Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Latvijas U-17 handbolisti Eiropas atklāto čempionātu noslēdz ar uzvaru un 15. vietu

Latvijas U-17 handbolisti Eiropas atklāto čempionātu noslēdz ar uzvaru un 15. vietu
U17 handbola izlase. Foto: LHF

LETA. Latvijas U-17 vīriešu handbola izlase piektdien Gēteborgā Eiropas atklātā čempionāta otrā posma noslēdzošajā mačā izcīnīja uzvaru pār Nīderlandi un ieņēma 15.vietu.

Pēdējā spēlē Latvija, noslēdzot pamatlaiku neizšķirti ar 26:26 (12:8) un pirmajā papildlaikā abām komandām gūstot pa diviem vārtiem, otrajā papildlaikā bija pārāka ar 6:5 un pārspēja Nīderlandi.

Emīls Vilsons Latvijas izlasē izcēlās ar desmit vārtiem, seši precīzi metieni padevās Valdim Kalniņam, bet Elgars Kušners un Endijs Šnepsts pievienoja attiecīgi piecus un četrus vārtus.

B apakšgrupā Latvijas handbolisti ar bilanci 1-3 ierindojas ceturtajā pozīcijā. Vispirms latvieši ar 22:30 piekāpās Islandei un ar 18:29 atzina Zviedrijas pārākumu, bet otrajā spēļu dienā ar 21:26 zaudēja igauņiem un ar 23:21 pārspēja poļus.

Turpinājumā otrā posma 3.apakšgrupā latvieši ar 22:25 atzina Čehijas vienaudžu pārākumu un ar 21:28 zaudēja rumāņiem, bet pirmajā cīņā par 15.-20.vietu ar 29:23 bija pārāki pār Brazīlijas handbolistiem.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas divas labākās vienības iekļuva pamatturnīrā, kam seko cīņa par vietu labāko četriniekā, bet katras apakšgrupas 3.-5.vietas ieguvējas divās grupās spēkojas starpposmā, lai tālāk cīnītos par 5.-20.vietu.

Eiropas atklātajā čempionātā, kas no 3. līdz 7.jūlijam norisinās Gēteborgā, sacenšas 19 Eiropas valstis un Brazīlija.

Latvijas U-17 izlases sastāvs:

Dāvids Pauls, Emīls Vilsons, Endijs Šnepsts, Valdis Kalniņš, Mārtiņš Misulis (visi - "Dobeles SS"/MSĢ), Kristofers Jonass, Krists Vēveris (abi - "Salaspils SS"/MSĢ), Elgars Kušners, Einārs Borisovs, Sandis Pudāns, Niks Vaškevičs (visi - Ludzas NSS), Arza Brunis Butans, Haiko Gača Butans (abi - "Visby IF Gute", Zviedrija), Andis Bors ("Vaiņode"/DKSS/MSĢ), Reinis Zellis ("Rīga").

Izmantotie resursi:
LETA


Itālijas valstsvienības handbolisti pēc pasaules meistarsacīkšu finālturnīra sasniegšanas. Foto: Federazione Italiana Giuoco Handball (FIGH)

Baltiešiem bezierunu zaudējumi PČ atlases pēdējā kārtā, Itālijai pirmais finālturnīrs 21. gadsimtā

Nākamā gada pasaules handbola meistarsacīkšu kvalifikācijas pēdējā kārtā tika apstādinātas Lietuvas un Igaunijas valstsvienības, savukārt lielu sasniegumu paveica Itālijas komanda, kura abās kaujās pieveica Melnkalnes izlasi, kādu no divu veidu lielajiem finālturnīriem sasniedzot trešo reizi vēsturē.
Latvijas handbola izlase pēc spēles pret Franciju. Foto: LHF.

Izlases spēlētāja Prūse: "Šādā līmenī šobrīd un tuvākajā nākotnē neesam spējīgas konkurēt"

Pēc svētdien piedzīvotā zaudējuma titulētajai Francijas izlasei Latvijas handbola izlases spēlētāja Patrīcija Elizabete Prūse atzina, ka šādā līmenī šobrīd un tuvākajā nākotnē Latvijas izlases spēlētājas nav spējīgas konkurēt. Savukārt komandas vārtsardze un kapteine Sabīna Vengra norādīja, ka šī kvalifikācija bijusi ļoti smaga, gan fiziski, gan morāli.
Latvijas un Francijas handbolistes. Foto: Latvijas Handbola federācija
14

Francija pasniedz vēl vienu mācībstundu Latvijas handbolistēm – 53:9

Latvijas handbola valstsvienība šā gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības pabeidza ar vēl vienu pamatīgu sakāvi (9:53) pret pašreizējo olimpisko un pasaules čempioni Franciju.