Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

''Dinamo'' hokejisti viesojas pie Jelgavas jauniešiem

Krišs Upenieks

''Dinamo'' hokejisti viesojas pie Jelgavas jauniešiem
Kristaps Sotnieks demonstrē savu meistarību
Foto: www.jelgavasvestnesis.lv

Šodien uz treniņu kopā ar Jelgavas Ledus sporta skolas (JLSS) audzēkņiem bija ieradušies trīs hokeja kluba ‘’Dinamo’’ spēlētāji – Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks un Jurajs Mikušs. JLSS direktors Andris Kudurs sacīja, ka tas ir lieliski, ka pie jaunajiem hokejistiem viesojušies ‘’Dinamo’’ spēlētāji, jo tas jauniešus motivē strādāt.

Treniņa sākuma daļā Ledus skolas audzēkņiem bija iespējams uzdot hokejistiem sev interesējošos jautājumus. Viņus galvenokārt interesēja profesionāla hokejista dienas režīms, slodze un dzīves un darba ritms. Jaunieši gribēja uzzināt, piemēram, cik bieži ‘’dinamiešiem’’ notiek treniņi, vai viņiem ir arī brīvdienas un citas sadzīviskas lietas. Profesionāļi stāstīja, ka treniņi notiek divas reizes dienā, bet sezonas laikā ir maz brīvu dienu. Vēl viņi uzsvēra, ka, lai gūtu panākumus un kaut ko sasniegtu, nepietiek tikai ar piedalīšanos treniņos – ir jātrenējas arī ārpus zāles, noejot no ledus.

Otrajā daļā sekoja nodarbība uz ledus, kurā piedalījās 32 JLSS audzēkņi – 28 laukuma spēlētāji un četri vārtsargi. Nodarbībā piedalījās jaunieši no visām vecuma grupām, kas skolā mācās – sākot no 1993. gadā dzimušajiem un beidzot ar 1999. gadā dzimušajiem. ‘’Tas ir forši, ka pie mums ir atbraukuši ‘’Dinamo’’ hokejisti. Man visvairāk interesē tas, ko viņi pastāstīs, parādīs,’’ saka 7. klases skolēns Marks Mežsargs, kurš hokeju spēlē sešus gadus. Gūt pieredzi no profesionālajiem hokejistiem cer arī 15 gadus jaunais Toms Laus. Viņš hokeju spēlē piecus gadus un cer pēc dažiem gadiem iekļūt virslīgas komandā ‘’Zemgale/JLSS’’, bet pēc tam izmēģināt spēkus arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) vai Kontinentālajā hokeja līgā.

JLSS treneri uzskata, ka šādas tikšanās sporta skolas audzēkņiem ir ļoti būtiskas un to galvenā funkcija ir motivēt jauniešus, likt noticēt pašiem sev un izvirzīt jaunus mērķus. ‘’Tajā pusstundā, vienā treniņā neko īpaši nevar iemācīt, tomēr ir pozitīvi, ka jauniešiem ir iespēja tikties ar profesionāļiem, sportistiem, kas līdz šim redzēti tikai televizora ekrānā. Tas vairāk strādā psiholoģiski un dod jauniešiem stimulu turpināt trenēties,’’ tā JLSS trenere Lolita Andriševska. Jāpiebilst, ka ''Dinamo'' hokejisti Jelgavā viesojās sadarbībā ar uzņēmumu ''Ādažu čipsi''.

Izmantotie resursi:
Ziņas | Jelgavas Vēstnesis - portāls katram...

  -4 [+] [-]

, 2010-11-26 21:10, pirms 13 gadiem
Vuhū esmu pirmais :-D

  +1 [+] [-]

, 2010-11-26 21:11, pirms 13 gadiem
krixters rakstīja: Vuhū esmu pirmais :-D
apsveicu (sun)

  -1 [+] [-]

, 2010-11-26 21:13, pirms 13 gadiem
Megadzilna rakstīja: apsveicu (sun)
nee, tas nav nekas apsweicams es teiktu

 +25 [+] [-]

, 2010-11-26 21:15, pirms 13 gadiem
Cerams jaunie parādija Mikušam kā jāspēlē
Slēpts komentārs: emiLL
Slēpts komentārs: maartinspro
Slēpts komentārs: TROTTERlove

  -3 [+] [-]

, 2010-11-26 21:44, pirms 13 gadiem
maartinspro rakstīja: tu jau bija tikai sotnieks un galvins
Mikušs pat līdz hallei netika?

  -3 [+] [-]

, 2010-11-26 22:10, pirms 13 gadiem
bliezhnja rakstīja: nee, tas nav nekas apsweicams es teiktu
Es jau tikai ākstijos :-)

  -1 [+] [-]

, 2010-11-26 22:10, pirms 13 gadiem
anjo rakstīja: Mikušs pat līdz hallei netika?
lol

  +3 [+] [-]

, 2010-11-27 00:22, pirms 13 gadiem
CHELSEA FC THE BEST rakstīja: Cerams jaunie parādija Mikušam kā jāspēlē
Mikušs ta' spēlē tīri ok. Nekas īpašs, bet vidusmēra Dinamo spēlētājs.
Tauta jau vairāk cepjās nevis par to ka slikts, bet gan par to, KĀ šāds vidusmēra hokeists nokļuva Dinamo...

Bet sīčiem tas tiešām, cerams, iedos papildus stimulu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-11-27 16:13, pirms 13 gadiem
Kauns par Dinamo puišiem. Brauc uz Jegavu atrādīties un nevar paņemt līdzi trenniņtērpu. Vienas bikses laikam tik ir un tās pašas tikai džinsenes.
Lūk piemērs no kura nevajg mācīties!

     [+] [-]

, 2010-11-27 16:17, pirms 13 gadiem
Piemēram pagājušo gad, kad A.Irbe veidoja labdarības akciju ne Rīgas komandām, svinīgajā daļā bija uzvalkā, bet uz ledus trenniņtērpā kopā ar labdarības kolēģiem.