Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Jokerit" izlaidīs nākamo sezonu, 2023. gadā cer atgriezties Somijas līgā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Jokerit" izlaidīs nākamo sezonu, 2023. gadā cer atgriezties Somijas līgā
Jari Kurri. Foto: jokerit.com

Hokeja klubs Helsinku "Jokerit" paziņojis, ka nākamajā sezonā tiks pārstāvēts tikai jauniešu līmenī, bet 2023./24. gada sezonā komanda varētu atsākt spēlēt Somijas čempionātā, ja vien tiks apstiprināts pieteikums.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un sāktā kara Helsinku "Jokerit" paziņoja par izstāšanos no krievu līgas, kurā ieņēma otro vietu Rietumu konferencē. Līgā tika aizvadītas astoņas sezonas.

"Jokerit" pavēstījusi, ka tuvākais mērķis ir 2023./24. gada sezonā atgriezties Somijas čempionātā. Gaidāmajā sezonā klubs profesionālā līmenī nebūs pārstāvēts, bet bērnu un jauniešu komandas turpinās darbu ierastajā režīmā.

"Mums priekšā ir daudz darba, lai izpildītu visus nosacījumus. Papildus tam meklēju jaunus investorus. Esmu pārliecināts, ka mums izdosies izpildīt visus kritērijus, ko pieprasa Somijas čempionāts," pauda kluba īpašnieks Jari Kurri. Pēc Krievijas sāktā kara viņš kļuva par "Jokerit" 100% īpašnieku, atpērkot Norilsk Nickel piederošās daļas.

Savā pašreizējā hallē "Jokerit" spēlējusi kopš tās atvēršanas 1997. gadā. Arēna pieder krievu oligarhiem Romānam Rotenbergam un Genādijam Timčenko. Klubs paziņojis – ja halle nenonāks citu īpašnieku rokās, "Jokerit" meklēs citu mājvietu.

Izmantotie resursi:
https://www.jokerit.com/jokereiden-...

     [+] [-]

, 2022-04-20 12:14, pirms 2 gadiem
Cilvēki nekad negrib mācīties jo sadarbība ar krieviem vienmēr beidzas pie sasistas siles.

     [+] [-]

, 2022-04-20 12:34, pirms 2 gadiem
Bravo, somiem! Galīgi nepietrūkst ne Krievijas sporta, ne viņu sportistu dalība sacensībās. Pēdēo PČ daiļslidošanā bija prieks skatīties, jo nebija jūtama ne politikas, ne korupcijas, ne dopinga smakas. Tik žēl, ka NHL kūtri šajā jomā.