Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Heikile: "Diemžēl pieļāvām daudz kļūdu, taču ar rezultātu esmu apmierināts"

Rolands Eliņš

Heikile: "Diemžēl pieļāvām daudz kļūdu, taču ar rezultātu esmu apmierināts"
Kari Heikile
Foto: Hawk.ru

Pēc KHL spēles starp Omskas "Avangard" un Rīgas "Dinamo" vienībām (pēcspēles metienos ar 3:2 pārāka bija "Dinamo") galvenais treneris Kari Heikile pakritizēja savas komandas sniegumu, it īpaši pirmajā periodā, taču uzteica par sasniegto rezultātu.

„Nesanāca tā pati labākā spēle, it īpaši pirmajā periodā,” preses konferences ievadā izteicās Kari Heikile. „Principā abas komandas spēlēja visai līdzvērtīgi. Diemžēl jāsaka, ka bija ļoti daudz kļūdu, piemēram, neprecīzu piespēļu. Protams, ar beigu rezultātu esmu apmierināts. Man likās, ka iepriekš Astanā (1:5 pret „Barys” – aut.p.) komanda nedaudz zaudēja pašpārliecinātību, jo pēdējā trešdaļā ielaidām četrus vārtus.”

Heikilem tika uzdots jautājums, vai Sobotkas otrā bullīša laikā ticējis, ka slavenais čehs arī ottreiz netrāpīs, taču Heikile atbildēja ar smaidu, norādot, ka šādās situācijās grūti ko novērtēt: „Pēcspēles metienu sērijā ir jāpieņem lēmums, kurš ir spējīgs iemest un kurš tagad iemetīs. Saulietim šis bija labs mačs, un un arī izšķirošo bullīti iemeta.”

Savukārt „Avangard” galvenais treneris Jevgeņijs Kornouhovs pateicās saviem hokejistiem par spēli, taču pauda nožēlu, ka paši vārtus gūst tikai ar milzu grūtībām, bet ielaiž salīdzinoši vienkāršus. Savukārt vērtējuma par spēles rezultātu Kornouhovs bija maksimāli lakonisks: „Pretinieks iemeta par vienu bullīti vairāk.”

„Šī bija ļoti grūta spēle,” kluba mājaslapā citēts Jakubs Sedlāčeks. „Pēc iepriekšējā zaudējuma šodien gribējām reabilitēties. Astanā nospēlējām slikti, to negribējām atkārtot. Šodien bijām veiksmīgāki spēles beigās, un tas ir ļoti labi. Uzvara bija nepieciešama.”

„Izbraukumā spēles ir grūtākas, tāpēc ļoti koncentrējos šim mačam,” turpināja Sedlāčeks. „Pirmajā periodā nejutos pārāk droši, bet man tas ir normāli un jau pierasti. Kādu laiku nebiju spēlējis, bija arī KHL pārtraukums. Pēc pirmā perioda jau jutos pārliecinoši. Pirms spēles treneri mums teica, ka Omskas komanda spēlē nedaudz citādāk nekā iepriekš. Kā arī – komanda bija piedzīvojusi zaudējumus, tā kā mums bija jābūt gataviem sīvai cīņai. Izcēla arī čehu spēlētājus, viņu meistarību. Protams, patīkami atvairīt Sobotkas pēcspēles metienu.”

Izmantotie resursi:
ХК "Авангард" | ГЛАВНАЯ
Sedlaček: bija jābūt gataviem sīvai cīņai -...