Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Handbola izlases vadība arī turpmāk uzticēta Čuturam, negaidot tūlītējus rezultātus

Emils Ozerinskis

Handbola izlases vadība arī turpmāk uzticēta Čuturam, negaidot tūlītējus rezultātus
Davors Čutura. Foto: LHF

Latvijas handbola izlases galvenā trenera amatā vēl vismaz sezonu strādās Davors Čutura, ar kuru Latvijas Handbola federācijas (LHF) padome šonedēļ pieņēmusi lēmumu pagarināt līgumu pēc sistēmas 1+1.

Serbu izcelsmes treneris Davors Čutura Latvijas izlases grožus pārņēma 2022. gada jūnijā. 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas posma spēlēs pret Franciju, Poliju un Itāliju Latvijas izlasei savā grupā sešās spēlēs tā arī neizdevās gūt panākumus, paliekot tālu no kvalificēšanās Eiropas čempionātam.

LHF prezidents Aleksandrs Babra: “Izlasē šobrīd notiek paaudžu maiņa un ir skaidrs, ka augsti panākumi nebūs redzami tuvāko divu gadu laikā. Skatāmies piecu sešu gadu griezumā, veidojam izlases kodolu no vietējiem puišiem, kuri dzīvo un trenējās Latvijā.”

“Mums bija jāizdara izvēle vai meklējam treneri starp vietējiem treneriem vai turpinām sadarbību ar Davoru. Lēmām par labu Davoram, balstoties uz viņa pieredzi, disciplīnu un izlases spēlētāju atsauksmēm par treneri. Tuvākajā laikā plānoju tikties ar Davoru klātienē un paskaidrot, ka netiek gaidīts tūlītējs rezultāts attiecīgi situācijai izlasē,” LHF padomes lēmumu skaidro Aleksandrs Babra.

2022. gada nogalē Latvijas nacionālā vīriešu izlase trenera Davora Čuturas vadībā aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Čehiju. Pirmajā spēlē Latvijas izlase atspēlējās no -7 un spēles beigās panāca neizšķirtu (24:24), tomēr otrajā ar -10 atzina pretinieku pārākumu (24:34). Šī gada janvārī izlase piedalījās Baltijas Kausa izcīņā starp Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas izlasēm. Arī šajās sacensībās valstsvienība spēlēs pret Igauniju un Lietuvu nespēja gūt uzvaru.

Neskatoties uz piedzīvotajiem zaudējumiem, treneris Davors Čutura uzsver, ka šī sezona izlasei ir bijusi smaga, bet pieredzes bagāta, vienā laukumā tiekoties ar tādām handbola lielvalstīm kā Francija un Polija.

“Izlasē ir nomainījusies viena no spēcīgākajām paaudzēm, tomēr redzu pozitīvu nākotni un esmu pagodināts vadīt izlasi, kurā ir daudz jaunu, motivētu un ambiciozu spēlētāju. Šosezon spēlētāji guva lielisku pieredzi un arī turpmāk cītīgi strādāsim pie spēles stila, spēlētāju pārliecības un komandas stiprināšanas. Esmu apmierināts ar savu darbu un priecīgs par uzticību turpināt vadīt izlasi arī nākamajā sezonā,” sacīja Davors Čutura.

Davoram Čuturam ir iespaidīga pieredze kā handbola spēlētājam, taču trenera amatā viņš ir pavisam nesen. Bijis Serbijas izlases spēlētājs, 11 gadus aizvadījis Spānijas čempionātā, divas reizes kļūstot par sezonas rezultatīvāko spēlētāju, bet pēc tam spēlējis Portugālē, Francijā un Katarā, bet tagad pārcēlies uz Itāliju.

2019. gadā Davors Čutura kā galvenais treneris pievienojās vienam no Itālijas labākajiem klubiem “SSV Brixen”, kuru pārstāv arī nu jau Latvijas izlasē karjeru beigušais Māris Veršakovs. “SSV Brixen” aizvadītajā sezonā trešo reizi kluba vēsturē triumfēja Itālijas Kausa izcīņā.

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/latvijas-n...

     [+] [-]

, 2023-06-30 23:46, pirms 10 mēnešiem
Bez Krištopāna tāpat nekas tur nebūs, diezgan pamatīga lejupslīde.