Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Izlases spēlētāja Prūse: "Šādā līmenī šobrīd un tuvākajā nākotnē neesam spējīgas konkurēt"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Izlases spēlētāja Prūse: "Šādā līmenī šobrīd un tuvākajā nākotnē neesam spējīgas konkurēt"
Latvijas handbola izlase pēc spēles pret Franciju. Foto: LHF.

Pēc svētdien piedzīvotā zaudējuma titulētajai Francijas izlasei Latvijas handbola izlases spēlētāja Patrīcija Elizabete Prūse atzina, ka šādā līmenī šobrīd un tuvākajā nākotnē Latvijas izlases spēlētājas nav spējīgas konkurēt. Savukārt komandas vārtsardze un kapteine Sabīna Vengra norādīja, ka šī kvalifikācija bijusi ļoti smaga, gan fiziski, gan morāli.

Iepriekš ziņojām, ka Latvijas handbola valstsvienība šā gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības pabeidza ar vēl vienu pamatīgu zaudējumu Francijai. Latvietes pašreizējām olimpiskajām un pasaules čempionēm piekāpās ar 9:53.

Par spēli un kvalifikāciju kopumā pārdomās dalās Latvijas izlases spēlētāja Patrīcija Elizabete Prūse: “Spēle bija ļoti grūta gan morāli, gan fiziski. Protams skaidrs, kas ir mūsu pretinieks un cik tas ir atšķirīgs no mūsu līmeņa, ne tikai šajā spēlē, bet visā kvalifikācijā kopumā. Spēlējot pret profesionālām handbolistēm, guvām neatsveramu pieredzi, ko izmantosim arī savai turpmākajai attīstībai, taču saprotams, ka šādā līmenī šobrīd un tuvākajā nākotnē neesam spējīgas konkurēt.”

“Šodien komandas mērķis bija nesasteigt spēli. Nenogurām tik ātri, kā tas bija pirmajās kvalifikācijas spēlēs, kur ļoti daudz zaudējām bumbu. Centāmies nesarežģīt spēli, apspēlēt pretinieces ar negaidītiem un viltīgiem gājieniem, kas arī atspoguļojās spēļu rezultātos,” papildina Prūse.

“Šī kvalifikācija bija ļoti smaga, gan fiziski, gan morāli. Taču komanda jūtas gandarīta par padarīto un pateicīga par šo iespēju. Cīnījāmies un rādījām, ko spējām. Kļūdījāmies, metām, skrējām, bet vienmēr atbalstījām viena otru. Šodien atmosfēra bija citā līmenī, kas mums paliks atmiņā,” stāsta Latvijas izlases kapteine un vārtsardze Sabīna Vengra.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija