Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Karsums: "Visu izšķīra ātrums"

Jānis Celmiņš

Karsums: "Visu izšķīra ātrums"
Mārtiņš Karsums
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Šāda veida spēlēs motivācija parasti nav jāmeklē, bija jāpierāda, ka arī mēs spējam cīnīties ar NHL komandām," pēc mača pret Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubu Fīniksas "Coyotes", sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Mārtiņš Karsums.

Jau ziņojām, ka zaudējumu savā laukumā vakar piedzīvoja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'', kas pārbaudes spēlē atzina Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Fīniksas ''Coyotes'' pārākumu - 1:3.

"Vārtus gūt gribējās ne tikai man, bet arī pārējiem čaļiem, šādās spēlēs motivācija nav lieki jāmeklē. Iespējams, nedaudz pietrūka spēka. Pēdējās nedēļas grafiks mums bijis smags, tāpēc čaļiem pietrūkst svaiguma. Rīt mums ir brīvdiena, tāpēc jāmēģina atpūsties cik vien iespējams," skaidroja Mārtiņš Karsums, piebilstot, ka komanda kopumā nospēlējusi labi. "Cīnījāmies neslikti. Nedomāju, ka metienu attiecība parāda patieso spēku samēru."

"Galvenā atšķirība starp komandām ir ātrums. Viņi ("Coyotes" komanda) visu darīja ātrāk. Spēka spēles šodien bija maz, tāpēc viņu pārākumu spēlē pie apmales šodien neizjutām, bet esmu drošs, ka arī šajā spēles elementā viņi ir labāki."

 +20 [+] [-]

, 2010-10-07 10:55, pirms 14 gadiem
tak varēja uztaisīt vienu rakstu, kur ko kas pateicis pēc spēles un miers + piemest tos 3 kas ir video teksta versijā. lai angļu un krievu valodu nepratējiem ar ko palasīt. Savādāk tāda sajūta ka tagad 2 dienas hokeja sadaļa sastāvēs no rakstiem ko kas pateicis pēc vienas draudzības spēles

  -2 [+] [-]

, 2010-10-07 11:33, pirms 14 gadiem
Atrak vini darija visu , jo kapa uz mazajiem laukumiem, tur viss ta jadara. taka lai KHL cinii mazos laukumus, lasiju intervijas ar KHL grandiem un visi atzina ka labpraatak speeletu uz mazajie mlakumiem, ari Karsums , Sprukts, Ankipans tostarp un pareejie.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-07 11:53, pirms 14 gadiem
huy, pagaidi. Vēl jābūt rakstam... Karsums: "Vārtus gūt gribējās ne tikai man, bet arī pārējiem čaļiem."

  +2 [+] [-]

, 2010-10-07 12:51, pirms 14 gadiem
Da beidziet. Ja abas komandas tiktos vienādā sportiskajā kondīcijā, ar maksimālo atdevi, Dinamo tiktu samalta miltos. Un ja vēl NHL laukumā...
Un vēl, NHL večiem ļoti labi var redzēt Hartigana teikto - Skrienu, skrienu, bet laukums kā nebeidzās, tā nebeidzās.

  -2 [+] [-]

, 2010-10-07 12:57, pirms 14 gadiem
Infants rakstīja: ...
Un vēl, NHL večiem ļoti labi var redzēt Hartigana teikto - Skrienu, skrienu, bet laukums kā nebeidzās, tā nebeidzās.
Nesapratu domu... NHL un KHL laukumu garumi ir vienādi...

     [+] [-]

, 2010-10-07 13:36, pirms 14 gadiem
Infants rakstīja: Da beidziet. Ja abas komandas tiktos vienādā sportiskajā kondīcijā, ar maksimālo atdevi, Dinamo tiktu samalta miltos. Un ja vēl NHL laukumā...
Un vēl, NHL večiem ļoti labi var redzēt Hartigana teikto - Skrienu, skrienu, bet laukums kā nebeidzās, tā nebeidzās.
Vispār jau to teica Elisons

  +7 [+] [-]

, 2010-10-07 13:59, pirms 14 gadiem
ar šādu attieksmi uz NHL netikt, ja jau pēc 11 spēlēm sezonas sākumā saki ka komanda ir pagurusi. NHL vidēji mēnesī ir 12- 14 spēles pie tam bieži vien 2 dienas pēc kārtas. Tur tādu atrunu, kā pagurums man liekas nevienu neinteresē.

  +3 [+] [-]

, 2010-10-07 14:01, pirms 14 gadiem
hybry rakstīja: ar šādu attieksmi uz NHL netikt, ja jau pēc 11 spēlēm sezonas sākumā saki ka komanda ir pagurusi. NHL vidēji mēnesī ir 12- 14 spēles pie tam bieži vien 2 dienas pēc kārtas. Tur tādu atrunu, kā pagurums man liekas nevienu neinteresē.
piemēram, oktobrī arī Rīgas Dinamo ir 13 spēles...

  +4 [+] [-]

, 2010-10-07 14:16, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: piemēram, oktobrī arī Rīgas Dinamo ir 13 spēles...
Tas vien parāda to, ka NHL komes starpsezonā sev fizuhu ieliek krietni nopietnāk nekā Jūlis ar visiem viņa "priboriem" kopā ņemot.... un NHL arī gana bieži ir spēles ik pēc dienas vai pat nereti arī jau nākamajā dienā, jo kalendārs ir gana saspringts un nepilna pusgada laikā komandām ir "jāierakstās" 82 spēlēs..... a Jūlis tagad nospēlējot nepilnu mēnesi KHL jau čīkst par spēlētāju nogurumu..... kas tad būs tālāk??? Ta viņš var visus savus "priborus" izlidināt misenē un iet praksē par vērotāju uz kādu NHL komandas pirmssezonas treniņnometni, lai redzētu kā nopietni onkuļi ieliek fizuhu faktiski visai sezonai! Tāpat šaubos vai arī tagad tas kalendārs priekš RD paliks diži vieglāks..... oktobrī atkal būs padsmit spēles - var teikt atkal "čerez ģeņ"! Un ta sanāk uz novembri jau RD vairs knapi kājas vilks...?

  -4 [+] [-]

, 2010-10-07 14:33, pirms 14 gadiem
mana pārliecība ir tāda,ka NHL vīri uzturā lieto visādas tāds lietiņas,kas citur,varbūt,pat ir aizliegtas. Jo nu cilvēks takš nav nekāds Šveices pulkstenis,lai tādā intensīvā ritmā vislaik varētu kapāt

  +1 [+] [-]

, 2010-10-07 14:42, pirms 14 gadiem
Jā un ātruma nebija ,godīgi sakot spēle bij tāda pašķidra...

  +2 [+] [-]

, 2010-10-07 16:48, pirms 14 gadiem
rekur smuki koijotu fans uzrakstījis par saviem iespaidiem Rīgā - diezgan pozitīvi CoyotesCorner.net • Information

  -1 [+] [-]

, 2010-10-07 19:04, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Tas vien parāda to, ka NHL komes starpsezonā sev fizuhu ieliek krietni nopietnāk nekā Jūlis ar visiem viņa "priboriem" kopā ņemot.... un NHL arī gana bieži ir spēles ik pēc dienas vai pat nereti arī jau nākamajā dienā, jo kalendārs ir gana saspringts un nepilna pusgada laikā komandām ir "jāierakstās" 82 spēlēs..... a Jūlis tagad nospēlējot nepilnu mēnesi KHL jau čīkst par spēlētāju nogurumu..... kas tad būs tālāk??? Ta viņš var visus savus "priborus" izlidināt misenē un iet praksē par vērotāju uz kādu NHL komandas pirmssezonas treniņnometni, lai redzētu kā nopietni onkuļi ieliek fizuhu faktiski visai sezonai! Tāpat šaubos vai arī tagad tas kalendārs priekš RD paliks diži vieglāks..... oktobrī atkal būs padsmit spēles - var teikt atkal "čerez ģeņ"! Un ta sanāk uz novembri jau RD vairs knapi kājas vilks...?
Da ne jau Šuplers te vainīgs, ka čaļi nevelk līdzi. Ļoti līdzīgi notika arī ar izlasi olimpiādē.

     [+] [-]

, 2010-10-07 21:59, pirms 14 gadiem
ozzmust rakstīja: rekur smuki koijotu fans uzrakstījis par saviem iespaidiem Rīgā - diezgan pozitīvi http://www.coyotescorner.net/viewtopic.php?f=1&t=9687
Jaa, patiikami lasiit bija

     [+] [-]

, 2010-10-08 00:17, pirms 14 gadiem
Yurchix rakstīja: Da ne jau Šuplers te vainīgs, ka čaļi nevelk līdzi. Ļoti līdzīgi notika arī ar izlasi olimpiādē.
Pēc kā treninu plāna tad viņi strādā, ja viņi nestrādā (-ja) pēc Jūļa treniņu plāna....?? Paši pēc sava...? Varbūt tomēr treneris (normālās komandās) ir tas, kas izstrādā kaut kādu treniņu plānu pēc kura arī komanda gatavojas sezonai.....?

  -1 [+] [-]

, 2010-10-08 13:30, pirms 14 gadiem
Šaubos gan, ka Tu šo vēl tēmu lasīsi... par vēlu atbildu. Bet... Redzi, ir cilvēka reālo iespēju robežas. Nesaku, ka treniņu plāns ideāls, vai kā savādāk.. Tomēr pateikt, ka Šuplers ir vainojams pie visām nedienām, ir visai nepareizi.

Saprastu, ka mums visi čaļi akūnie Krosbiji un Ovečkini... un šitāda spēle pret NHL klubu... Tad varētu teikt, ka treneris viņu fizisko salaidis grīstē.

Patīk vai nepatīk Tev tas, bet daudzi Dinamo spēlējošie izlases čaļi šajos 3 gados ir visai labi pacēluši savu līmeni. Un ne jau tāpēc, ka Šuplers viņiem izvēlas nepareizas treniņu programmas.

P.S. Nepārproti. Neesmu viņa kaislīgs aizstāvētājs. Man arī bieži vien nepatīk viņa lēmumi, bet nevajag jau uzreiz krist galējībās un teikt, ka bez maz vai "ja nebūtu Šuplers, mūsējie par Gagarina kausu cīnītos finālā".

  +1 [+] [-]

, 2010-10-08 14:21, pirms 14 gadiem
Yurchix rakstīja: Šaubos gan, ka Tu šo vēl tēmu lasīsi... par vēlu atbildu. Bet... Redzi, ir cilvēka reālo iespēju robežas. Nesaku, ka treniņu plāns ideāls, vai kā savādāk.. Tomēr pateikt, ka Šuplers ir vainojams pie visām nedienām, ir visai nepareizi.

Saprastu, ka mums visi čaļi akūnie Krosbiji un Ovečkini... un šitāda spēle pret NHL klubu... Tad varētu teikt, ka treneris viņu fizisko salaidis grīstē.

Patīk vai nepatīk Tev tas, bet daudzi Dinamo spēlējošie izlases čaļi šajos 3 gados ir visai labi pacēluši savu līmeni. Un ne jau tāpēc, ka Šuplers viņiem izvēlas nepareizas treniņu programmas.

P.S. Nepārproti. Neesmu viņa kaislīgs aizstāvētājs. Man arī bieži vien nepatīk viņa lēmumi, bet nevajag jau uzreiz krist galējībās un teikt, ka bez maz vai "ja nebūtu Šuplers, mūsējie par Gagarina kausu cīnītos finālā".
Es arī nekur nesaku, ka tikai un vienīgi Jūlis ir "root of all evil".... protams, ka nav mums ne Ovečkini ne Malkini te savākti, bet piem tādam Znarokam arī nav nekādu dižo KHL superstāru, bet viņu sniegums ir krietni vienmērīgāks un stabilāks un nav tādu sviestainu galotņu (pie tam tas RD jau sāk palikt par šīssezonas tradīciju - izlaist uzvaras pamatlaikā un pasēt punktus (labākajā gadijumā) vai arī vispār beigās pakāst (kā Rīgas spēlē ar SKA)..... un tas man galīgi nepatīk.... protams, ka arī spēlētāji nav bez vainas, bet nav arī tā ka Julis tur ir "ņepričom"..... ja viņš tur ir "ņepričom", tad ko viņš vispār tur dara... vai tad trenerim nva jāvada komanda un nav jāatbild par rezultātu??? Bet dažbrīd paklausoties viņa vienveidīgās presenes tā var nosecināt, ka viņš tur ir "ņempričom", bet redz "rebjata igraļi haraso no nemnogo nepovezlo" .... cik zinu normālās komandās tieši treneris nosaka viena vai otra spēlētāja lomu komandā, dod viņam norādijumus kā un kur vajag spēlēt, ko darīt un arī spēlētāji parasti cenšas šos norādijumus pildīt... vai varbūt Tu domā, ka RD tagad paši "uz savu galvu" ņem un spēlē neņemot Jūļa viedos padomus "pierē"...? Pat ja ir tā, tad domāju tagad tieši Jūlis būtu jādzen ar sū.... koku no HC amata, jo viņš tad būtu zaudējis savu autoitāti spēlētāju acīs.... un ja tiešām tas ir tā, tad no tās komandas neko labu sagaidīt nevarēs, jo trenerim ir jābūt autoritātei savā komandā..... vai Jūlis tāds ir RD...? Es piem. stipri šaubos..... tāpat par to GC cīnīšanos runājot.... Nezinu vai RD cīnītos vai necīnītos par to GC, bet pie normāli nospēlētām galotnēm viņiem tagad varētu (vajadzētu) būt par saviem 5-6 punktiem vairāk..... un tagad RD ir jācer, ka viņiem to 5-6 punktu nepietrūks sezonas beigās, lai viņi tiktu PO....

     [+] [-]

, 2010-10-08 18:58, pirms 14 gadiem
Visu izšķīra meistarība un fiziskā sagatavotība.

     [+] [-]

, 2010-10-08 21:27, pirms 14 gadiem
Nu ir Šupleram nestabilitāte un raustīšana pierasta sezonas laikā. (šosezon, spēlētāju daudzuma pēc - izteiktāka) Tomēr, kad raustīšanās beidzas - spēle sākas.

Uzskatu tomēr, ka hokeja "cāļus jāskaita" pavasarī. Ja reiz sezona uzticēta Šupleram, tad lai darās. Katrā ziņā es negribētu, lai Dinamo tagad sāktu nodarboties ar treneru maiņu. Viens nepatiks, otrs nepatiks, trešais nepatiks... (kā Krievijā).

Ja maina Šupleru nost, tad lai starpsezonā (vai pēc kārtīgas zaudējumu sērijas). Protams, ja vien paši spēlētāji atklāti nepasaka, ka Šuplera metodes nepatīk visam kolektīvam.

Savādāk... Tas jau kļūst smieklīgi. Treneris izpilda uzdevumu, bet viņu visi grib izmest, jo redz nepatīkot, kā manevrē ar spēlētājiem/taktikām.

Jeb varbūt vienkārši mums vajag katru sezonu citu treneri? Tad interesantāk... Savādāk, kā viens ir ilgāk par 2 gadiem, tā apnīk viņa metodes.