Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

''Stars'' un ''Predators'' panāk izšķirošo septīto spēli

Krišs Upenieks

''Stars'' un ''Predators'' panāk izšķirošo septīto spēli
Viktors Arvidsons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgās (NHL) Rietumu konferences pusfināla ietvaros aizvadītajā naktī uzvaras izcīnīja Dalasas ''Stars'' un Nešvilas ''Predators'', tādā veidā abās sērijās nodrošinot izšķirošo septīto maču.

Dalasas ''Stars'' un Sentluisas ''Blues'' Rietumu konferences pusfināla sērijā pirmajās četrās spēlēs abas komandas pa reizei bija uzvarējušas mājās, tādējādi bija līdzsvars 2-2. 7. maijā ''Blues'' viesos itin pārliecinoši uzvarēja ar 4:1, un šonakt savā laukumā varēja nodrošināt iekļūšanu konferences finālā.

''Stars'' gan skaidri jau sākumā parādīja, ka nav gatavi padoties, un piektajā minūtē pēc izcilas Valērija Ničuškina piespēles vienatnē pret vārtsargu izskrēja Matiass Janmārks - metiens vārtu tālajā augšējā stūrī un 1:0. 20 sekundes vēlāk mājinieki neveiksmīgi centās izraidīt ripu no savas zonas, ''Stars'' ātri izspēlēja momentu līdz vārtu priekšai, kur ar precīzu metienu izcēlās Vernons Fidlers (2:0).

Perioda turpinājumā katra no komandām pa reizei spēlēja vairākumā, bet savu iespēju izmantoja tikai Dalasa, ar vārtu guvumu izceļoties Džeisonam Specam. Tādējādi pēc 20 minūtēm pat graujošs 3:0 ''Stars'' pārsvars. Jāpiemin, ka ''Stars'' pirmajā periodā izdarīja septiņus metienus, kamēr ''Blues'' - desmit. Mača atlikušajā daļā pārsvars bija ''Blues'', Sentluisa katrā no periodiem guva pa vārtiem, taču uzvaru Dalasa spēja noturēt - 3:2. Visas spēles garumā ''Stars'' izdarīja tikai 14 metienus pa vārtiem, bet ''Blues'' tādu bija 37.

Nešvilas ''Predators'' un Sanhosē ''Sharks'' sērijā pirmās divas spēles savā laukumā bija uzvarējusi Sanhosē, ieliekot labus pamatus iekļūšanai konferences finālā. Komandas gan turpināja gūt panākumus savā laukumā, tādējādi pirms sestās spēles Nešvilā 3-2 pārsvars sērijā bija ''Sharks'' hokejistiem.

''Sharks'' arī izdevās laba pirmā perioda daļa Nešvilā - desmitajā minūtē Sanhosē veiksmīgi noturēja ripu zonā, sekoja uzmetiens no zilās līnijas, un lieliski ripas lidojuma virzienu pamainīja Kriss Tīrnijs (1:0). Divas minūtes vēlāk ''Sharks'' ļoti aktīvi nospēlēja ''Predators'' aizsardzības zonā, ieguva ripu, izdarīja vairākus metienus un noslēgumā punktu atkal lika Tīrnijs (2:0).

Perioda beigu daļā ''Predators'' gan spēja izdarīt spiedienu, un 16. minūtē Romans Josi zonā izpildīja labu māņkustību, pēc kuras ripa ne bez veiksmes palīdzības arī ielidoja vārtos (2:1). Otrajā trešdaļā Nešvilai bija diezgan izteikts pārsvars, un perioda sākumā pelnītus vārtus guva Raiens Johansens, panākot līdzsvaru uz tablo (2:2). Trešajā periodā Logans Kutūrs atjaunoja pārsvaru Sanhosē, bet atbildi sniedza Kolins Vilsons (3:3), tādējādi bija jāspēlē papildlaiks. 63. minūtē līdz vārtiem tikt spēja Viktors Arvidsons, kurš tad arī nodrošināja ''Predators'' uzvaru ar 4:3.

''Stars'' un ''Blues'' septīto spēli aizvadīs 12. maijā pulksten 3:00 pēc Latvijas laika Dalasas laukumā, bet ''Sharks'' un ''Predators'' spēlē dienu vēlāk Sahhosē mājvietā pulksten 2:00.

Stenlija kausa izcīņas 2. kārta

RietumiRezultātsAustrumiRezultāts
Blues – Stars3:3Lightning – Islanders4:1
Sharks – Predators3:3Capitals – Penguins2:3

Izmantotie resursi:
nhl.com

  +1 [+] [-]

, 2016-05-10 09:10, pirms 8 gadiem
'Stars'' un ''Blues'' septīto spēli aizvadīs 12. maijā pulksten 3:00 pēc Latvijas laika Sanhosē laukumā, bet ''Sharks'' un ''Predators'' spēlē dienu vēlāk Sahhosē mājvietā pulksten 2:00.

Oooo abas spēles bus Sanhosē!
prieks par izdevušām sērijām, šogad vispār interesants PO. Būtu labi ja Caps vēl dabūt 7 to spēli!

  +2 [+] [-]

, 2016-05-10 09:11, pirms 8 gadiem
''Stars'' un ''Blues'' septīto spēli aizvadīs 12. maijā pulksten 3:00 pēc Latvijas laika Sanhosē laukumā, bet ''Sharks'' un ''Predators'' spēlē dienu vēlāk Sahhosē mājvietā pulksten 2:00.

Ko tā?Savi laukumi aizņemti, ka sharks laukumā visi spēlēs?

  +1 [+] [-]

, 2016-05-10 09:21, pirms 8 gadiem
badža rakstīja: 'Stars'' un ''Blues'' septīto spēli aizvadīs 12. maijā pulksten 3:00 pēc Latvijas laika Sanhosē laukumā, bet ''Sharks'' un ''Predators'' spēlē dienu vēlāk Sahhosē mājvietā pulksten 2:00.

Oooo abas spēles bus Sanhosē!
prieks par izdevušām sērijām, šogad vispār interesants PO. Būtu labi ja Caps vēl dabūt 7 to spēli!
Jū, game 7 visās trīs sērijās būtu skaisti.