pēc ripas iemetiena kreisā stūrī, Artjoms Ogorodņikovs atspēlē ripu aizsargam Rihardam Štrausam. Rihards met uz vārtiem ne pārāk spēcīgi. HS “Rīga/Prizma” vārtsargs Henrijs Ančs labi redz metienu un izdara kustību, lai viegli notvertu ripu. Ripas lidojums izrādās viltīgāks. Tā skar tvērēj cimdu un ielido vārtos trešdaļas 51 sekundē – 1:0. Lielisks sākums pusfinālam ar pirmajiem vārtiem, kurus Rihards Štrauss gūst šajā sezonā. Turpmākā spēles gaitā iniciatīva vairāk pieder rīdziniekiem, bet ieiet HK “Zemgale/LLU” aizsardzības zonā viņiem sanāk ar grūtībām. Astotā minūtē viņiem tas izdodas vieglāk, jo jelgavniekiem noraidīti divi spēlētāji. Visu cieņu puišiem, jo trijatā viņi neļauj pat uzmest uz vārtiem. Kad komandas atkal spēlē pilnos sastāvos, HS “Rīga/Prizma” saglabā spēles iniciatīvu un spēj ar metienu virs Toma Nukas galvas, izlīdzinot spēles rezultātu – 1:1.

 

Otrā trešdaļa izvērtās smagās pozicionālās cīņās bez izteikta pārsvara kādai no komandām. Trešdaļas sākumā pārsvars piederēja HK “Zemgale/LLU”, jo rīdzinieki spēlēja mazākumā. Toties trešdaļas izskaņā pārsvars piederēja HS “Rīga/Prizma”, jo ledus saimnieki bija spiesti divas reizes spēlēt mazākumā. Abas komandas pilnībā atdevās aizsardzības spēlei un trešdaļas laikā spēles rezultāts nemainījās.

 

Trešā trešdaļā komandas dodas ar apziņu, ka jāsalauž spēle par labu sev. Bet viegli tas nesanāca. HK “Zemgale/LLU” ir reālas iespējas gūt vārtus, bet veiksmīgs vārtos ir Henrijs Ančs. Sestā trešdaļas minūtē, pretinieku aizsardzības zonā iemetienā krīt Klāvs Plānics, bet ripa atlec pie Artūra Batraka un viņš ir nekļūdīgs no vārtu priekšas – 2:1. HS “Rīga/Prizma” momentāni dodas atspēlēties. Mūsu puiši cītīgi neļauj mest uz vārtiem, kamēr ripa, pēc piespēles vārtu priekšā, nenonāk pie Aleksandra Macijevska. Tomam Nukam nav pat iespēju pārvietoties uz otru vārtu stūri un nākas atzīt, ka spēles rezultāts atkal ir izlīdzināts un jāsāk cīņu no sākuma – 2:2. Trešdaļas vidū HK “Zemgale/LLU” rodas lieliska iespēja atspēlēties, jo HS “Rīga/Prizma” nopelna noraidījumu. Jelgavniekiem gandrīz izdodas nostāties zonā, bet viesu uzbrucēji nogāž aizsargu pie zilās līnijas un trīs cilvēku sastāvā dodās uzbrukumā, kurš beidzās bēdīgi – 2:3. HK “Zemgale/LLU” pielika milzīgas pūles, lai izlīdzinātu spēles rezultātu. Puiši nežēloja sevi. Tomēr veiksme ir viesu pusē un pat vairāk vārtsarga Henrija Anča pusē. Henrijam divas reizes ripa trāpa aizsargmaskā un norauj to nost. Neskatoties uz to ripa tā arī neatrod ceļu uz rīdzinieku vārtiem un mājinieki ar smagu zaudējuma sajūtu dodas atpūtā.