Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

HK “Prizma” sagādā rūgtu zaudējumu HK “Zemgale/LLU”

HK Zemgale
HK Zemgale

HK “Prizma” sagādā rūgtu zaudējumu HK “Zemgale/LLU”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2015. gada 01. decembrī, Rīgā “Volvo” ledus hallē norisinājās Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Prizma”. Revanšējoties par zaudējumiem Latvijas Kausa izcīņā, HK “Prizma” sagādā jelgavniekiem rūgtu zaudējumu ar rezultātu 1:4.

Pirmo reizi abu komandu savstarpējo spēļu vēsturē HK “Prizma” uzsāka pirmo trešdaļu spēlējot aizsardzības hokeja taktiku, kas ļāva jelgavniekiem kontrolēt ripu un netraucēti veidot uzbrukumus. Par nelaimi HK “Zemgale/LLU” mēģinājumi gūt vārtus nebija īpaši sarežģīti un rīdzinieku vārtsargs Kārlis Zakrevskis viegli tika ar tiem galā. Spēles gaita sāka mainīties tad, kad abu komandu spēlētāji sāka pārkāpt noteikumus un spēlēt nevienlīdzīgos sastāvos. Pārkāpumi gan nebija saistīti ar kādu īpašu rupjību, bet gan ar tehniskiem spēles brāķiem. Vairākumu realizācija īpaši nepadevās, bet gan parādīja, ka HK “Prizma” ir nopietni gatava cīnīties ar asiem pretuzbrukumiem. Trešdaļas vidū spēlējot vairākumā HK “Zemgale/LLU” aizsargs nenotur ripu pretinieka zonā un tas ļauj HK “Prizma” doties ātrā pretuzbrukumā, kamēr lielākā daļa jelgavnieku piecinieka palika aizmugurē. Nedaudz negaidīti, bet HK “Prizma” uzbrucējs Sandis Grinbergs mazākumā atklāja spēles rezultātu – 0:1, kas iedragāja jelgavnieku spēles manieri. Lai arī vairāki HK “Prizma” noraidījumu ļāva HK “Zemgale/LLU” kontrolēt ripu, tomēr spēles rezultātu izlīdzināt pirmajā trešdaļā neizdevās.

 

Otrās trešdaļas sākumā neliels pārsvars ripas kontrolē vēl saglabājas HK “Zemgale/LLU” pusē, bet rīdzinieki vairs nekautrējas doties uzbrukumos un drīz vien pārņem spēles vadību. Pamatīgu darba apjomu nācās izpildīt jelgavnieku vārtsargam Tomam Konradam. Uz katriem trim jelgavnieku metieniem pretinieku vārtu virzienā, HK “Prizma” atbildēja ar sešiem uz Toma vārtiem. Trešdaļas vidū jelgavnieku gars salūza pēc Vitālija Hvorostiņina gūtiem vārtiem – 0:2. HK “Zemgale/LLU” ar grūtībām spēja nokļūt līdz laukuma vidum, bet rīdzinieki vien palielināja savu spiedienu un trešdaļas pēdējā minūtē Ņikita Zantmans ieraida trešo ripu Toma Konrada sargātos vārtos – 0:3.

 

Trešā trešdaļā HK “Zemgale/LLU” centās ar visiem saviem spēkiem atspēlēties, bet HK “Prizma” atkal pārgāja uz spēli aizsardzībā. Trešdaļas piektā minūtē jelgavnieku spiediens attaisnojās. Pēc Sanda Zolmaņa piespēles ripu raida Olafs Aploks un tā spēj šķērsot vārtu līniju 1:3, dodot komandai optimisma devu. HK “Zemgale/LLU” spiediens palielinās un vairākas reizes ripa gandrīz nokļūst vārtos, bet priekš HK “Prizma” veiksmīgi nešķērso vārtu līniju. Minūti pirms trešdaļas beigām rīdzinieki paliek mazākumā un HK “Zemgale/LLU” galvenais treneris Aigars Cipruss izlemj iet uz visu banku un nomaina vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Pirmais uzbrukums noslēdzas ar to, ka Kārlis Zakrevskis noķer raidīto ripu. Otrā uzbrukumā HK “Prizma” uzbrucējs Juris Kļujevskis cīņā pie borta izcīna ripu un neskatoties to raida jelgavnieku vārtu virzienā un nekļūdās, sagādājot HK “Zemgale/LLU” rūgtu zaudējumu ar rezultātu – 1:4.

 

Ruslans Antropovs