Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Latvijas hokejistiem universiādē 1:7 pret Krievijas studentiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas hokejistiem universiādē 1:7 pret Krievijas studentiem
Krievija - Latvija
Foto: fhr.ru

Kazahstānas lielākajā pilsētā Almati turpinās pasaules ziemas universiāde. Latvijas hokeja izlase otrajā mačā atzina Krievijas studentu izlases pārākumu (1:7).

Pirmajā periodā krievi bija aktīvāki, un tas izpaudās arī uz tablo. Otrajā minūtē vārtus guva krievs Romāns Kudinovs, un Latvijas izlase nonāca iedzinējos. Vēl pēc trijām minūtēm izcēlās pretinieku vienības spēlētājs Andrejs Aleksejevs (0:2).

Otrajā periodā pretinieki joprojām izskatījās labāki, taču spēles 29. minūtē Olafs Aploks panāca mums cerīgo 1:2. Patīkamās emocijas gan nebija ilgstošas, jo 32. minūtē iemeta krievs Ņikita Sirotkins (1:3).

Trešajā periodā mūsu grupas galvenie favorīti apliecināja savu klasi un guva četrus vārtus. 44. minūtē Latvijas vārtos sabira divas ripas - vispirms Ņikita Sirotkins realizēja vairākumu, bet pēc 39 sekundēm precīzs bija Artjoms Osipovs. Mača izskaņā krievi divas reizes realizēja skaitlisko vairākumu - 58. minūtē iemeta Aleksandrs Tarasovs, savukārt 44 sekundes pirms beigām punktu pielika Krievijas izlases spēlētājs Daņils Iļjins (1:7).

Latvijas izlases sastāvu veido valsts čempionāta hokejisti. Krievijas vienība nokomplektēta no VHL spēlētājiem, vairākiem ir arī KHL pieredze.

Universiādes hokeja turnīrā Latvijas izlase spēlē C grupā, pirmajā mačā mūsējie pieveica Japānu (4:3 P), tagad zaudējums pret Krieviju, savukārt 2. februārī plkst. 12:00 sāksies cīņa ar Dienvidkoreju, kas ir nomināli vājākā vienība šajā grupā. A grupā ir Zviedrija, Čehija, Kazahstāna un Ķīna. B grupā sacenšas Kanāda, ASV, Slovākija un Lielbritānija. Pēc grupu spēlēm astoņas labākās izlases iekļūs ceturtdaļfinālā.


Latvijas studentu hokeja izlases sastāvā ir iekļauti 22 sportisti.

Vārtsargi: Reinis Petkus (RTU) - HK Zemgale/LLU, Ints Bikars (LLU) - HK Zemgale/LLU.

Aizsargi: Jānis Bullītis (LSPA) - HK Mogo, Iļja Makarovs (LiepU) - HK Liepāja, Mārtiņš Mežulis (LSPA) - HK Zemgale/LLU, Rinalds Rosinskis (RISEBA) - HK Zemgale/LLU, Eduards Hugo Jansons (LLU) - HK Zemgale/LLU, Vjačeslavs Minajevs (LSPA) - HK Liepāja, Krists Apsītis (ISMA) - HK Kurbads, Edgars Kamoliņš (LSPA) - HS Rīga.

Uzbrucēji: Sandis Zolmanis (LLU) - HK Kurbads, Juris Ziemiņš (LSPA) - HK Mogo, Māris Diļevka (LSPA) - HK Liepāja, Artjoms Ogorodņikovs (LSPA) - HK Zemgale/LLU, Olafs Aploks (LU) - HK Zemgale/LLU, Sandis Grīnbergs (LSPA) - HK Prizma, Kristaps Millers (LLU) - HK Zemgale, Romāns Ņekļūdovs (LSPA) - HK Zemgale/LLU, Oļegs Šišļaņņikovs (LSPA) - HS Rīga, Dāvids Kalvāns (LSPA) - Pārdaugava, Toms Tauriņš (LSPA) - HK Zemgale/LLU, Valters Freijs (LiepU) - HK Liepāja.

Pasaules ziemas universiādei piedalīsies 26 studenti no mūsu augstskolām, informē Latvijas Augstskolu sporta savienība (LASS) izpilddirektore Kristīne Karašniece. 28. pasaules ziemas universiāde no 28. janvāra līdz 8. februārim risināsies Kazahstānas lielākajā pilsētā Almati. Dalībai universiādē akreditētas 64 valstis un vairāk nekā 2000 atlēti.

Pārstāvētas astoņas Latvijas augstskolas - Rīgas Tehniskās universitāte (RTU), Latvijas Universitāte (LU), Liepājas Universitāte (LiepU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola (RISEBA), Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), Latvijas Lauksaimniecības Universitāte (LLU) un Biznesa augstskola Turība (BAT).

Mūsu studenti startē četros sporta veidos: hokejā, kalnu slēpošanā, šorttrekā un snovbordā. Kalnu slēpošanā piedalās divi brāļi - LSPA students Kristaps Zvejnieks un BAT students Miks Zvejnieks. Šorttrekā sacenšas SPA students Endijs Vīgants. Snovbordā piedalās LU studente Elīna Zvaigzne.

Izmantotie resursi:
wuni2017.sportresult.com
Latvijas Augstskolu sporta savienība

1 2 44 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2017-02-01 12:03, pirms 7 gadiem
nav tik slikti, skatoties to, ka tur lielākajai daļai bija kaut neliela KHL pieredze, bet te ir aizbraukuši vidējā līmeņa virslīgas spēlētāji, kas vairums pat tuvu nestāv virslīgas izlasei ko varētu savākt.

     [+] [-]

, 2017-02-01 12:21, pirms 7 gadiem
egzha rakstīja: nav tik slikti, skatoties to, ka tur lielākajai daļai bija kaut neliela KHL pieredze, bet te ir aizbraukuši vidējā līmeņa virslīgas spēlētāji, kas vairums pat tuvu nestāv virslīgas izlasei ko varētu savākt.
vispār jau šis Krievijas sastāvs raisa pārdomas par studentu sportu pēc būtības... Krieviem komandā visi ir PROFESIONĀĻI no VHL, kuriem daļai ir lielāka vai mazāka KHL pieredze... Līdzīgs sastāvs ir Kazahstānai, visticamāk šīs izlases arī spēlēs finālā (ja vien nesakritīs, ka viņām jātiekas jau 1/2finālā...)
Salīdzinājumam, Kanādai sastāvā ir tikai CIS (Kanādas augstskolu līga) spēlētāji, ASV - ACHA (pēc spēka trešā augstskolu līga), čehiem pārsvarā no Čehijas 2. divīzijas, slovākiem daļa no slovāku 1. divīzijas kā arī no universitāšu līgas, zviedriem no 2. divīzijas, japāņiem un korejiešiem no augstskolu komandām...

     [+] [-]

, 2017-02-01 12:29, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: vispār jau šis Krievijas sastāvs raisa pārdomas par studentu sportu pēc būtības... Krieviem komandā visi ir PROFESIONĀĻI no VHL, kuriem daļai ir lielāka vai mazāka KHL pieredze... Līdzīgs sastāvs ir Kazahstānai, visticamāk šīs izlases arī spēlēs finālā (ja vien nesakritīs, ka viņām jātiekas jau 1/2finālā...)
Salīdzinājumam, Kanādai sastāvā ir tikai CIS (Kanādas augstskolu līga) spēlētāji, ASV - ACHA (pēc spēka trešā augstskolu līga), čehiem pārsvarā no Čehijas 2. divīzijas, slovākiem daļa no slovāku 1. divīzijas kā arī no universitāšu līgas, zviedriem no 2. divīzijas, japāņiem un korejiešiem no augstskolu komandām...
Во имя победы все средства хороши!

     [+] [-]

, 2017-02-01 12:38, pirms 7 gadiem
Te ir grupu tabulas: https://wuni2017.sportresult.com/hi...

Latvijai baigi dārgi var maksāt tas zaudētais punkts japāņiem (1/4finālam kvalificējas visu 3 apakšgrupu pirmās 2 vietas kā arī 2 labākās 3. vietas) - Līdz ar to, visticamāk, 1 vietas būs Kazahstāna, Krievija un Kanāda. Tā kā kazahi ķīnu sagrāva ar 22:0, visticamāk, viņi būs pirmie (ja vien, nenotiks brīnumi un čehi viņiem kādu punktu atņems); savukārt, 2. izsētie būs vai nu Kanāda vai Krievija - tā kā Latvija visticamāk (ja nenolohosies pret Koreju) būs vājākā no 2. vietām līdz ar to 6. pēc ranga, līdz ar to pretiniekos saņemot Krieviju vai Kanādu...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-01 12:56, pirms 7 gadiem
starp citu, Kristapam Zvejiniekam šodien Universiādē zelts kombinācijā. Bet to jau SC.com "viedie" nav pamanīujuši...

     [+] [-]

, 2017-02-01 13:40, pirms 7 gadiem
egzha rakstīja: nav tik slikti, skatoties to, ka tur lielākajai daļai bija kaut neliela KHL pieredze, bet te ir aizbraukuši vidējā līmeņa virslīgas spēlētāji, kas vairums pat tuvu nestāv virslīgas izlasei ko varētu savākt.
Krievijai jau arī nebija gluži VHL visu labāko spēlētāju izlase.
Principā rezultāts objektīvs.

     [+] [-]

, 2017-02-01 13:45, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: vispār jau šis Krievijas sastāvs raisa pārdomas par studentu sportu pēc būtības...
Tad jau tīri teorētiski arī Sandis Ozoliņš būtu varējis spēlēt šādā turnīrā tajos laikos, kad būdams NHL kaut kādu brīdi skaitījās arī "Turības" students

     [+] [-]

, 2017-02-01 13:47, pirms 7 gadiem
Ko te brīnīties, viss pēc rangiem.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-01 14:01, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Tad jau tīri teorētiski arī Sandis Ozoliņš būtu varējis spēlēt šādā turnīrā tajos laikos, kad būdams NHL kaut kādu brīdi skaitījās arī "Turības" students
Konkrētā gadījumā - nē, nevarēja, jo universiādē ir arī vecuma ierobežojumi (līdz 25 gadi, laikam).

Praktiski tas ir iespējams, taču maz ticams, jo bez tā, ka hokejistu NHL komanda nelaistu nekur, viņam ir jābūt studentam un tādu NHL nav (pilna laika).

  +4 [+] [-]

, 2017-02-01 14:09, pirms 7 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Konkrētā gadījumā - nē, nevarēja, jo universiādē ir arī vecuma ierobežojumi (līdz 25 gadi, laikam).

Praktiski tas ir iespējams, taču maz ticams, jo bez tā, ka hokejistu NHL komanda nelaistu nekur, viņam ir jābūt studentam un tādu NHL nav (pilna laika).
Jānim Bullītim un Artjomam Ogordņikovam šogad paliek 28

     [+] [-]

, 2017-02-01 14:16, pirms 7 gadiem
egzha rakstīja: Jānim Bullītim un Artjomam Ogordņikovam šogad paliek 28
Pagūglēju - līdz 2018. gadam itkā esot vēl līdz 28 gadiem. Bet par to neesmu drošs, tāpēc, ja kāds zina vairāk - droši.

Ozoliņam tai laikā gan bija jau pāri 30, kad šams Turībā mācījās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-02-01 14:19, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Krievijai jau arī nebija gluži VHL visu labāko spēlētāju izlase.
Principā rezultāts objektīvs.
bet nu tie točno nav arī nekādi VHL rezervisti. 11 Krievijas izlases spēlētājiem ir arī KHL pieredze - pie kam, Kudinovam 183 spēles KHL, Tataļinam 93, Smurovam 55, Iļjinam 53...

     [+] [-]

, 2017-02-01 14:22, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Krievija katru gadu sūta pamatā vienu VHL komandu. Šogad tā ir THK, Itālijā tā bija Sarova.
nebūs gluži viss Tev pilnīga taisnība... skat. eliteprospects.com .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-02-01 15:01, pirms 7 gadiem
Krievi jau psrs laikā izlasi vāca no profiņiem arī mūsējie Vītoliņš un Brezgins kļuva par Universiādes čempioniem jau spēlējot Dinamo.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-01 15:22, pirms 7 gadiem
Tā tiešām ir bijis jau no laika gala "studentu olimpiādēs",jo agrāk PSRS ,bet tagad Krievijai ir jāuzvar un nekādi studentiņi amatieri viņu izlasēs nespēlēs.Tikai un vienīgi profesionāļi un tikai un vienīgi 1.vieta.Acīm redzot sacensību nolikumos ir caurumi,kurus tie veiksmīgi izmanto.Tas arī viss.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-01 15:46, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Tā tiešām ir bijis jau no laika gala "studentu olimpiādēs",jo agrāk PSRS ,bet tagad Krievijai ir jāuzvar un nekādi studentiņi amatieri viņu izlasēs nespēlēs.Tikai un vienīgi profesionāļi un tikai un vienīgi 1.vieta.Acīm redzot sacensību nolikumos ir caurumi,kurus tie veiksmīgi izmanto.Tas arī viss.
Starp citu es jau pirms kāda laika uzrakstīju par mūsējiem ,bet man daudzi iebilda ka tāda fakta neesot .Tev tak noteikti tas ir kaut kur pierakstīts,ka Vītoliņš un Brezgins ir šā turnīra uzvarētāji.

     [+] [-]

, 2017-02-01 15:51, pirms 7 gadiem
Krieviem patīk mērīties, jau sāk pat apnikt.

     [+] [-]

, 2017-02-01 15:53, pirms 7 gadiem
>>>coffijs
Zinātu konkrētu gadu varētu pameklēt,tikai nezinu vai tik maznozīmīgu faktu būšu izgriezis no avīzes slejas un ielīmējis attiecīgā gada hokeja kladē.Zinot Vītoliņa dzimšanas gadu,tad tas varētu būt ap astoņdesmito gadu beigām.Intereses pēc pameklēšu.

     [+] [-]

, 2017-02-01 15:58, pirms 7 gadiem
Repsis arī reiz bija čempions universiādē

     [+] [-]

, 2017-02-01 16:02, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: >>>coffijs
Zinātu konkrētu gadu varētu pameklēt,tikai nezinu vai tik maznozīmīgu faktu būšu izgriezis no avīzes slejas un ielīmējis attiecīgā gada hokeja kladē.Zinot Vītoliņa dzimšanas gadu,tad tas varētu būt ap astoņdesmito gadu beigām.Intereses pēc pameklēšu.
Man šķiet tas bija rakstīts Hokeja kalendārā ko veidoja M.Andersons ,bet tiešām 80 gadu beigās apmēram un Brezgins laikam sevišķi ilgi Dinamo nespēlēja.

     [+] [-]

, 2017-02-01 16:04, pirms 7 gadiem
Vītoliņš III nebija čempions. Tik vicečempions.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-02-01 16:08, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: >>>coffijs
Zinātu konkrētu gadu varētu pameklēt,tikai nezinu vai tik maznozīmīgu faktu būšu izgriezis no avīzes slejas un ielīmējis attiecīgā gada hokeja kladē.Zinot Vītoliņa dzimšanas gadu,tad tas varētu būt ap astoņdesmito gadu beigām.Intereses pēc pameklēšu.
Izrādās laikam kļūdījos viņiem sudrabs ticis.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-01 16:09, pirms 7 gadiem
Tikai viens jautājums - kāpēc pašlaik notiek diskusija par profesionāļi/neprofesionāļi, ja pašā FISU, kas ir pasākuma organizatori, atbilstības nolikumā nekas nav rakstīts, ka šiem sportistiem ir jābūt amatieriem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-02-01 16:24, pirms 7 gadiem
Vītoliņš un Brezgins spēlēja 1987. gadā Štrbske-Pleso (tagadējā Slovākija), kad finālā zaudēja Čehoslovākijai.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-01 16:25, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Tas no padomju laikiem iegājies, kad visi sportisti kkur strādāja vai mācījās.
Nevajag tos laikus pīt iekšā. Turklāt, tas tika darīts, lai varētu startēt OS, kur pielaida tikai amatierus.

Universiādē pašlaik ir jābūt studentam vai tikko beigušam studijas (gada laikā) un jāiekļaujas noteiktajā vecumā.

Mūsu pašu šodienas čempions Zvejnieks jau 2 OS ir piedalījies un braucis PK, kas kalnu slēpošanā ir maksimāli augstākais līmenis, bet vienalga sacenšas ar studentiņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-02-01 17:15, pirms 7 gadiem
Tonna rakstīja: Tikai viens jautājums - kāpēc pašlaik notiek diskusija par profesionāļi/neprofesionāļi, ja pašā FISU, kas ir pasākuma organizatori, atbilstības nolikumā nekas nav rakstīts, ka šiem sportistiem ir jābūt amatieriem?
stāsts nav par nolikumu, bet gan par pasākuma būtību. Kā Tu iedomājies, cik "nopietni" studenti ir tie KHL/VHL hokejisti Krievijas izlasē, kas sezonā ir praktiski pilnībā aizņemti treniņos, spēlēs, izbraukumos? Tas pats attiecas arī uz Kazahstānas hokeja izlasi, biatlonistiem no Ukrainas un Kazahstānas, arī, domāju, mūsu Kristapu Zvejnieku...
Kā Tu domā, vai tas idejiski nedevalvē šo pasākumu? Pa manam šeit būtu jāpiedalās pilna laika studentiem (klātienes), kuri pāsvarā pārstāv savu universitāšu sporta klubus (izņēmumi pieļaujami, ja students tāpat aktīvi piedalās mācību procesā (klātienē!), taču pārstāv citu klubu - sevišķi gadījumos, ja dotajai augstskolai nav attiecīgā sporta veida sekcijas) - tāds ir mans viedoklis.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-01 17:34, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Tajos laikos nebija play off, speles noslēdzās ničā un PSRS ar Čehoslovakiem bija vienads punktu skaits. Čehsvk. tur visus bija gravusi un tāpec labāka vartu atiecība
P
Jā, Tev pilnīga taisnība. Automātiski uzrakstījās

  -2 [+] [-]

, 2017-02-01 18:10, pirms 7 gadiem
Jā, krievi ir ritīgi cūkas. Tas nekas ka pašiem uz universiādi citos sporta veidos dodas profesionāļi. Sākot jau ar tajā brīdī esošo olimpisko sudraba medaļnieku Vasiļevski. Uz armijnieku spēlēm brauc `zemessargi` un profesionāli sporta klubi kuriem ar armiju ir tik daudz sakars, kā budžets no aizsardzības ministrijas un logo ASK.

     [+] [-]

, 2017-02-01 18:30, pirms 7 gadiem
orlis rakstīja: Jā, krievi ir ritīgi cūkas. Tas nekas ka pašiem uz universiādi citos sporta veidos dodas profesionāļi. Sākot jau ar tajā brīdī esošo olimpisko sudraba medaļnieku Vasiļevski. Uz armijnieku spēlēm brauc `zemessargi` un profesionāli sporta klubi kuriem ar armiju ir tik daudz sakars, kā budžets no aizsardzības ministrijas un logo ASK.
Tu laikam vienmēr dzīvē kaut ko izlasot vienmēr kaut ko piefantazē arī klāt.

Pirmkārt, krievus šeit NEVIENS par cūkām vai kaut kā līdzīgi nesaukāja, taču tikai tika aprādīts, ka situācija kā tāda nav īsti smuka
Otrkārt, kuri tas ir tie mūsu profesionāli šajā universiādē? (šobrīd runa ir tieši par šo universiādi!) Jā, Zvejnieks tika pieminēts, taču kuri tad vēl? Zvaigzne? Vīgants?
Treškārt, kāds universiādei sakars ar armijnieku sporta spēlēm?
1 2 44 komentāri