Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-18 handbolisti EČ kvalifikācijā cīnīsies pret Somiju, Rumāniju un Austriju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas U-18 handbolisti EČ kvalifikācijā cīnīsies pret Somiju, Rumāniju un Austriju
U18 handbola izlase. Foto: LHF

LETA. Latvijas U-18 vīriešu handbola izlase 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā spēkosies pret vienaudžiem no Somijas, Rumānijas un Austrijas, vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF).

Piektdien notikušajā izlozē 20 kvalifikācijas dalībvalstis tika sadalītas piecās grupās, kurās tika ielozētas četras vienības. No katras apakšgrupas ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru izcīnīs divas labākās vienības.

Savukārt tās komandas, kas kvalifikācijas posmu savā grupā noslēgs trešajā un ceturtajā pozīcijā, sacensības turpinās 2024.gada U-18 EHF čempionātā, pievienojoties Gruzijai, Bulgārijai, Lielbritānijai, Beļģijai un Azerbaidžānai.

Eiropas čempionāta finālturnīrā vietu jau ir nodrošinājušas 13 komandas ar augstākajiem sasniegumiem. Kvalifikācijā nav nepieciešams sacensties Spānijai, Zviedrijai, Vācijai, Horvātijai, Dānijai, Islandei, Ungārijai, Slovēnijai, Portugālei, Norvēģijai, Francijai, Serbijai un Fēru Salām.

Nākamgad Eiropas U-18 čempionāts norisināsies Melnkalnē.

Izmantotie resursi:
LETA