Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Vilsons: "Tas bija viens no dīvainākajiem vārtu guvumiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vilsons: "Tas bija viens no dīvainākajiem vārtu guvumiem"
Mets Robinsons un Kails Vilsons atzīmē Rīgas "Dinamo" mazākumā gūtos vārtus
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ceturtdienas vakarā bez Latvijas Dzelzceļa kausa palika Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas finālā ar 1:2 pagarinājumā piekāpās Sanktpēterburgas SKA. Nepalīdzēja arī Kaila Vilsona mazākumā gūtie vārti, kurus kanādietis sarunā ar portālu Sportacentrs.com nodēvēja par vieniem no dīvainākajiem karjerā.

"Manuprāt, aizvadījām ļoti labu maču. Protams, vajadzēja labāk izmantot iespējas vairākumā - momentu, lai gūtu vārtus, netrūka. Lielāko mača daļu kontrolējām notikumus laukumā un bijām tuvu uzvarai. Pretiniekos bija laba komanda, un, ja tādā pat garā varam turpināt arī sezonā, tad visam vajadzētu būt kārtībā," sacīja Kails Vilsons.

Rīgas "Dinamo" finālā neizmantoja nevienu no četrām iespējām skaitliskajā vairākumā, bet kanādiešu uzbrucējam bija izskaidrojums: "Joprojām pieslīpējam nianses, cītīgi strādājam. Arī sāncenšu vārtsargs parādīja labu sniegumu. Lietas reizēm vienkārši nedodas virzienā, kurā tu vēlētos, bet jācer, ka rikošetus taupām regulārajam čempionātam."

Taču vienīgos mājinieku vārtus Vilsons 45. minūtē mazākumā guva ar milzīgu veiksmes palīdzību - Georgijs Pujacs raidīja ripu pāri visam laukumam, tomēr tā atsitās pret SKA kapteini Dmitriju Kaļiņinu. Apstākļu sakritība ļāva kanādietim realizēt izgājienu vienatnē pret vārtsargu. "Šādu scenāriju nepavisam negaidīju, bet laiku pa laikam veiksme mēdz uzsmaidīt.

Tas bija viens no dīvainākajiem vārtu guvumiem karjerā. Diemžēl, ar to nepietika. Metiens cimda pusē bija pēdējā mirkļa lēmums. Vārtsargs gandrīz tika pie ripas, bet šoreiz paveicās," turpināja Vilsons. Kanādietis arī piekrita "Dinamo" galvenajam trenerim Artim Ābolam, ka aizsardzība bija labākais rādītājs pārbaudes spēļu ciklā: "Jā, noteikti. Spēle aizsardzībā kļūst arvien labāka, un tas ir loģiski - pie tās strādājam katrā treniņā. Jātur īkšķi, lai aizsardzība turpina progresēt un 5. septembrī esam tuvu perfektam sniegumam."

Marsela Hosas savainojuma dēļ pirmo reizi kopš Prāgas turnīra Rīgas "Dinamo" rindās laukumā devās Vitālijs Pavlovs, kurš ceturtajā virknējumā spēlēja kopā ar Artūru Kuzmenkovu un Juri Upīti. "Pirmās maiņas vajadzēja nospēlēt mierīgāk, lai labāk ieietu spēlē. Pēc dīkstāves bija nedaudz grūtāk, turklāt šoreiz spēlēju malā," sacīja nominālais centra uzbrucējs Pavlovs.

"Pirmajās reizēs spēlēt malējā uzbrucēja pozīcijā bija grūti, bet Teds Nolans tur lika pārbaudes spēlēs un pasaules čempionātā. Tagad ir vieglāk, bet viss ir atkarīgs no tā, kur manu vietu redz treneris," sacīja 24 gadus vecais hokejists.

Ābols pauda, ka izdevies īstenot mērķi par piecu uzbrucēju virknējumu izveidošanu, un, kamēr visi spēlētāji ir veseli, Pavlovs trenējas tieši piektajā virknējumā. "Nekad neesmu bijis šādā situācijā. Jāstrādā, un treneris izvēlēsies spēcīgākos. Visi grib spēlēt, tāpēc visi cenšas.

Jā, zinu, pie kā jāpiestrādā un kas varētu būt vājākā vieta, un arī treneris to uzsver - vairāk jādomā ar galvu."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-08-30 09:32, pirms 11 gadiem
Vilsons pārbaudes spēlēs sametis vairāk par Šehuru!
Iespējams, ka būs pat labāks par Polu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-08-30 09:55, pirms 11 gadiem
Tādi paši čempioni kā pagājušo, aizpagājušo gadu?

  -1 [+] [-]

, 2013-08-30 10:14, pirms 11 gadiem
Es palaidu garām kaut ko. Nekur nebūs video? nekad? Tas ir kāds slepens turnīrs?

     [+] [-]

, 2013-08-30 11:04, pirms 11 gadiem
VairogsLv rakstīja: Es palaidu garām kaut ko. Nekur nebūs video? nekad? Tas ir kāds slepens turnīrs?
Būs, ieej youtube.com/lvhighlights, tur jābūt drīzumā video...

  +1 [+] [-]

, 2013-08-30 11:12, pirms 11 gadiem
Daugavpils taurētājs rakstīja: Lai veicās sezonā.. Jo tass ir viernīgais uz ko var cerēt visi keponi un pokemoni. Čempions būs SKA.
Jaa, taapat kaa pagaajushajaa sezonaa

  +1 [+] [-]

, 2013-08-30 14:09, pirms 11 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Pabira atzīst, ka tas notika netīšām !
Tu par to, kā tavs tēvs tevi radīja?

     [+] [-]

, 2013-08-30 21:28, pirms 11 gadiem
Diezvai,Pols arī dara daudz melno darbu.

Gūža rakstīja: Vilsons pārbaudes spēlēs sametis vairāk par Šehuru!
Iespējams, ka būs pat labāks par Polu.