Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:534, Did:0, useCase: 3

Tuminskim krustenisko saišu savainojums un operācija

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Tuminskim krustenisko saišu savainojums un operācija
Austris Tuminskis. Foto: Edgars Vaivads/VOC

Vārtsarga Artūra Kuģa pārstāvētā komanda HK "Varberg" guva trešo pēc kārtas uzvaru Zviedrijas handbola virslīgā, Uvja Strazdiņa komandai AIK pagaidām tikai zaudējumi Zviedrijas pēc ranga otrajā jeb Allsvenskan līgā, bet Austrim Tuminskim - savainojums Turcijas handbola Superlīgas spēlēs un sezona acīmredzot beigusies.

Varbergas komanda ar 26:22 (12:12) savā laukumā pārspēja vienu no tiešajiem konkurentiem cīņā par vietas saglabāšanu virslīgā "Aranas" komandu. Starp abām pilsētām ir apmēram pusstundas brauciens un parasti uz to komandu savstarpējām spēlēm sanāk vismaz 3000 skatītāju, taču šoreiz drīkstēja būt tikai 500. HK "Varberg" ar 6 punktiem turnīra tabulā tagad ieņem 9. vietu. Artūrs Kuģis šoreiz palika malā.

"Nekas nav noticis. Pēdējos treniņos ļoti labi sevi apliecināja Karls Delionē un vārtus sargāja viņš. Mums ir trīs vārtsargi un nav izteikta pirmā numura. Man jau iepriekš bija saruna ar treneri un zinu, ka kādā no spēlēm varu palikt arī malā. Var teikt, ka mums ir vārtsargu rotācija. Mani tas neietekmē - kad vajadzēs iet laukumā, tad spēlēšu, kad vajadzēs palikt malā, tad palīdzēšu no malas," par nepiedalīšanos spēlē nav sarūgtināts Artūrs Kuģis.

"Galvenais, ka komanda uzvarēja, galvenais, ka arvien saturīgāka ir komandas spēle gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Šoreiz daudz izšķīra laba aizsardzība, kas ļāva izveidot ātros pretuzbrukumus. Arī Karls labi spēlēja vārtos. Patika jaunākā dāņu Dangordu brāļa Mortena sniegums - viņš varbūt negūst 7-8 vārtus, taču izveido daudz vārtu gūšanas iespēju partneriem. Var redzēt, ka nāk no augstas klases handbolistu ģimenes, var redzēt, ka ir augsta spēles kultūra (Mortena vecākie brāļi Mihales un Alans spēlēja Dānijas izlasē, bet Mihaels ir Rio olimpisko spēļu čempions un pašreiz spēlē vienā no Vācijas spēcīgākjajiem klubiem SC "Magdeburg" - A.K.)."

Nākamā spēlē Varbergas komandai būs 24. oktobrī viesos ar "Lugi" (8 punlti un 7. vieta turnīra tabulā).
Neveiksmju sērija turpinās Uvja Strazdiņa komandai AIK - jau seši zaudējumi pēc kārtas un AIK komanda ir vienīgā, kurai vēl nav punktu Allsvenskan čempionātā... Šoreiz zaudējums viesos tiešajam konkurentam ciņā par palikšanu līgā "Rimbo" - 29:37. Jau ir nomainīts galvenais treneris, taču uzvarēt pagaidām neizdodas. Uvis potītes savainojuma dēļ nespēlēja, taču jau otrdien viņš atsāks trenēties.

Slikta ziņa attiecībā uz Austri Tuminski - Turcijas Superlīgas čempionāta spēlē pret līderi "Beykoz" ludzānietis ceļa savainojuma dēļ jau 10. minūtē atstāja laukumu ("Besiktas" zaudēja ar 26:27), bet pirmdien kļuva zināms, ka savainots gan menisks, gan krusteniskās saites un ir nepieciešama operācija. Sezona praktiski beigusies, Lieki teikt, ka Tuminskis nevarēs piedalīties otrdien EHF Eiropas līgas mačā Stambuilā pret SC "Magdeburg" un nevarēs palīdzēt arī Latvijas izlasei 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs novembrī ar Norvēģiju un Baltkrieviju.