Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 handbolisti Eiropas atklāto čempionātu noslēdz ar uzvaru un 15. vietu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas U-17 handbolisti Eiropas atklāto čempionātu noslēdz ar uzvaru un 15. vietu
U17 handbola izlase. Foto: LHF

LETA. Latvijas U-17 vīriešu handbola izlase piektdien Gēteborgā Eiropas atklātā čempionāta otrā posma noslēdzošajā mačā izcīnīja uzvaru pār Nīderlandi un ieņēma 15.vietu.

Pēdējā spēlē Latvija, noslēdzot pamatlaiku neizšķirti ar 26:26 (12:8) un pirmajā papildlaikā abām komandām gūstot pa diviem vārtiem, otrajā papildlaikā bija pārāka ar 6:5 un pārspēja Nīderlandi.

Emīls Vilsons Latvijas izlasē izcēlās ar desmit vārtiem, seši precīzi metieni padevās Valdim Kalniņam, bet Elgars Kušners un Endijs Šnepsts pievienoja attiecīgi piecus un četrus vārtus.

B apakšgrupā Latvijas handbolisti ar bilanci 1-3 ierindojas ceturtajā pozīcijā. Vispirms latvieši ar 22:30 piekāpās Islandei un ar 18:29 atzina Zviedrijas pārākumu, bet otrajā spēļu dienā ar 21:26 zaudēja igauņiem un ar 23:21 pārspēja poļus.

Turpinājumā otrā posma 3.apakšgrupā latvieši ar 22:25 atzina Čehijas vienaudžu pārākumu un ar 21:28 zaudēja rumāņiem, bet pirmajā cīņā par 15.-20.vietu ar 29:23 bija pārāki pār Brazīlijas handbolistiem.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas divas labākās vienības iekļuva pamatturnīrā, kam seko cīņa par vietu labāko četriniekā, bet katras apakšgrupas 3.-5.vietas ieguvējas divās grupās spēkojas starpposmā, lai tālāk cīnītos par 5.-20.vietu.

Eiropas atklātajā čempionātā, kas no 3. līdz 7.jūlijam norisinās Gēteborgā, sacenšas 19 Eiropas valstis un Brazīlija.

Latvijas U-17 izlases sastāvs:

Dāvids Pauls, Emīls Vilsons, Endijs Šnepsts, Valdis Kalniņš, Mārtiņš Misulis (visi - "Dobeles SS"/MSĢ), Kristofers Jonass, Krists Vēveris (abi - "Salaspils SS"/MSĢ), Elgars Kušners, Einārs Borisovs, Sandis Pudāns, Niks Vaškevičs (visi - Ludzas NSS), Arza Brunis Butans, Haiko Gača Butans (abi - "Visby IF Gute", Zviedrija), Andis Bors ("Vaiņode"/DKSS/MSĢ), Reinis Zellis ("Rīga").

Izmantotie resursi:
LETA