Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Otro gadu pēc kārtas notiks vārtsarga Kivlenieka piemiņas programma

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Otro gadu pēc kārtas notiks vārtsarga Kivlenieka piemiņas programma
Foto: LHF

LETA. Godinot mūžībā aizgājušā Latvijas vārtsarga Matīsa Kivlenieka piemiņu, Latvijas Hokeja federācija (LHF) sadarbībā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Kolumbusas "Blue Jackets" šovasar otro reizi organizēs jauno vārtsargu iesaistes projektu - "KIVI programmu", vēsta LHF.

Programmas mērķis ir iepazīstināt ar hokeja vārtsarga pozīciju iesācējus līdz desmit gadu vecumam, kuri līdz šim vēl nav spēlējuši vārtsarga pozīcijā, bet vēlas to izmēģināt.

Pērn programmas ietvaros tika organizētas divas bezmaksas nometnes - Jelgavas Ledus hallē un "Volvo Sporta centrā", Rīgā. Tomēr šogad LHF nolēmusi paplašināt teritorijas un jauno vārtsargu iesaistes projektu rīkot trīs posmos.

No 8. līdz 9.jūnijam "KIVI programma" startēs Brocēnos, kurā piedalīsies Rietumu klubi (iedalījums pēc Latvijas ģeogrāfiskā principa), no 6. līdz 7.jūlijam norisināsies "Volvo Sporta centrā", bet 13. un 14.jūlijā "KIVI programma" dosies Valmieru, kas paredzēta Austrumu klubiem.

Šajā vasarā nometnēs varētu piedalīties līdz 60 jauno hokejisti, kas vēlas izmēģināt vārtsargu pozīciju.

"Liels prieks un lepnums par "KIVI programmas" turpinājumu. Šis projekts pagājušā gadā sevi apliecināja, kā lieliska platforma jaunajiem hokejistiem izmēģināt spēkus un pārbaudīt savu vēlmi un gribēšanu spēlēt vārtsargu pozīcijā," norāda programmas vadītājs Toms Bluks. "Esam gandarīti arī paplašināt programmas vēl vairākās Latvijas teritorijās. Turpinām īstenot "KIVI programmu" un pieminam Matīsa gaišo piemiņu."

Katra no nometnēm norisināsies divu dienu garumā un tās vadīs Latvijas U-18 izlases vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš. Ar viņu kopā darbosies arī Latvijas izlašu vārtsargi.

Brocēnos treniņprocesā un darbā ar jaunajiem hokejistiem Lūsiņam asistēs U-20 izlases vārtsargs Linards Feldbergs, U-18 vārtu vīrs Mikus Vecvanags, latviešu vārtsargs Mareks Mitens un U-18 izlases vārtsargu treneris Reinis Repšs.

Kivlenieks mūžībā devās 2021.gada 4.jūlijā 24 gadu vecumā, Mičiganas štatā Detroitas tuvumā esošajā pilsētā Novajā ciešot nelaimes gadījumā, ko izraisīja nomaldījies pirotehnikas lādiņš.

Izmantotie resursi:
LETA