Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Rūgts zaudējums pret HS “Rīga/Prizma”

HK Zemgale
HK Zemgale

Rūgts zaudējums pret HS “Rīga/Prizma”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2014. gada 01. februārī, Rīgā, Volvo sporta centra ledus hallē notika otrā pēc kārtas spēle Latvijas hokeja virslīgā starp HK “Zemgale/LLU” un HS “Rīga/Prizma”. Iepriekšējā spēlē jelgavnieki svinēju uzvaru, kura bija nomākta ar negaidīti ielaistām ripām trešās trešdaļas izskaņā. Šoreiz jelgavniekiem būs nepieciešams pierādīt, ka viņi tiešām ir spēcīgāki, jo rīdzinieki no iepriekšējās spēles ir sajutuši, ka spēj spēlēt un uzvarēt viesu komandu.

Pirmā trešdaļa sākusies ar HS “Rīga/Prizma” pārsvaru. Viņi bija agresīvāki un ātrāki par jelgavniekiem. Tāpēc arī nebija liels pārsteigums, kad Viktors Lobačovs viens pats apspēlēja aizsardzību un ieraidīja ripu Toma Nukas sargātos vārtos – 1:0. Pēc gūtiem vārtiem rīdzinieki turpināja kontrolēt ripu un HK “Zemgale/LLU” neatlika nekas, kā atbildēt ar asiem pretuzbrukumiem. Reinis Demiters piespēlē ripu Olafam Aplokam, kurš aizcīnās līdz vārtu priekšai, kur piespēlē to Rihardam Remiņam. Rihards ciešā pretinieku ielenkumā ievirza ripu vārtos un izlīdzina spēles rezultātu – 1:1. HS “Rīga/Prizma” izmantojot savu fizisko pārsvaru, piespieda jelgavniekus pie saviem vārtiem un atkal izvirzās vadībā – 2:1. Trešdaļas vidū HS “Rīga/Prizma” zaudēja savu pārsvaru, jo bija nopelnījusi pēc kārtas divus noraidījumus un vienu no tiem, pēc Viktora Jasjoņa piespēlēs, realizē Gatis Gricinskis – 2:2. Pēc minūtes jelgavnieki atbild ar ātru pretuzbrukumu, kuru uzsāk Artūrs Batraks, piespēlējot to Klāvam Plancim, kurš savukārt vārtu priekšā to piespēlē Jurim Ziemiņam. Jurim nekas cits neatlika, kā izvirzīt savu komandu vadībā – 2:3. HS “Rīga/Prizma” nomaina vārtsargu, bet HK “Zemgale/LLU” paliek mazākumā, jo par klupināšanu uz divām minūtēm tiek noraidīts Jānis Bullītis. Spēlējot mazākumā jelgavnieki mēģina izveidot ātrus pretuzbrukumus un viens no tiem ir veiksmīgs. Edgars Kamoliņš piespēlē ripu Gatim Gricinskim, kurš ieraida to vārtos – 2:4.

 

Otrās trešdaļas sākumā pārsvars joprojām saglabājas HS “Rīga/Prizma” pusē, bet tas atkal noplok, kad rīdzinieki spiesti dēļ noraidījumiem spēlēt lielā mazākumā. HK “Zemgale/LLU” neizdodas realizēt lielo vairākumu un pat paši nonāk mazākumā. Lēnām rīdzinieki sāk zaudēt pārsvaru, bet viesi arī to nepārņem, jo atbild tikai ar asiem pretuzbrukumiem, kuri diemžēl netiek realizēti. Trešdaļas vidū komandas psiholoģiski piekūst no tā, ka nespēj gūt pārliecinošu pārsvaru un spriedzi noņem nelielā dūru vicināšanā. Tas nedaudz atslābina psiholoģisko spriedzi, bet līdz trešdaļas beigām neviena no komandām vairs nespēj gūt vārtus.

 

Trešā trešdaļa pārvēršas par katastrofu priekš HK “Zemgale/LLU”. Puiši būdams vadībā dodas uzbrukumos. Negūstot vārtus, zaudē ripu un nepaspēj laicīgi atgriezties aizsardzībā. Savukārt rīdzinieki, iegūstot ripu dodas pretuzbrukumos un gūst vārtu. Līdz trešdaļas devītajai minūtei HS “Rīga/Prizma” iemet trīs ripas un izvirzās spēles vadībā – 5:4. Vērojot spēli radās dežavu sajūta, jo līdzīgus panākumus saimnieki ir guvuši arī iepriekšējā spēlē. Līdzsvaru spēles gaitā panāk “Zemgale/LLU” pirmais piecinieks. Pēc Viktora Jasjoņa piespēles, Gatis Gricinskis pievelk sev klāt vairākus spēlētājus un atdod piespēli Mikam Komulam, kuram atliek ieraidīt ripu tukšos vārtos – 5:5. Diemžēl atelpa nebija ilga, jo Aleksandrs Macijevskis iemet ripu un “Rīga/Prizma” atkal izvirzās vadībā – 6:5. Līdz trešdaļas beigām jelgavnieki mēģina izlīdzināt rezultātu, bet pat vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju nenes gaidīto rezultātu un HK “Zemgale/LLU” atzīst ledus saimnieku pārākumu.

 

Neskatoties uz zaudējumu, HK “Zemgale/LLU” joprojām saglabā otro vietu regulārā turnīrā un gatavojās nākamai spēlei, kura norisināsies 5. februārī, Jelgavas ledus hallē, plkst.19:15, kad pretī uz ledus kāps “Dinamo Juniors” komanda.