Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Komareks: "Skudra ir ļoti orientēts uz niansēm, stingrs un taisnīgs treneris"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Komareks: "Skudra ir ļoti orientēts uz niansēm, stingrs un taisnīgs treneris"
Konstantīns Komareks. Foto: Reuters/Scanpix

Kontinentālās hokeja līga (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jaunieguvums, austriešu uzbrucējs Konstantīns Komareks atklāj, ka ar nepacietību gaida jaunās sezonas izaicinājumus.

Komareks vēlas spēlēt pēc iespējas augstākā līmenī, ar NHL nesanāca, tāpēc jāmēģina KHL. "Man patīk hokejs, kas tiek spēlēts KHL, un tā ir otrā labākā līga pēc NHL. KHL ir tik daudz prasmīgu individuālu spēlētāju, kuri būtu spējīgi spēlēt arī NHL. Var redzēt, cik daudz puišu no šejienes katru gadu pārceļas uz NHL. KHL ir vienkārši lieliska līga, un es ļoti ceru šeit spēlēt," informē 27 gadus vecais austriešu uzbrucējs, kurš gatavojas debijai šajā čempionātā.

"Kad parakstīju līgumu un pārcēlos ar ģimeni uz Rīgu, man nebija vajadzīgs liels daudzums papildu informācijas. Jau iepriekš esmu spēlējis pret dažiem šeit esošajiem puišiem, piemēram, pret dažiem latviešiem nacionālajā izlasē un pret [kanādiešu aizsargu] Morganu Elisu SHL [Zviedrijas spēcīgākajā līgā]. Tas man dod zināmu drošības pakāpi, kad iepriekš esmu spēlējis kopā ar spēlētājiem. Bet tāpat sekmīgi iejutīšos komandā un labi pavadīšu laiku," saka Konstantīns Komareks. "Un Rīga noteikti ir pievilcīgāks variants, salīdzinot ar kādām pilsētām Krievijas austrumos, kur tu atrodies tik tālu no mājām. Man nevajadzēja izvēlēties starp daudzām un dažādām vietām, bija daži klubi, kas izrādīja interesi, bet Rīga ir ideāla man un manai ģimenei."

Komanda sākusi gatavojoties jaunajai sezonai, un Komarekam jau izveidojies viedoklis par to, kāds ir Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra. "Treneris ļoti orientēts uz niansēm, stingrs un ļoti taisnīgs, līmenis labs, lieliski treniņi pie viņa. Viņš ir stingrs, un es domāju, ka tā tam jābūt, ja vēlies sasniegt labus rezultātus," atzīst austrietis.

Sešas reizes pēc kārtas Rīgas "Dinamo" netika KHL izslēgšanas spēlēs un šopavasar finišēja turnīra tabulas priekšpēdējā vietā. Jācer, ka jaunajā sezonā varētu sekmēties labāk. "Rīgas "Dinamo" mērķis ir "play-off". Domāju, ka, ja paskatās uz komandu, mēs to varam sasniegt. Šeit ir spēcīgi Krievijas un Ziemeļamerikas spēlētāji, arī latviešu spēlētāji labi. Tā kā domāju, ka komandas sastāvs ir ļoti labs. Kā jau teicu, mērķis - dalība izslēgšanas spēlēs," norāda uzbrucējs, kurš vēlas attīstīties un parādīt savas stiprās puses arī šajā līgā.

KHL specifika ir gari pārlidojumi un laika zonu maiņa, ne katrs var ātri pierast. "Mums būs mājas spēļu sērijas un arī izbraukuma spēļu sērijas - citas līgas tā nav. Ilgie pārlidojumi, protams, būs nogurdinoši. Laika joslas radīs grūtības ķermenim, bet ar nepacietību gaidu, kā tas viss notiks."

Izmantotie resursi:
khl.ru