Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Ceturto reizi HK “Zemgale/LLU” atzīst HK “Liepāja” pārsvaru

HK Zemgale
HK Zemgale

Ceturto reizi HK “Zemgale/LLU” atzīst HK “Liepāja” pārsvaru
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 10. februārī, Jelgavas ledus hallē norisinājās Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta regulārā turnīra spēles starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Liepāja”. Ceturtā savstarpējā spēlē jelgavnieki atkal bija spiesti piekāpties liepājniekiem ar minimālo pārsvaru – 4:5.

Laikam jau visas Virslīgas komandas zina, ka pret jelgavniekiem spēle jāsāk agresīvi un jāsamet pēc iespējas vairāk ripas pirmajā trešdaļā, jo pēc tam tas var kļūt neiespējami. Tieši tā spēli iesāka HK “Liepāja” spēlētāji un pildīja šo uzdevumu pusotru minūti, kad negūstot rezultātu bija spiesti atdot ripu pretiniekam. HK “Zemgale/LLU” pārdomāti un pārliecinoši pārņēma spēles gaitu savās rokās un septītā minūtē pēc Māra Mieža piespēles vienatnē ātrā uzbrukumā devās Artūrs Āboliņš. Ar pirmo metienu pārspēt Nilu Grīnfogelu neizdevās, bet jau atlēkušo ripu Artūrs precīzi iemet vārtos un izvirza jelgavniekus vadībā – 1:0. Pēc minūtes notika kaut kas kuriozs. Ripas iemetiens notika laukuma centrā un to uzvar HK “Liepāja” spēlētāji. Seko nespēcīgs metiens uz jelgavnieku vārtiem un vārtsargs Nikolajs Žurkovs, nebūdams gatavs šādam pavērsieniem, ielaiž ripu starp saviem kājsargiem – 1:1. Negaidītai ielaista ripa ietekmēja jelgavnieku disciplinēto uzbrukumu un liepājnieki arī tika pie bīstamu kombinācijas veidošanas. Divpadsmitā minūtē viņiem izdevās ātrs pretuzbrukums un lietuviešu leģionārs Mark Kaleinikovas iemet ripu zem augšējā vārtu pārliktņa, tieši virs vārtsarga ķērājcimda, izvirzot HK “Liepāja” vadībā – 1:2. Viesu komanda varēja pārņemt spēles vadību savās rokās, bet minūti vēlāk HK “Liepāja” aizsargs Mārtiņš Oskars Freimanis veic spēku paņēmienu pret HK “Zemgale/LLU” kapteini Raimondu Vilkoitu. Liepājnieka aizsarga rokas atradās par augstu un kustības beigās tās kopā ar nūju trāpa Raimondam sejā, izsaucot asiņošanu. Mārtiņš Oskaras Freimanis tika noraidīts līdz spēles beigām un jelgavnieki uz septiņām minūtēm guva iespēju spēlēt vairākumā, jo viesi paspēja nopelnīt vēl vienu noraidījumu. Diemžēl, neskatoties uz daudzām bīstamām situācijām pie HK “Liepāja” vāriem, ledus saimnieki nespēja izlīdzināt spēles rezultātu un trešdaļas pēdējās minūtēs paši bija spiesti palikt mazākumā.

 

Otro trešdaļu jelgavnieki uzsāka mazākumā un tas ļāva HK “Liepāja” ērti iekārtoties zonā, lai izdarītu precīzu metienu jau trešdaļas divdesmit piektā sekundē – 1:3. Noskumt Jelgavas atbalstītāji īsti nepaspēja, jo pēc 42 sekundēm Olafs Aploks un Jānis Bullītis precīzi nogādāja ripu Jurim Ziemiņam, kurš nemanāmi dežūrēja pie pretinieka aizsardzības zonas zilās līnijas. Juris spēja iziet viens pret viens ar liepājnieku vārtsargu un precīzi, ar neērto nūjas lāpstiņas pusi, ieraidīja ripu vārtu augšējā stūrī – 2:3. Turpinājumā HK “Zemgale/LLU” ieguva iespēju spēlēt vairākumā, jo liepājnieku vārtsargs Nils Grīnfogels tika sodīts par spēles laika vilcināšanu, kas izpaudās ar vārtu izgrūšanas no vietas. Galvenais tiesnesis bija pieņēmis tādu lēmumu, jo vārtu izgrūšana notika vairākas reizes pirms tam un bez acīmredzama iemesla. Vairākumu jelgavnieki neizmantoja un pat vienā brīdī ļāva HK “Liepāja” iespiest sevi aizsardzības zonā un nespējot pārņemt ripas kontroli. Trešdaļas vidū Māris Miezis atdod piespēli Sandim Zolmanim, kurš viens pats spēja izslidot gar aizsargu mūrim un raidīt ripu uz vārtiem. Vārtsargs ripu piebremzēja ar kājsaragu, bet nepaspēja to piefiksēt, kad jelgavnieku kapteinis Raimonds Vilkoits jau bija klāt un izlīdzināja spēles rezultātu – 3:3. HK “Liepāja” neapmierināta ar savu sniegumu centās izkļūt no savas aizsardzības zonas un iesaistoties cīņā pie laukuma borta. Kamēr trīs jelgavnieki mēģināja atņemt ripu vienam pretiniekam, ar īsu piespēli tas to padeva saviem partneriem uz priekšu. Ilgi negaidot liepājnieki nonāk divatā pret vienu aizsargu un aukstasinīgi izvirzās vadībā – 3:4. Trešdaļas beigās HK “Liepāja” kārtējo reizi nopelna iespēju spēlēt mazākumā, bet spēj spēli novirzīt uz jelgavnieku aizsardzības zonu un diezgan ilgi tur palikt. Kad saimnieku aizsargs Matīss Gelažis beidzot atņēma ripu, tad vienīgais, kam to varēja piespēlēt bija uzbrucēja Olafs Aploks, kurš laukuma centrā to jau gaidīja. Ieslidojot pretinieka aizsardzības zonā, Olafs radīja iespaidu, ka ripa šķērsoja zilo līniju ātrāk par viņu pašu. HK “Liepāja” spēlētāji pacēla gaisā rokas, cenšoties piesaistīt tam tiesnešu uzmanību, bet arbitru svilpe klusēja. Izmantojot pretinieka apstāšanos uz mirkli, Olafs izgāja viens pret vienu ar aizsargu un pavadīts ar atbalstītāju balsīm, izlīdzināja spēles rezultātu – 4:4.

 

Trešo trešdaļu komandas atjauno cīņu par uzvaru, bet spēles temps manāmi samazinājās, jo komandas bija patērējušo daudz spēles jau iepriekš. Zināms pārsvars bija manāms liepājniekiem, kas neļāva jelgavniekiem brīvi nokļūt savā aizsardzības zonā. Spēlētāji vairāk sāka pieļaut kļūdas, kas izpaudās noraidījumos un spēlēšanai nevienlīdzīgos sastāvos. Vienu no saviem vairākumiem precīzi izmantoja HK “Liepāja” spēlētāji un trešo reizi izvirzījās vadībā – 4:5. Otro trešdaļas daļu HK “Zemgale/LLU” veltīja tam, lai atspēlētos, bet noguruma un neveiksmes rezultātā to nespēja panākt, ļaujot HK “Liepāja” ceturto reizi savstarpējas spēlēs gūt uzvaru ar minimālo vārtu pārsvaru.

 

Ruslans Antropovs