Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Covid-19 dēļ uz laiku pārceļ sieviešu pasaules čempionātu hokejā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Covid-19 dēļ uz laiku pārceļ sieviešu pasaules čempionātu hokejā
Foto: Imagos Images/Scanpix

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) paziņojusi, ka sieviešu pasaules čempionāts nenotiks tā plānotajā laikā Kanādas pilsētās Halifaksā un Truro saistībā ar Covid-19 trešā viļņa draudiem. Teikts, ka abas puses meklēs jaunu laiku, kad turnīrs varētu notikt, kas, visticamāk, būs vasarā.

Jau iepriekš Covid-19 pandēmijas dēļ Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) atcēla visus zemāko divīziju čempionātos, vēloties aizvadīt pirmās divīzijas forumus. Šīs nedēļas sākumā Covid-19 trešā viļņa dēļ Ontario hokeja līga lēma nemaz neuzsākt sezonu.

Šodien IIHF oficiāli paziņojusi, ka plānotais sieviešu pasaules Halifaksā un Truro nenotiks. ''Šīs ir ļoti sliktas ziņas, kuras saņēmām tikai dažas nedēļas pirms turnīra sākuma. Ticam, ka mums bija izstrādāti droši veidi, kā aizvadīt turnīru, kurā tiktu pasargāti spēlētāji, tiesneši, skatītāji un visi Halifaksas un Truro iedzīvotāji, kas bija balstīta uz iepriekš organizēto junioru pasaules čempionātu Edmontonā,'' IIHF paziņojumā citēts prezidents Renē Fāzels.

Pagaidām turnīrs nav pilnībā atcelts. IIHF kopā ar Kanādas hokeja federāciju meklēs jaunus datumus šo sacensību sarīkošanai, kas, visticamāk, varētu būt šovasar. ''Beigās mums ir jārespektē vietējo politiķu lēmumi. Tas nenozīmē, ka 2021. gada sieviešu pasaules čempionāts hokejā nenotiks. Mēs esam parādā katrai spēlētājai, kas ļoti vēlējās atgriezties hokeja laukumā, ka atradīsim jaunu datumu šī turnīra sarīkošanā,'' turpināja Fāzels.

Pēdējā sieviešu pasaules čempionātā zeltu izcīnīja ASV hokejistes, kuras finālā ar 2:1 apspēlēja Somiju. Trešo vietu ieguva Kanāda, kas ar 7:0 sagrāva Krievijas hokejistes.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2021...

     [+] [-]

, 2021-04-24 07:57, pirms 3 gadiem
Varēja uztaisīt tāpat kā pagājušogad vīriešu čempi- tīri uz fanu balsojumu