Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Zemgale/LLU nespēj pieveikt Latvijas čempionus

HK Zemgale
HK Zemgale

Zemgale/LLU nespēj pieveikt Latvijas čempionus
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2015. gada 09. septembrī, Jelgavas ledus hallē norisinājās Latvijas hokeja Virslīgas čempionāta spēle starp HK “Zemgale/LLU” un pagājušās sezonas uzvarētājiem HK “Mogo”.

No pirmām spēles sekundēm uz ledus izvērsās aizraujoša hokeja kauja ar lieliem ātrumiem. Neviena no komandām nespēja pārņemt vadību savās rokās un spēle visu laiku pārgāja no vieniem vārtiem pie otriem. HK “Zemgale/LLU” sagādāja pārsteigumu, rādot lielāku tempu, nekā pirmā sezonas spēlē. HK “Mogo” brīžiem netiekot līdz pretiniekam, spiesta pārkāpt noteikumus un vairākas reizes spēlēt mazākumā. Pateicoties vārtsargam Renāram Kazanovam, Latvijas čempionu vienība izglābjas no vārtu zaudējumiem un pirmā trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu.

Otrā trešdaļa jau atgādināja čempionāta fināla spēli, jo abas komandas nemazināja tempu un turpināja veidot skaistas izspēles, bet bez gūtiem vārtiem. HK “Mogo” pirms trešdaļas nomainīja vārtsargu Renāru Kazanovu pret Henriju Anču, kamēr HK “Zemgale/LLU” vārtus turpināja sargāt Nikolajs Žurkovs. Vārtsargu pieminēšana ir vietā, jo otrā trešdaļa palika bez vārtu guvumiem tieši viņu dēļ. Komandām bija vairākas iespējas mainīt spēles gaitu, spēlējot nevienlīdzīgos sastāvos. Bet jāatzīmē, ka mazākumā pretinieki spēlēja teicami. Šeit var atzīmēt HK “Mogo” spēlētāji, kuri atrada spēkus, lai mazākumā pretoties tā, ka jelgavniekiem neizdevās normāli nostāties zonā.

Trešajā trešdaļā komandas krasi samazināja spēles tempu, jo visus savus spēkus atstāja iepriekšējās trešdaļās. Bet samazinātais temps ir bīstamākais pretinieks priekš HK “Zemgale/LLU”, jo HK “Mogo” pieredzējušie spēlētāji to prot izmantot savā labā. To mēs redzējām iepriekšējā sezonā un tas notika arī šoreiz. Piektā minūtē Livars Lāns netraucēti izdara tālu metienu un atklāj spēles rezultātu – 0:1. Seko noraidījums jelgavnieku rindās un vairākumu izmanto Edgars Lipsbergs – 0:2. HK “Zemgale/LLU” spēlētāji nepaspēj savākties un jau pēc minūtes trešos vārtus gūst Jānis Ozoliņš – 0:3. Ledus saimnieki beidzot saņemas un mēģina desmit minūtēs atspēlēties, bet spēku trūkums rada kļūdas piespēlēs un metienos, ļaujot viesiem pabeigt spēli bez zaudētiem vārtiem.

Par spēles labāko spēlētāju HK “Zemgale/LLU” sastāvā atzīts Nikolajs Žurkovs, bet HK “Mogo” sastāvā – uzbrucējs Valentīns Feoktistovs (iepriekšējā sezonā spēlēja “Zemgale/LLU” sastāvā).

Ruslans Antropovs

     [+] [-]

, 2015-09-10 09:31, pirms 9 gadiem
Žēl... Veiksmi nākošajās spēlēs!