Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pēc divām uzvarām pār Lietuvu nosaukts handbola izlases sastāvs pret Slovākiju

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pēc divām uzvarām pār Lietuvu nosaukts handbola izlases sastāvs pret Slovākiju
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Pēc pagājušajā nedēļas nogalē izcīnītajā divām uzvarām pārbaudes spēlēs pret Lietuvu treneri nosaukuši Latvijas sieviešu handbola izlases sastāvu 2023. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlei pret Slovākiju.

Latvijas sieviešu handbola izlase, gatavojoties 2023. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēm pret Slovākijas izlasi, šajā nedēļas nogalē aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Lietuvas izlasi. Pirmajā spēlē latvietēm uzvara ar 21:17, savukārt šodien tika izcīnīta uzvara ar minimālu pārsvaru – 29:28.

Komandas galvenā trenere Natālija Kudrjavceva pēc nedēļas garumā aizvadītas treniņnometnes un divām pārbaudes spēlēm atzina: “Kopumā esmu gandarīta un apmierināta ar paveikto treniņnometnē, kā arī ar meiteņu atdevi treniņos un gatavību spēlēm pret Slovākiju. Šīs nedēļas nometnē lielāku uzmanību pievērsām taktikai un spēlei aizsardzībai. Komandai šajā nometnē ir pievienojušās jaunas spēlētājas, visas meitenes nevarēja tikt uz visiem treniņiem, līdz ar to komanda līdz galam vēl nav saspēlējusies. Arī mēs, treneri, vēl meklējam labākos spēlētāju virknējumus.”

Galvenā trenere uzsver, ka komandā ir labs noskaņojums un ka meitenes ir noskaņojušās cīņai. “Mums ir izdevies saliedēt komandu, un psiholoģiski meitenes ir gatavas cīnīties par uzvaru. Esam gandarītas, ka pārbaudes spēlēs izcīnījām uzvaras,” norāda Kudrjavceva.

“Pārbaudes spēlēs mērķis bija apspēlēt pēdējā nometnē ņemtos taktiskos un aizsardzības risinājumus. Tāpat spēles kalpoja kā iespējas pārbaudīt visas spēlētājas un pieņemt lēmumu par spēlētājām, kuras dosies uz Slovākiju. Priecēja meiteņu cīņas griba un atdeve spēlēs,” atzīst komandas galvenā trenere.

Latvijas sieviešu izlases treneru korpuss Natālija Kudrjavceva un Ivita Asare, nosaukušas 15 handbolistes, kuras dosies uz Slovākiju un 2. novembrī aizvadīs 2023. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēli. Atbildes spēle norisināsies 6. novembrī Valmieras Olimpiskajā centrā. Kā jau iepriekš informējām, šī būs Latvijas sieviešu izlases atgriešanās mājas spēle, kuri aicinām apmeklēt, turklāt ieeja spēlē bez maksas.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Slovākiju

Nr.p.k.SpēlētājaPozīcijaDz.gadsKomanda
1.Kokina Kintija DiānaGK1999LSPA
2.Zelčāne KristaGK2005Jēkabpils SS
3.Ancāne Melānija EstereGK2005Jēkabpils SS
4.Prūse Patrīcija ElizabeteLW1995Salaspils SS
5.Cibuļska MadaraCB2002SK Latgols
6.Brikmane SandraCB/LB2005Jēkabpils SS
7.Bilkšte ElīzaCB2006REIR/Dobele SS
8.Millere LauraRB/CB1994REIR/Dobele SS
9.Pudovska AnnaCB/LW1992LSPA
10.Anča EnijaRB2005Jēkabpils SS
11.Binduka FrīdaRW2005Salaspils SS
12.Zarovska ValērijaRW2004REIR/Dobele SS
13.Nikolajeva LanaPV1977Stopiņu PHK
14.Reinfelde IevaPV1994REIR/Dobele SS
15.Borisenko ViktorijaCB1989LSPA

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija