Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

papildināts Pelšs gūst savainojumu konferences fināla pirmajā mačā

Kristaps Desmitnieks

Pelšs gūst savainojumu konferences fināla pirmajā mačā
Kristiānam Pelšam tiek sniegta palīdzība
Foto: www.oilkings.ca

Pirmo spēli Rietumu hokeja līgas (WHL) Austrumu konferences finālā aizvadījusi Kristiāna Pelša pārstāvētā Edmontonas ''Oil Kings''. Sērijas pirmajā mačā ''Oil Kings'' pārspēja Mūsdžavas ''Warriors'' ar 6:1.

Edmontonas ''Oil Kings'', kas regulāro sezonu noslēdza pirmajā vietā, play-off pirmās divas kārtas pārvarēja vairāk nekā pārliecinoši. Pirmajā kārtā ar 4-0 tika uzveikta Kūtenejas ''Ice'', bet konferences pusfinālā tikpat pārliecinoši tika pieveikti Brendonas ''Wheat Kings'' hokejisti. Konferences finālā Pelša vienībai jācīnās ar Mūsdžavas ''Warriors'', un pirmais mačs jau šonakt tika aizvadīts.

Mača pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti, ko paveica ''Oil Kings'' uzbrucējs Klārks Vilsons. Otrā trešdaļa jau tika aizvadīta krietni rezultatīvāk, Edmontonas komanda pretinieku vārtos ripu raidīja trīsreiz, kamēr ''Warriors'' atbildēja ar vienu rezultatīvu metienu. Pamatlaika pēdējā periodā viesiem brīnumu (atspēlēties no 1:4) paveikt neizdevās, turklāt ''Oil Kings'' vēl vairāk sarūgtināja pretiniekus, gūstot vēl divus vārtus, tādējādi Austrumu konferences finālu sākot ar pārliecinošu uzvaru - 6:1.

Latviešu uzbrucējs Kristiāns Pelšs spēli neaizvadīja līdz galam, jo otrajā periodā tika gūts potītes savainojums, pēc kā hokejists uz ledus vairs neatgriezās. Skaidrība par piedalīšanos nākamajos mačos vēl nav, tiesa, komandas dakteris, raugoties optimistiski, nav izslēdzis iespēju, ka latviešu hokejists laukumā varētu paspēt atgriezties vēl kādā mačā pret ''Warriors'' vienību. Pelšs sev atvēlētajā laikā vārtus neguva, rezultatīvu piespēli neizdarīja, mača protokolā atzīmējoties vien ar vienu divu minūšu noraidījumu par klupināšanu. Pagaidām izslēgšanas spēlēs Pelšs piedalījies deviņos mačos, atzīmējoties ar sešiem rezultativitātes punktiem (4+2).

Tikmēr Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL) izslēgšanas spēļu otro kārtu ar zaudējumu uzsākusi Dabjūkas ''Fighting Saints'', kas ar 2:5 atzina Indianas ''Ice'' pārākumu. Lieki piebilst, ka Zemgus Girgensons šajā mačā nepiedalījās, jo žokļa trauma, kas tika gūta pirms pāris dienām, pielikusi punktu sezonai.

Cita latviešu hokejista Ralfa Freiberga pārstāvētā USHL vienība Linkolnas ''Stars'' mača papildlaikā ar 2:1 uzveica Fargo ''Force''.

Izmantotie resursi:
WHL Network
USHL The United States Hockey League - the best...

  +4 [+] [-]

, 2012-04-21 10:30, pirms 12 gadiem
mjaa zeel pa Girgensonu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-04-21 10:51, pirms 12 gadiem
RedBullXfighter rakstīja: Kad girgensons varetu atgriezties un vai ir iespeja,ka vins tiks uz izlasi?
Unfortunately for Girgensons, his season recently ended as the result of a broken jaw suffered in Dubuque’s opening round win over the Under-17 USNTDP team. He will be unavailable for the remainder of the USHL playoffs. The injury curse of the 2012 Draft Class continues. Last year he helped Dubuque win the Clark Cup as USHL Champions, and his injury is obviously a major blow to their chances of repeating.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-04-21 11:20, pirms 12 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Kāda izlase, lai veseļojas!
https://p.twimg.com/Aq9mZpeCEAAp7Uu.jpg
Vispār kāda izlase? Nu kā cilvēki nevar atšķirt jaunatnes hokeju no pieauguša. Nu nav viņam pagaidam spēju spēlēt izlasē. Tas, ka viņam ir potencials nenozīmē, ka viņš jau ir superzvaigzne, kura katrā spēlē PČ iemētis pa het-triku.

  +7 [+] [-]

, 2012-04-21 11:26, pirms 12 gadiem
RedBullXfighter rakstīja: Kad girgensons varetu atgriezties un vai ir iespeja,ka vins tiks uz izlasi?
Ko viņš izlasē varētu darīt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-21 11:42, pirms 12 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Vispār kāpēc gan ne ja atceramies, ka Nino Niederraiter pēc U-20 spēlēja Šveices izlasē PČ. Ja viņi būtu brīvi un veseli, tad domājams krietni pacīnītos par tikšanu sastāvā ''pietam'' uzbrucēju pozīcijās un ZA trenera Nolana..
Girgensona gadījumā lielu lomu varētu spēlēt arī tas, ka viņš ir centrs. Bet nu, kas būtu, ja būtu...

     [+] [-]

, 2012-04-21 11:44, pirms 12 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Vispār kāpēc gan ne ja atceramies, ka Nino Niederraiter pēc U-20 spēlēja Šveices izlasē PČ. Ja viņi būtu brīvi un veseli, tad domājams krietni pacīnītos par tikšanu sastāvā ''pietam'' uzbrucēju pozīcijās un ZA trenera Nolana..
Un četrās spēlēs ne ar ko neizceļas. Bet vispār tev taisnība - viņš bija tādā pašā vēcumā ka Girgensons.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-21 11:49, pirms 12 gadiem
aizermans rakstīja: Ko viņš izlasē varētu darīt?
Ne tev to lemt, bet pieņemot ka 18 gadu vecumā Latvijas izlasē PČ ir spēlējuši Sprukts, Skrastiņš, Ņiživijs u.c. kas nebija NHL drafta 1.kārtas prospekti, tad pieņemu ka treneris arī Girgensonam atrastu pielietojumu. Un viņš nespēlētu sliktāk kā citi mūsu centri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: strayik

  +4 [+] [-]

, 2012-04-21 12:44, pirms 12 gadiem
strayik rakstīja: Tu kļūdies. Girgensons pavisam noteikti ir labāks par vairums mūsu izlases spēlētājiem. Paskaties, piemēram, cik ilgi pirmā drafta raunda picki parasti gaida līdz tiks spēlēt NHL.. Parasti neko daudz viņiem gaidīt nevajag, un NHL komanda uz ledus nesūtītu kādu, kas nav pietiekami prasmīgs, lai labi nospēlētu.
Pirmiem trijiem draft-pikiem parasti ļauj uzspēlēt uzreiz, bet ja tu paskatīsies eliteprospectos drafta vēsturi, tad ieraudzīsi, ka 1 raundā izvēletie spēlētāji pat ne vienmēr nostiprinās NHL, nemaz nerunājot par uzreiz pirmo sezonu. Ja Girgensons būtu gatavs spēlēt uzreiz, viņš būtu pirmais numurs, nevis Jakupovs vai Grigorenko.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja