Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Metalurgs 2" un "Monarch" iekļūst Latvijas čempionāta pusfinālā

Agris Suveizda

"Metalurgs 2" un "Monarch" iekļūst Latvijas čempionāta pusfinālā
"LM2" abās 1/4 fināla spēlēs izcīnīja pārliecinošas uzvaras pār HK "Zemgale/JLSS".
Foto: Ruslans Antropovs

Trešdien tika noskaidroti atlikušie divi Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta pusfinālisti. Vispirms otro uzvaru sērijā izcīnīja "Ozolnieki"/"Monarch", kas ar rezultātu 4:0 atkārtoti uzvarēja HS "Rīga/Prizma". Nedaudz vēlāk Ozolnieku hokejistiem pievienojās arī "Liepājas Metalurgs 2", kas ar 3:0 pieveica HK "Zemgale/JLSS".

"Ozolnieki"/"Monarch" regulārajā sezonā ar 56 punktiem bija trešajā vietā, bet HS "Rīga/Prizma" - sestā. Šosezon komandas bija tikušās piecas reizes – regulārajā sezonā "Monarch" izcīnīja trīs uzvaras (4:3, 2:1, 8:4) un piedzīvoja vienu zaudējumu (3:4), bet pirmajā "play-off" mačā bija pārāki ar 9:3.

Spēles rezultāts tika atklāts 13.minūtē, kad izcēlās "Monarch" hokejists Viktors Bļinovs (1:0). Pēc tam "Prizma" neizmantoja trīs pretinieku noraidījumus, un 25.minūtē Viktors Lobačovs dubultoja pārsvaru. Pēc 11 minūtēm Ēriks Bisenieks guva arī trešos vārtus. Noslēdzošajā trešdaļā abas komandas neizmantoja pa lielajam vairākumam ("Prizma" pat bija uz 20 sekundēm noņēmusi vārtsargu), bet 58.minūtē punktu spēlei pielika Valentīns Feoktistovs – 4:0.

"Liepājas Metalurgs 2" regulārajā sezonā bija ceturtajā vietā, bet HK "Zemgale/JLSS" - vietu zemāk. Liepājnieki uz vienu pretinieku uzvaru (5:4) regulārajā sezonā atbildēja ar trim pārliecinošiem panākumiem (4:1, 5:1, 10:3) un pretiniekus sagrāva arī vakar – 7:2.

Sērijas otrajā mačā Sergejs Voroņins devītajā minūtē izvirzīja vadībā "Metalurgu", bet pēc abpusējas vairākumu nerealizēšanas 35.minūtē vārti tika gūti mazākumā – pēc Artūra Kuzmenkova piespēles izcēlās Edgars Brancis.
Trešajā trešdaļā "Zemgalei" bija pat trīs vairākumi, taču tie netika izmantoti un mača 57.minūtē vairākumā iemeta liepājnieki – atkal precīzs bija Brancis (3:0). Līdz ar to "Metalurgs" pusfinālā tiksies ar regulārā turnīra uzvarētāju "SMScredit.lv", bet "Ozolnieki" spēlēs pret "Junioru".

Pusfināli notiks līdz divām uzvarām, spēles notiks 17., 18. martā un ja būs nepieciešamas sērijās trešās spēles - 20. martā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Hokeja federācija

     [+] [-]

, 2013-03-13 22:40, pirms 11 gadiem
Ta nu pārsteigums
Tāpat LAČ uzvarētājs, kā katru gadu pēdējos gadus, visiem ir zināms...

Nespēju vien iedomāties, ko izbijušie stāri un kodēji būs spējīgii likt pretī BAČ regulāra čempja spēlētājiem...

     [+] [-]

, 2013-03-14 01:04, pirms 11 gadiem
LM zaudēs Kreditoriem...

     [+] [-]

, 2013-03-14 09:03, pirms 11 gadiem
aris no pumpuliem rakstīja: Ta nu pārsteigums
Tāpat LAČ uzvarētājs, kā katru gadu pēdējos gadus, visiem ir zināms...

Nespēju vien iedomāties, ko izbijušie stāri un kodēji būs spējīgii likt pretī BAČ regulāra čempja spēlētājiem...
Izbijušajiem stāriem jau vēl jātiek pāri Junioram.
Ja Juniorā būs čaļi un HK Rīga un RD, tad visādi var sanākt.