Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniecei PČ Rīgā Kazahstānai nepalīdzēs viens no līderiem Douss

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas pretiniecei PČ Rīgā Kazahstānai nepalīdzēs viens no līderiem Douss
Naidžels Douss. Foto: AP/Scanpix

Kazahstānas hokeja izlases galvenais treneris Jurijs Mihailis portālam ''Sports.kz'' atklājis, ka uz čempionātu nedosies viens no izlases līderiem naturalizētais Naidžels Douss, kurš pēdējo sezonu pavadīja Kazaņas ''Ak Bars'', regulārajā sezonā sakrājot 43 rezultativitātes punktus. Latvija ar Kazahstānu spēkosies 22. maijā.

No 21. maija līdz 6. jūnijam Rīgā notiks 2021. gada pasaules čempionāts hokejā. Turnīru ar atklāšanas spēli uzsāks Latvijas un Kanādas savstarpējā spēle. Vēl B grupā spēlēs Somija, ASV, Vācija, Kazahstāna, Itālija un Norvēģija. A grupā spēlēs Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija.

Kazahstānas galvenais treneris Jurijs Mihailis portālam ''Sports.kz'' atklāja, ka čempionātā valstsvienībai nepalīdzēs viens no līderiem Naidžels Douss. Hokejists ikdienā spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Kazaņas ''Ak Bars'', kuras rindās iepriekšējā sezonā 47 spēlēs guva 23 vārtus un izdarīja 20 rezultatīvas piespēles. 14 izslēgšanas mačos Douss sakrāja trīs vārtus un tikpat piespēles. ''Gaidījām viņu līdz pēdējam brīdim. Viņš aizvadīja labu sezonu. Douss neatteica palīdzēt, taču nevarēja pievienoties izlasei ģimenes apsvērumu dēļ,'' pauda galvenais treneris. Šī nav pirmā reize, kad Douss atsaka izlasei. Arī 2019. gadā naturalizētais hokejists lēma izlasei čempionātā nepalīdzēt.

Kazahstāna uzsākusi gatavošanos turnīram 28. aprīlī, taču jau no 15. aprīļa hokejistiem bija iespēja doties uz ledus un aizvadīt treniņus. Sākot ar 10. maiju tiks aizvadīta noslēdzošā gatavošanās čempionātam Rīgā. Pirmā sastāva sijāšana varētu notikt pēc 8. maija paredzētās pārbaudes spēle ar Baltkrieviju. Cits naturalizētais hokejists Džesī Blekers izlasei pievienosies Latvijā.

''Bijām plānojuši aizvadīt pārbaudes spēles ar Krieviju un Latviju, taču Covid-19 dēļ to neizdevās noorganizēt. Paldies federācijai, ka varēsim spēlēt pret Baltkrieviju. Turnīrā mērķis ir cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Hokejisti ir gatavi cīnīties par valsts godu. Vieglu spēļu nebūs. Visi ir noskaņoti kaujinieciski,'' pirms turnīra pauda Mihailis.

Latvija ar Kazahstānu spēlēs 22. maijā. Ja Latvijai tā būs otrā spēle turnīrā, tad Kazahstānai pirmā.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.kz/news/myi-do-p...

     [+] [-]

, 2021-05-05 15:54, pirms 3 gadiem
Kā jau katru gadu, ceram uz Kazahstānas un Baltkrievijas izgāšanos, kas arī par prieku parasti notiek.

     [+] [-]

, 2021-05-05 17:15, pirms 3 gadiem
Krizz14 rakstīja: Kā jau katru gadu, ceram uz Kazahstānas un Baltkrievijas izgāšanos, kas arī par prieku parasti notiek.
Mazāk jācer uz viņu izgāšanos un vairāk jādomā par savu izdošanos.

     [+] [-]

, 2021-05-05 17:58, pirms 3 gadiem
tas labi,kazhstāna būs vājāka. Turklāt naturalizētie vispār nav normāla lieta PČ.