Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

HK “Zemgale/LLU” atņem HK “Prizma” cerības uz Latvijas Kausu

HK Zemgale
HK Zemgale

HK “Zemgale/LLU” atņem HK “Prizma” cerības uz Latvijas Kausu
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2015. gada 09. novembrī, Jelgavas ledus hallē norisinājās otrā savstarpējā spēlē starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Prizma” cīņā par “Optibet sporta bārs” Latvijas Kausu. Emocionālā un spēku paņēmienu pārbagātā spēlē jelgavnieki izrāda savu raksturu un panāk uzvaru ar rezultātu 3:1.

Pirmā trešdaļas sākumā HK “Zemgale/LLU” uzņēmās spēles vadību un nepārtraukti veica uzbrukumus uz pretinieku vārtiem. Ņemot vērā, ka jelgavnieki pārsvarā kontrolē ripu, tad HK “Prizma” atlika mēģināt veidot ātrus pretuzbrukumus, bet reti kurš no viņiem nokļuva līdz Nikolaja Žurkova vārtiem. Tā laikam ir lielākā atšķirība no pirmās savstarpējās spēles Latvijas Kausa izcīņā, kad uzbrukumi notika no vieniem vārtiem uz otriem. Vienīgais, kas traucēja HK “Zemgale/LLU” ātri izvirzīties vadībā, bija HK “Prizma” vārtsargs Edgars Lūsiņš un vārtu pārliktņi. Tikai septiņpadsmitā minūtē, pēc Iļjas Četvertak un Raivja Kurņigina piespēlēm, Artūrs Āboliņš apslido vārtus un izmanto savu augumu, lai ripu apvestu ap Edgaru Lūsiņu un ieraida to tālā vārtu stūrī – 1:0.

Otrā trešdaļā spēles gaita mainījās diametrāli. HK “Prizma” centās pārņemt vadību savās rokās un viņiem tas tiešām labi izdevās. Jelgavnieki ar grūtībām tika ārā no savas aizsardzības zonas un vārtsargam Nikolajam Žurkovam nācās pamatīgi piepūlēties, lai ripa netiktu vārtos. Rīdzinieki lika lietā spēka paņēmienus un tas pavisam izjauca HK “Zemgale/LLU” plānotos spēles taktiku. Īpaši ar spēka paņēmieniem izcēlās Jānis Pētersons, kurš ar savu augumu burtiski slaucīja nost jelgavniekus no laukuma. Par to var secināt tikai tas, kad pret Jānis pielietoja spēka paņēmienu, visa Jelgavas ledus halle aplaudēja un kliedza atbalsta izsaucienus. HK “Prizma” jau gandrīz panāca emocionālo pārsvaru, bet to aizkavēja noraidījumu un neveiksme trešdaļas beigās. Trešdaļas priekšpēdējā minūtē Jānis Bullītis ripu no aizsardzības zonas labā stūra piespēlēja pilnībā brīvam Raimondam Vilkoitam laukuma centrā un viņš to ieraida Edgara Lūsiņa sargātos vārtos – 2:0. Emocijas uz to brīdi bija sakarsušas, ka HK “Prizma” vārtsargs Edgars Lūsiņš dusmās par zaudētiem vārtiem vairākas reizes ar visu spēku sit pret vārtiem. Nūja iztur dusmu vilni un noder viņam vēl pēdējā trešdaļā.

Trešajā trešdaļā HK “Prizma” turpina aktīvi uzbrukt uz jelgavnieku vārtiem, bet sastop labi organizētu aizsardzību un paliek skaidra, ka HK “Zemgale/LLU” trenerim Aigaram Ciprusam pārtraukumā izdevās motivēt komandu spēlēt pēc izvēlētas taktikas un neļauties emocijām. Rīdzinieku mērķtiecība lēnām noplaka, jo pārāk daudz spēku tika atstāts iepriekšējā trešdaļā. HK “Zemgale/LLU” savukārt tiek pie iespējas pārņemt vadību un veido skaistas, bet diemžēl, nerezultatīvas izspēles pie Edgara Lūsiņa sargātiem vārtiem. Pusotru minūti līdz spēles beigām jelgavniekiem pietrūkst ātruma, lai apturētu HK “Prizma” uzbrucēja Valērija Fiļimonova ātro pretuzbrukumu un precīzi raidīto ripu – 2:1. HK “Prizma” rodas iespēja izlīdzināt spēle rezultātu un viņi nomaina vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Bet viņiem pietrūkst spēku, lai izmantotu šo pārsvaru. HK “Zemgale/LLU” gan ar prieku metas izmantot šo iespēju un četrdesmit vienu sekundi līdz spēles beigām pēc Anda Ābloiņa piespēles ripu tukšos vārtos ieraida Raimonds Vilkoits – 3:1.

Uzvara ārkārtīgi emocionālā izslēgšanas spēļu sērijā ļauj HK “Zemgale/LLU” turpināt cīņu “Optibet sporta bārs” Latvijas Kausa pusfinālā, kurā jelgavnieki tiksies ar Virslīgas pirmās vietas īpašniekiem – HK “Mogo”. HK “Prizma” noteikti neaizmirsīs, ka jelgavnieki jau otro sezonu pēc kārtas atņem viņiem iespēju cīnīties par kādu no Latvijas hokeja godalgām un visādi centīsies revanšēties atlikušajās Latvijas Virslīgas spēlēs.

Ruslans Antropovs