Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Īsumā: ar koronavīrusu saslimis "Lokomotiv" galvenais treneris Pelino un viņa sieva

Rolands Eliņš

Īsumā: ar koronavīrusu saslimis "Lokomotiv" galvenais treneris Pelino un viņa sieva
Maiks Pelino. Foto: Tass/Scanpix

Kamēr pasaules sporta dzīvi lielā mērā apstādinājusi koronavīrusa pandēmija, portāls Sportacentrs.com aicina sekot līdzi jaunākajiem notikumiem sporta sabiedrībā kopumā, iepazīstoties ar ziņām īsumā.

23:38 Nacionālā basketbola asociācija arvien biežāk runā par sezonas termiņu nomaiņu, un šādu scenāriju gribētu panākt arī Francijas futbola kluba "Marseille" galvenais treneris Andrē Vilašs-Boašs, kurš karjeras laikā stūrējis arī lielākus klubus, ieskaitot Londonas "Chelsea" un "Tottenham". "Futbols ir vasaras sports. Sākt sezonu ziemā – tas prasītu daudz izmaiņu Eiropas futbola mentalitātē. Ziemā spēlēšanai ir briesmīgi apstākļi. Tā ir tradīcija, pie kuras esam pieturējušies ilgāku laiku, bet vasarā apstākļi ir ideāli," teica portugālis. Viņš gribētu, lai sezona sāktos februārī un turpinātos līdz rudenim, tādējādi vispār izlaižot ziemas mēnešus. Tas arī labāk palīdzētu sagatavoties 2022. gada Pasaules kausam.

22:50 Koronavīruss konstatēts Kontinentālās hokeja līgas kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" galvenajam trenerim Maikam Pelino un 60 gadus vecā kanādiešu speciālista sievai. Viņš pašlaik atrodas mājās. Karjeras laikā Pelino divas reizes izcīnījis Gagarina kausu kopā ar Magņitogorskas "Metallurg".

21:05 "Es ko līdzīgu piedzīvoju bērnībā – toreiz man bija deviņi gadi," slavenais ukraiņu futbolists, tagad Ukrainas izlases galvenais treneris Andrijs Ševčenko koronavīrusa pandēmiju pielīdzinājis Černobiļas atomreaktora katastrofai. "Vienīgais, kas mums pašlaik jādara – jāizvairās no stulbas uzvedības. Neviens no mums nevar būt drošs par to, ka nav inficēts ar vīrusu. Nedrīkstam iet laukā, nedrīkstam domāt tikai par sevi. Augstāk jānostāda citu cilvēku prioritātes, īpaši to, kuriem vīruss var nodarīt lielāku ļaunumu."

19:26 Itālijas Futbola federācijas prezidents Gabriele Gravina slavējis valsts čempioni Turīnas "Juventus", kuras futbolisti piekrita algu samazināšanai, tādējādi ļaujot ietaupīt 90 miljonus eiro. "Tas ir piemērs visiem," teica Gravina. "Pateicos Džiordžio Kjelīni, viņa komandas biedriem un trenerim Mauricio Sari par sadarbību. Viņi kopējās intereses nostādīja augstāk."

15:47 Itālijas futbola kluba „Sampdoria” futbolists Gastons Ramiress intervijā Itālijas medijiem paudis savu nožēlo par valsts ārkārtas situāciju, kā arī izteica apgalvojumu, ka citi A Sērijas klubi slēpj gadījumus, kad komandā konstatēt inficēšanās ar Covid-19. Ramiress uzsvēra, ka „Sampdoria” šajā ziņā rādījusi paraugu un informējusi par situāciju savā komandā. „Vai tiešām kāds nopietni domā, ka A Sērijā tikai „Sampdoria” vienai bijuši vairāki saslimšanas gadījumi?” vaicā Ramiress. Vēl par saslimšanām savā komandā ziņojušas „Fiorentina”, „Juventus” un „Milan” komandas.

14:51 Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezona varētu beigties nākamā gada janvārī, kanālam "Sky Sport Italia" atklāja "Ferrari" vienības vadītājs Matija Binoto. "Apsveram vairākus variantus - mazākas pauzes starp posmiem, 2-3 sacensības janvārī un iespēju atcelt piektdienas treniņus," stāstīja Binoto.

13:43 Lielbritānijas bokseris Entonijs Jarde, bijušais titula pretendents otrā smagā svara kategorijā, savā "Instagram" profilā pavēstījis, ka koronavīrusa dēļ mūžībā aizgājis viņa tēvs. Jarde aicina visus ievērot noteiktos drošības pasākumus un ar atbildību izturēties pret ārkārtas situāciju.

13:23 Kā ziņo ESPN, futbola kluba Parīzes "Saint-Germain" vārtsargs Keilors Navass vakar atgriezies mājās savā dzimtajā Kostarikā. Ceļošanas ierobežojumu un citu drošības pasākumu dēļ Navasam atgriešanās mājās izmaksājusi apmēram 200 tūkstošus dolāru - laikā, kad komerciālie lidojumi uz laiku pārtraukti, Navass pats pilnībā apmaksāja šo lidojumu uz Kostariku, kopā ar viņu no Francijas mājās atgriezās arī viņa sieva un trīs bērni, lai varētu būt kopā ar pārējo ģimeni un tuviniekiem.

13:01 Itālijas sporta ministrs Vinčenzo Spadafora piedāvās pagarināt sporta sacensību rīkošanas aizliegumu līdz aprīļa beigām. Futbola A Sērija ir pārtraukta kopš devītā marta, un Spadafora citēts BBC, ka spēļu atsākšanās tuvākajā laikā nav reālistisks scenārijs. Spadafora grasās aizliegt arī treniņu norisi, kas šobrīd nav oficiāli aizliegts, taču nav ieteicams pasākums. "Iepriekš treniņus ar likumu neaizliedzām, jo domājām, ka sezona varēs turpināties, tagad situācija ir cita," sacījis Spadafora.

12:10 Francijas Basketbola federācija atcēlusi visas savas organizētās sacensības šosezon, izņemot valsts augstāko sieviešu līgu, par kuru gala lēmums tiks pieņemts desmitajā aprīlī. Francijā federācija neorganizē vīriešu augstāko līgu, kura šobrīd ir apturēta līdz trešajam aprīlim, taču tās atsākšanās šajā datumā ir ļoti mazticama. Līgā spēlē latviešu basketbolists Rihards Lomažs, pārstāvot ASVEL vienību. Francijas federācijas lēmums toties oficiāli nozīmē, ka šosezon netiks izspēlēts Francijas kauss.

12:00Kamēr Ņujorkā arvien straujāk pieaug koronavīrusa saslimšanas gadījumu skaits, pilsētā apturēti vairāki projekti, to vidū arī NHL kluba Ņujorkas „Islanders” jaunās arēnas būvniecība. „Islanders” vadība publiskā paziņojumā pauda atbalstu Ņujorkas gubernatora lēmumam. Bija paredzēts, ka jaunajā arēnā „Islanders” spēles varēs aizvadīt, sākot ar 2021./22. gada NHL sezonu.

11:45 Krievijas medijs „Championat” vēsta, ka Krievijas Basketbola federācijas nākamajā izpildkomitejas sēdē par Krievijas čempioni šosezon tiks atzīta Maskavas apgabala „Khimki”, ņemot vērā VTB Vienotās līgas kopvērtējumu sezonas pārtraukšanas brīdī. Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā komanda līgas pārtraukšanas brīdī atradās līderpozīcijās ar lielisko bilanci 18-1, kamēr iepriekšējo 17 gadu Krievijas čempione Maskavas CSKA bija otrajā vietā. Ja piepildīsies „Championat” vēstītais, Timmas un Bertāna komanda būs pārtraukusi CSKA ilgo valdīšanu Krievijas basketbola čempionu sarakstā.

Jāatgādina, ka VTB līga tika pārtraukta, atstājot šīs sezonas turnīru bez oficiāla uzvarētāja. Krievijas čempions tituls un VTB līgas čempiones tituls nav viens un tas pats, un par tiem lemj divas dažādas institūcijas - Krievijas Basketbola federācija un VTB līgas valde.

11:38 Viens no Ķīnas spēcīgākajiem basketbola klubiem „Flying Leopards” pavēstījis, ka tam pievienojies bijušais NBA spēlētājs Ovintons jeb O.Dž. Mejo. Mejo jau ieradies Ķīnā, paspējot to paveikt pirms ārzemnieku ieceļošanas pilnīga aizlieguma, un atrodas valsts noteiktajā 14 dienu karantīnā.

10:30Turcijas futbola leģenda Ruštu Rečbers steidzamā kārtā nogādāts slimnīcā, kur viņam konstatēts koronavīruss, vakar sociālajos tīklos emocionālā ierakstā pavēstīja viņa sieva Isila. Viņa raksta, ka Rekberam slimībsa simptomi parādījušies ļoti strauji. 46 gadus vecais Rekbers ilgus gadus bija Turcijas izlases pamatvārtsargs – viņš tajā aizvadīja 120 spēles (valsts rekords) un palīdzēja izlasei izcīnīt trešo vietu PK 2002 un iekļūt „Euro 2008” pusfinālā, kur viņš ceturtdaļfinālā atvairīja izšķirošo pendeli pret Horvātiju. Rekbers vairāk nekā desmit gadus sargāja „Fenerbahce” vārtus, bet karjeras piecas pēdējās sezonas aizvadīja „Besiktas” rindās.

10:13 Kā vēsta "InsideTheGames", Tokijas OS orgkomitejas prezidents Joširo Mori ir izsūtījis vēstuli visām starptautiskajām sporta federācijām, kuras pārstāvētas olimpisko spēļu programmā, norādot uz gaidāmajiem sarežģījumiem. Mori vēstulē rakstīts, ka izmaksu pieaugums ir nenovēršams un ka „izlemt, kurš šīs izmaksas segs un kā tas tiks darīts, mums visiem būs milzu izaicinājums”.

9:58 Vairāki boksa mediji vēsta, ka karantīnā šobrīd atrodas slavenais Filipīnu bokseris Menijs Pakjao, pasaules čempions WBA versijā. Viņš nesen kontaktējies ar Filipīnu Senāta prezidentu, kuram konstatēta Covid-19 slimība. Pakjao veicis personīgi iegādāta koronavīrusa testu, kurš bijis negatīvs, taču tik un tā kopā ar ģimeni atrodas karantīnas režīmā. 41 gadu vecais Pakjao savā dzimtenē aktīvi darbojies, palīdzot cīņā pret pandēmiju – ziedojot vairākus tūkstošus aizsargmasku un koronavīrusa testus. Arī tagad viņš norādījis, ka Covid-19 simptomus neizjūt, tādēļ uz pagaidām tikai ievēros personiskos drošības pasākumus un neapgrūtinās valsts medicīnas sistēmu: „Esmu drošs, ka ir daudz cilvēku, kuriem mediķu uzmanība un laboratorijas testi nepieciešami vairāk nekā man.”

Pakjao nav aizvadījis profesionālā boksa cīņu kopš aizvadītā gada jūlija. Bija plānots, ka viņš to varētu darīt šovasar, taču pandēmijas dēļ šāda iespēja tagad ir ļoti mazticama.

9:29 Ar koronavīrusu saslimis Starptautiskās kanoe federācijas prezidents Hosē Perurena Lopess, ziņo portāls „InsideTheGames”, atsaucoties uz federācijas sniegto informāciju. 74 gadus vecais Lopess ir nogādāts slimnīcā savā dzimtajā Madridē. Spānijā vakardien kopējais saslimšanas gadījumu skaits bija pieaudzis līdz 65 tūkstošiem. Lopess jau iepriekš bija paziņojis par atkāpšanos amata pēc šī gada beigām.

8:24 Laikraksts „NY Times” vēsta, ka Tokijas OS organizatori un SOK izskata variantu par olimpisko spēļu sākuma datumu nākamā gada 23. jūlijā. Atklāšanas ceremonija plānota 24. jūlijā. Attiecīgi olimpisko spēļu norises laiks tiek plānots līdzīgi kā bija iecerēts šogad.

8:20 UEFA prezidents Aleksanders Čeferins atzinis iespēju, ka šī Eiropas futbola sezona varētu tikt zaudēta, ja neizdosies spēles atsākt pirms jūnija beigām. Čeferins norādīja, ka ir izstrādāti vairāki plāni un iespējamie scenāriji, kuru vidū noteikti ir visas atlikušās sezonas aizvadīšana pie tukšām tribīnēm. Interijā Itālijas laikrakstam „La Repubblica” Čeferins arī piesauca iespēju, ka spēles varētu tikt aizvadītas rudenī, pirms nākamās sezonas, kas attiecīgi tiktu nedaudz aizkavēta.

8:00 NBA klubs Ņujorkas „Knicks” šonakt paziņojis, ka ar Covid-19 saslimis kluba īpašnieks Džims Doulens. 64 gadus vecais Doulens ir arī NHL kluba Ņujorkas „Rangers” īpašnieks, viņam pieder arī „MSG Company”. „Knicks” paziņojumā norādīts, ka Doulens izjūt tikai nelielus vīrusa simptomus, atrodas pašizolācijā un turpina pārvaldīt savu biznesu. ASV teritorijā tieši Ņujorkā ir vissmagākā situācija ar Covid-19, tajā konstatēti vairāk nekā 52 tūkstoši saslimšanas gadījumi. Doulens ir pirmais saslimušais Ziemeļamerikas lielo profesionālo līgu klubu īpašnieku vidu.

Iepriekšējo dienu teksta tiešraides

12.marts17. marts22.marts27. marts
13. marts18. marts23. marts28. marts
14. marts19. marts24. marts
15. marts20. marts25. marts
16. marts21. marts26. marts

  -2 [+] [-]

, 2020-03-29 09:37, pirms 4 gadiem
īpašnieks- t.i.Dieva sods

  -2 [+] [-]

, 2020-03-29 09:56, pirms 4 gadiem
Nez cik daudz Knicks fanu grib,lai Dolans noliek karoti

     [+] [-]

, 2020-03-29 10:50, pirms 4 gadiem
Ko lai saka - Karma is bit.ch.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-29 22:11, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nez cik daudz Knicks fanu grib,lai Dolans noliek karoti
Kas Tev te liekas smiekligi, pamulkis!!!

  +1 [+] [-]

, 2020-03-29 22:11, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nez cik daudz Knicks fanu grib,lai Dolans noliek karoti
tadi atmarozoki smaididami skraida apkart un doma, ka viss bus okey !!!

  +2 [+] [-]

, 2020-03-29 22:34, pirms 4 gadiem
10:30Turcijas futbola leģenda Rustu Rekbers steidzamā kārtā nogādāts slimnīcā, kur viņam konstatēts koronavīruss, vakar sociālajos tīklos emocionālā ierakstā pavēstīja viņa sieva Isila. Viņa raksta, ka Rekberam slimībsa simptomi parādījušies ļoti strauji. 46 gadus vecais Rekbers ilgus gadus bija Turcijas izlases pamatvārtsargs – viņš tajā aizvadīja 120 spēles (valsts rekords) un palīdzēja izlasei izcīnīt trešo vietu PK 2002 un iekļūt „Euro 2008” pusfinālā, kur viņš ceturtdaļfinālā atvairīja izšķirošo pendeli pret Horvātiju. Rekbers vairāk nekā desmit gadus sargāja „Fenerbahce” vārtus, bet karjeras piecas pēdējās sezonas aizvadīja „Besiktas” rindās.

17:41 Ar koronavīrusu slimnīcā nogādāts bijušais Turcijas futbola izlases vārtsargs Ruštu Rečbers, kurš 2003. gadā sargāja vārtus mums leģendārajā mačā pret Turciju, kas Rīgā beidzās ar 1:0 Latvijas labā. Viņa sieva pavēstījusi, ka simptomi attīstījušies ļoti strauji un ka Rečbers pārdzīvo smagu periodu. Ar 120 spēlēm viņš ir Turcijas izlases rekordists, pie tam palīdzēja 2002. gadā izcīnīt Pasaules kausa trešo vietu. 46 gadus vecajam Ruštu veselības vēlējumus nosūtījusi arī viņa bijusī komanda "Barcelona".