Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbola izlases ierašanos Portugālē patraucē vētra

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Latvijas handbola izlases ierašanos Portugālē patraucē vētra
Dainis Krištopāns
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Agrā pirmdienas rītā Latvijas handbola izlase no Rīgas, Vācijas, Norvēģijas, Slovākijas, Austrijas un Francijas sāka savu ceļu uz Portugāli, kur 30. oktobrī plkst. 23:00 (pēc Latvijas laika) Nazarē aizvadīs pirmo 2015. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēli. Diemžēl ne visi spēlētāji paspēja uz vakara treniņu.

Kā līdz šim ierasts, izlase nepulcējās Rīgā, bet gan pirms pirmā cikla spēles 16 handbolistu sastāvā aizvadīs četrus kopīgos treniņus Portugālē.

No Rīgas, pirmo ceļa posmu uz Amsterdamu veicot ar olimpisko airBaltic lidmašīnu, uz Lisabonu devās desmit cilvēki - spēlētāji Artūrs Lazdiņš, Artis Kurmēns, Raitis Puriņš, Andis Ērmanis, Oskars Arājs, Austris Tuminskis un Uldis Lībergs, treneris Dmitrijs Bražņikovs, fizioterapeite Viktorija Karjagina un izlašu direktors Renārs Līcis.

No Vācijas izlasei pievienojās Aivis Jurdžs, Elvijs Borodovskis, Evars Klešniks, Edgars Kukša, Artūrs Kuģis un Kristaps Ence, no Norvēģijas - Jānis Pavlovičs, no Slovākijas - Dainis Krištopāns, no Francijas - Ingars Dude, bet no Austrijas - galvenais treneris Valdis Labanovskis. Diemžēl vētras dēļ uz vakara treniņu Nazarē nepaspēja Jurdžs, Klešniks un Borodovskis.

Portugāles valstsvienība, ar kuru pēdējo reizi spēlējām 2010. gadā Luksemburgā un piedzīvojām zaudējumu ar 30:31, pirmajiem diviem mačiem kandidātu sarakstā iekļāvusi 18 spēlētājus, kuri visi pārstāv vietējos klubus. Seši spēlētāji ir no valsts čempiones "FC Porto", kas sekmīgi cīnās EHF Čempionu līgā.

Preses konferencē pirms cikla pretinieku vienības galvenais treneris Rolando Freitas pastāstīja, ka Latvijas izlase ir labi zināms pretinieks un ar to ir jārēķinās, tomēr bīstamāki ir Bosnijas un Hercegovinas handbolisti, ar kuriem portugāļi tiksies otrajā mačā.

Nākamo 2015. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēli Latvijas izlase aizvadīs jau 3. novembrī Dobelē, kur plkst. 15:05 uzņems Igaunijas izlasi. Vēl mūsu apakšgrupā spēlē arī Bosnija un Hercegovina. Ceļazīmi uz otro kvalifikācijas kārtu nodrošinās tikai grupas uzvarētāja.

Latvijas izlase: Artūrs Kuģis (SV Beckdorf, Vācija), Artis Kurmēns, Artūrs Lazdiņš, Raitis Puriņš (Celtnieks/LSPA), Jānis Pavlovičs (Sandefjord, Norvēģija), Austris Tuminskis (SK Latgols), Evars Klešniks (HSG Wetzlar, Vācija), Aivis Jurdžs (ThSV Eisenah, Vācija), Uldis Lībergs (Drammen, Norvēģija), Andis Ērmanis, Oskars Arājs (Dobeles Tenax), Elvijs Borodovskis (HSV Bad Blankenburg, Vācija), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija), Ingars Dude (Istres, Francija), Dainis Krištopāns (Tatran Prešov, Slovākija), Kristaps Ence (HSG Nienburg, Vācija).
Galvenais treneris: Valdis Labanovskis
Treneris: Dmitrijs Bražņikovs
Fizioterapeits: Viktorija Karjagina

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2013-10-29 07:57, pirms 11 gadiem
FC Porto Vitalis - 1 uzvara 3 zaudējumi EHF Čempionu līgā.,uzvara pret grupas pastarīti 22-21 mājās un priekšpēdējā vieta grupā....nez vai tā ir sekmīga cīnīšanās visticamāk,ka no grupas neizkļūs ....veiksmi izlasei un ja kāds zin,varbūt kādu linku ieliekat,kur varēs redzēt spēli...

  +2 [+] [-]

, 2013-10-29 11:12, pirms 11 gadiem
VIDEO izskatās, ka būs te: POR-LET on Livestream

bet portugāļi man vēl nav atbildējuši, vai nav kaut kādi valstu ierobežojumi.

     [+] [-]

, 2013-10-29 11:54, pirms 11 gadiem
Raitis Puriņš rakstīja: VIDEO izskatās, ka būs te: POR-LET on Livestream

bet portugāļi man vēl nav atbildējuši, vai nav kaut kādi valstu ierobežojumi.
būtu labi, ja rādītu