Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:534, Did:0, useCase: 3

Veršakova un Čuturas ''Brixen'' uzvar Itālijas kausa izcīņā handbolā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Veršakova un Čuturas ''Brixen'' uzvar Itālijas kausa izcīņā handbolā
Davors Čutura. Foto: Latvijas Handbola federācija.

LETA. Latvijas handbolista Māra Veršakova pārstāvētā un Latvijas izlases trenera Davora Čuturas trenētā vienība "Brixen" svētdien uzvarēja Itālijas kausa izcīņā, ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF).

Finālspēlē "Brixen" apspēlēja Fazāno "Junior" vienību ar 31:30 (15:16).

"Salīdzinot ar Itālijas čempionātu, šeit sajūtas un emocijas ir pilnīgi citādākas. Katra spēle ir kā pēdējā," stāsta Veršakovs. "Spēlējām lielā arēnā, apkārt bija daudz masu mediju, reklāmu, intervijas vietu, šovs, pilna arēna ar skatītājiem, un var just, ka esi atbraucis uz augstāka ranga sacensībām, ko pat varētu pielīdzināt izlašu līmenim."

Tā kā sievietēm un vīriešiem kausa izcīņa norit vienlaicīgi, četru dienu garumā tiek svinēti handbola svētki.

Ceturtdaļfinālā ceturtdien "Brixen" ar 31:21 pārspēja "Cassano Magnago", šajā spēlē rezultatīvam divas reizes esot arī Veršakovam, bet pusfinālā sestdien ar 26:23 (11:8) izdevās pieveikt "Merano".

"Mani puiši bija patiešām fantastiski. Šīs uzvaras nopelns ir viņiem visiem," pēc panākuma teica "Brixen" treneris Čutura. "Vienmēr vienota komanda, bez kuras nebūtu bijis iespējams sasniegt šo rezultātu. Labs fināls, īsta šī sporta veida reklāma. Fazāno ir lieliska komanda, kas spēja saglabāt cīņassparu pat ar vienu brīvu dienu mazāk nekā mums."

Itālijas kausa izcīņā "Brixen" trofeju izdevies izcīnīt trešo reizi, taču pēdējo reizi šāds panākums tika izcīnīts 35 gadus atpakaļ.

Izmantotie resursi:
LETA