Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Raimonds Vilkoits: "Nopietni gatavosimies visām spēlēm"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Raimonds Vilkoits: "Nopietni gatavosimies visām spēlēm"
Raimonds Vilkoits (pirmais no labās)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jau šodien Kanādā sāksies Pasaules čempionāts hokejā U-20 vecuma grupā A divīzijā. Tajā piedalīsies arī Latvijas izlase. Latvijas izlases uzbrucējs Raimonds Vilkoits sarunā ar Sportacentrs.com stāsta par izlases gatavošanos turnīram un arī par savu vietu klubā.

- Komanda ir beigusi sagatavošanās posmu Latvijā. Pirms čempionāta būs vēl divi pārbaudes mači Kanādā (saruna notika pirms došanās uz čempionātu - aut. piez.). Cik pats gatavs jūties čempionātam un cik gatava ir komanda?
- Esmu labā kondīcijā un gatavs cīņai. Kolektīvs ir saliedēts un labā formā. Sagatavošanās posms bija labs, arī pārbaudes mači pret Poliju noderēja, lai iespēlētu sadarbības.

- Cik nopietni komanda ir saspēlējusies? Ir iespēlētas 2-3 maiņas un atstātas iespējas improvizācijai un rotēšanai?
- Ir pilnībā iespēlētas jau četras maiņas, un viss ir sakārtots. Papildus ņemam līdzi dažus cilvēkus, un tur uz vietas, Kanādā, mums pievienosies pāris spēlētāji. Saprotu, ka tur vēl būs atlase.

- Pagājušajā turnīrā tu biji komandas kapteinis. Kā ir tagad?
- Šajā posmā vēl skaitījos kapteinis. Kā būs jaunajā turnīrā, nezinu. Noteikti vēl būs balsošana, kurā izvēlēsies kapteini.

- Atgriežoties pie sagatavošanās posma, jums bija divas pārbaudes spēles pret poļiem. Vai pret šādu pretinieku var kaut ko nopietni pārbaudīt?
- Pretinieks nebija spēcīgs, tik nopietns kā mūs gaida Kanādā, bet domāju, ka vismaz treneriem tas bija noderīgi, jo varēja pārbaudīt spēlētājus, kas vēl līdz šim nebija pārbaudīti.

- Tavā skatījumā, vai ar šīm divām pārbaudes spēlēm pret Poliju un vēl diviem mačiem Kanādā būs pietiekami, lai komanda spētu sagatavoties pienācīgā līmenī čempionātam?
- Domāju, ka jā. Būsim pilnībā gatavi!

- Arī pērn čempionātam gatavojāties līdzīgā režīmā. Vai ar vienu nedēļu pietiks, lai aklimatizētos?
- Domāju, ka tas būs pietiekami. Pārbaudes spēles palīdzēs ieiet ritmā.

- Nevienam nav noslēpums, ka šai izlasei vājā vieta ir aizsardzība. Kas mums ir stiprā puse?
- Grūti teikt... Tas trenerim labāk zināms. Bet par aizsardzību nepiekrītu. Neuzskatu, ka aizsardzība ir vājākā pozīcija. Manuprāt, visas līnijas ir vienmērīgas.

- Čempionātā pretī mums nāks Kanāda, ASV, Slovākija un Šveice. Tavuprāt, kuras komandas ir "ņemamas"?
- Katrai spēlei būs jāgatavojas ar pilnu atdevi. Tagad vēl grūti spriest, pret kurām komandām mums būs labākas izredzes. Vēl neesmu redzējis pretiniekus, bet varu pateikt, ka jācīnās būs katrā mačā.

- Pirmā spēle pret Kanādu. Spēlēt pret mājiniekiem atklāšanas spēlē – tas ir labi vai slikti? Kā būs ar psiholoģisko sagatavotību pirms šīs spēles?
- Tas noteikti nav slikti. Spēlēsim pret ļoti stipru komandu. Varēsim redzēt pasaules līmeni un savas spējas uz Kanādas fona. Psiholoģiskā ziņā visam jābūt kārtībā.

- Domājams, ka galvenās spēles mums būs pret Slovākiju un Šveici. Vai nebūs situācija, ka pret Kanādu un ASV tiks spēlēts taupīšanās režīmā?
- Tas būs trenera ziņā, bet spēlētāji noteikti gatavosies par visiem 100% arī pret Kanādu un ASV.

- Tu esi no ''Dinamo/Juniors'' komandas. Izlases treneris Andrejs Maticins pirms pārbaudes mačiem ar Poliju izteicās, ka tavas komandas hokejistiem, kuri spēlē izlasē, nav progresa – spēlētāji ir apmierināti ar līmeni, kādā spēlē un neattīstās. Vai piekrīti šādam apgalvojumam?
- Tas trenerim labāk redzams. Manuprāt, tā tomēr nav taisnība, jo uz vietas nestāvam.

- Kāda ir tava vieta "Dinamo" sistēmā? Cik tālu esi no lielās komandas?
- Grūti spriest. Treneriem noteikti labāk zināms. Viņi skatās spēles un nojauš to, cik kurš ir labs. Zinu, ka man ir daudz pie kā strādāt, laiks rādīs.

- Kādi ir tavi trūkumi, pie kā vairāk jāstrādā?
- Spēles ātrums un spēles izpratne. Salīdzinot KHL un Baltkrievijas čempionātu, KHL viss notiek daudz ātrāk.

- Baltkrievijas čempionāts tevi apmierina vai tā līmenis tev ir par zemu?
- Uzskatu, ka Baltkrievijas čempionāta līmenis ir ļoti labs tādiem jauniem spēlētājiem kā es un lielākai daļai ''Dinamo/Juniors''. Tas ir labs starpposms un augstāku līmeni.

- Roberts Jekimovs ir paziņojis, ka Baltkrievijas čempionāts viņam ir par švaku, un viņš skatās Somijas virzienā. Tavs skatiens nav vērsts uz ārzemēm?
- Pagaidām vēl nav, laiks rādīs!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-12-26 11:53, pirms 14 gadiem
Būtu bijis interesantāk lasīt, ja vietās kur viņš atbildēja ar "to trenneris zin labāk" būtu ielicis viņš savu viedokli, varbūt bīstāas ko par to teiks pārējie?

 +11 [+] [-]

, 2009-12-26 11:54, pirms 14 gadiem
Roberts Jekimovs ir paziņojis, ka Baltkrievijas čempionāts viņam ir par švaku un viņš skatās Somijas virzienā
Manuprāt ar viņa fizisko Somijā īpaši nav ko darīt, zinot kāds hokejs tiek spēlēts Somijā

     [+] [-]

, 2009-12-26 11:54, pirms 14 gadiem
Tāds gauss izklausās

  +3 [+] [-]

, 2009-12-26 12:01, pirms 14 gadiem
Svaigākas intervijas neesam pelnījuši.....

  +3 [+] [-]

, 2009-12-26 12:14, pirms 14 gadiem
Agrāk nevarēja publicēt?

  +1 [+] [-]

, 2009-12-26 12:18, pirms 14 gadiem
el.vē rakstīja: Būtu bijis interesantāk lasīt, ja vietās kur viņš atbildēja ar "to trenneris zin labāk" būtu ielicis viņš savu viedokli, varbūt bīstāas ko par to teiks pārējie?
nez vai dzhekinsh baidaas, bet kopumaa taada neizdevisies intervija, manupraat..neko neuzzinaaju jaunu, vieniigi to, ka treneris visu zin labaak ;D + parasti SC iziet uz operatiivu zinju sniegshanu/publiceeshanu, shitaa intervija taada aizkaveejusies kkur, lkm autors ilgi domaaja kaa salikt kopaa visu ;D

     [+] [-]

, 2009-12-26 12:26, pirms 14 gadiem
Tiem kam Eurosport 2, varēs vērot spēli. Šodien hokeja vakars - Brīvdienas + U20 + NHL= ideāli!

NHL šodien spēlē - gan Filadelfija, gan Dalasa, gan Losandželosa.

     [+] [-]

, 2009-12-26 12:53, pirms 14 gadiem
jautājumi garāki, nekā atbildes! Kaut ko tādu bieži nenākas redzēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-12-26 13:18, pirms 14 gadiem
manuprāt pirms šādiem svarīgiem turnīriem žurnālistus no junioru spēlētājiem vispār jātur šāviena attālumā - kā jau pats Maticins teica - šinī vecumā pārāk viegli ietekmējama psiholoģija šim vecumam...

     [+] [-]

, 2009-12-26 14:55, pirms 14 gadiem
WILDE rakstīja: http://hockeycanada.fasthockey.com/
Tikai neaizmirsti pārkaitīt 6.99 $...