Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

ASV izlasi vadīs NHL jaunākais galvenais treneris Hainss

Rolands Eliņš

ASV izlasi vadīs NHL jaunākais galvenais treneris Hainss
Džons Hainss
Foto: AFP/Scanpix

41 gadu vecais Džons Hainss ASV hokeja izlases galvenā trenera amatu ieņems pirmoreiz, taču ar ASV Hokeja federāciju iepriekš vairākus gadus sadarbojies citos amatos.

Džonss Hainss Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ieradās tikai pagājušā gada vasarā, kad noslēdza līgumu ar Ņūdžersijas „Devils”. Šobrīd 41 gada vecumā viņš ir jaunākais NHL komandas galvenais treneris, taču atgriezt „Devils” uz panākumu takas neizdevās, un Ņūdžersijas komanda pēc fināla sasniegšanas 2012. gadā ceturto gadu pēc kārtas palika ārpus "play-off". Šosezon Hainsa vadībā 81 spēlē gūti 82 punkti, kas pagaidām dod 12. vietu Austrumu konferencē.

Hains savu trenera karjeru uzsāka jau 2000. gadā universitātē, bet pēc tam vairākus gadus pavadīja ASV izlases sistēmā, trenējot jauniešu komandas. Viņš arī aizveda ASV U18 izlasei līdz trim medaļām – zeltam, sudrabam un bronzai - pasaules čempionātos. Sekoja vairākas ļoti veiksmīgas sezonas Amerikas Hokeja līgā, pēc kurām tika sagaidīts piedāvājums no „Devils”.

„Džons jau iepriekš strādājis ar ASV izlasēm, un mēs esam priecīgi, ka tagad viņš uzņemsies vīriešu valstsvienības vadīšanu,” izlases mājaslapā citēts Džims Džohansons, federācijas izpilddirektora palīgs. „Džons vienmēr sagatavo savas komandas ļoti rūpīgi, turklāt viņam par labu nāks priekšzināšanas par mūsu hokejistu klāstu.”

ASV izlase pasaules čempionātā Krievijā spēlēs B grupā Sanktpēterburgā kopā ar Somiju, Kanādu, Slovākiju, Baltkrieviju, Franciju, Vāciju un Ungāriju, kamēr Latvija būs A grupā. ASV izlase pagājušajā PČ ieņēma trešo vietu un pēdējos 20 gados četras reizes tikusi pie medaļām, taču pēdējoreiz finālā spēlēja tālajā 1960. gadā.

Kā jau ierasts, izlases sastāva aprises pasaules čempionātam ASV sāks konkretizēt tikai pēc NHL regulārās sezonas beigām un kopīgo gatavošanos uzsāks vēlāk nekā Eiropas izlases. Tiesa, viens izlases spēlētājs jau nosaukts – Šveicē sezonu aizvadījušais Ostons Metjūzs, kurš tiek uzskatīts par galveno favorītu 2016. gada NHL draftā.

Izmantotie resursi:
Hynes Named Head Coach of 2016 U.S. Men's...

     [+] [-]

, 2016-04-08 19:37, pirms 8 gadiem
Autor, ASV spēlēs A grupā Pēterburgā, Latvija ir B grupā.

     [+] [-]

, 2016-04-08 20:12, pirms 8 gadiem
NHL jaunākais galvenais treneris ir jaunāks par NHL vecāko spēlētāju..

     [+] [-]

, 2016-04-08 20:21, pirms 8 gadiem
K-Rab rakstīja: NHL jaunākais galvenais treneris ir jaunāks par NHL vecāko spēlētāju..
Parādīji gan gudrību ,jo tādus piemērus varētu atrast jebkurā līgā.

  -2 [+] [-]

, 2016-04-08 23:27, pirms 8 gadiem
K-Rab rakstīja: NHL jaunākais galvenais treneris ir jaunāks par NHL vecāko spēlētāju..
Tas nekas savāds nav...zin,kas ir viss trakakais ka Dinamo speletaji beidzot sezonu,visi top pa treneriem,ankipans,Nizuv..ut.t

     [+] [-]

, 2016-04-09 05:54, pirms 8 gadiem
premjiers17 rakstīja: Tas nekas savāds nav...zin,kas ir viss trakakais ka Dinamo speletaji beidzot sezonu,visi top pa treneriem,ankipans,Nizuv..ut.t
kapec trakakais? tas ir tikai normali ja no speletaja klust par treneri... spilkts piemers ir kaut vai znachoks...

  +1 [+] [-]

, 2016-04-09 07:55, pirms 8 gadiem
prieksnieksmk2 rakstīja: kapec trakakais? tas ir tikai normali ja no speletaja klust par treneri... spilkts piemers ir kaut vai znachoks...
spilkts