Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Labanovskis: No mums gaida uzvaras, nevis tikai labu spēli

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Labanovskis: No mums gaida uzvaras, nevis tikai labu spēli
Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

Pirms pirmās 2015. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas spēles 30. oktobrī plkst. 23:00 ar Portugāli Latvijas handbola izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis atzīst, ka komandai nepietiks rādīt tikai labu sniegumu un cīnīties līdz galam, bet gan katrā spēlē tiks gaidīta uzvara.

Diemžēl Latvijas izlasei savainojuma dēļ vismaz pirmajās divās spēlēs nevarēs palīdzēt vairāki spēlētāji, ar kuriem iepriekš bija rēķinājušies treneri - līnijas spēlētāji Jānis Glušaks un Einārs Kiršteins, saspēles vadītājs Ģirts Lilienfelds un labais malējais Ēriks Blūms. "Īpaši trūkst Lilienfelds," stāsta Valdis Labanovskis. "Bez viņa mēs spēlējam mazliet savādāk, bet ar viņu - noteikti labāk. Arī šajā sastāvā esam spēlējuši un uzvarējuši Slovākiju."

Saspēles vadītāja postenī Lilienfelda vietā var spēlēt gan Austris Tuminskis, gan Artūrs Lazdiņš. "No Lazdiņa vēl negaidu tik daudz, viņam jābūt kopā ar komandu un jāsajūt spēles garšu. Ja būs izdevība, tad Artūrs tiks laukumā. Centrā spēlēs visi ārējie. Nebūs izteikta saspēles vadītāja, bet gan trīs insaidi, no kuriem viens spēlēs vidū."

Par vienīgo ceļazīmi uz nākamo kvalifikācijas kārtu Latvijas izlase cīnīsies vienā apakšgrupā ar Portugāles, Igaunijas, Bosnijas un Hercegovinas izlasēm. "Komandas spēkos ir ļoti līdzīgas," turpina treneris. "Nav divas izteiktas stipras vai vājas vienības, kā tas ir citās grupās. No vienas puses tas nemaz nav tik slikti. Ja mēs kādā mačā nospēlējam ne tik veiksmīgi, tad mums ir cerības, ka kāds cits favorītam punktus atņems. Visticamāk, ka grupas uzvarētājs noskaidrosies tikai pēdējā kārtā."

Labanovskis arī atzina, ka no visām mūsu grupas komandām Portugāle izskatās stabilākā un pārliecinošākā: "Ļoti nopietns pretinieks un mums varētu būt nepatīkams. Par igauņiem grūti spriest, jo pēdējos gados mūsu kaimiņi nespēlēja šajā līmenī. Viņu līderis Maits Patreals ir krietni pielicis savā spēlē. Igauņus mēs labi pazīstam un viņi mūs tāpat. Man ir arī vairāki Bosnijas un Hercegovinas spēļu ieraksti, taču tos analizēt sākšu pēc šīm divām spēlēm."

Latvijas valstsvienība sekmīgi aizvadīja 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otro kārtu, kurā pieveica spēcīgo Slovākiju un cīnījās neizšķirti ar Ungāriju. Tieši tāpēc šajā ciklā no mūsējiem tiek gaidītas uzvaras un iekļūšana nākamajā kvalifikācijas kārtā. "Mums arī pašiem gribas uzvarēt," atzīst Labanovskis. "Redzēsim, kā komanda pielāgosies jaunajai situācijai, kad no mums gaida uzvaras. Nepietiks tikai labi spēlēt un cīnīties līdz galam, paņemot kādus punktus. Katrā spēlē no mums gaidīs uzvaras."

Portugāles valstsvienībā iekļauti spēlētāji tikai no pašmāju klubiem: "Tā ir viņu priekšrocība. Viņi var ilgāk gatavoties un noteikti būs saspēlējušies vairāk. Mūsu spēlē neko jaunu izdomāt nevaram tik īsā laikā. Pamainīsim sīkumus un cīnīsimies."

Maču pret Portugāli video tiešraidē demonstrēs vietējais Andebol TV, kā arī teksta režīmā tam varēs sekot handball.lv. Pēc tam Latvijas valstsvienība atgriezīsies Latvijā, kur 3. novembrī plkst. 15:05 Dobelē spēkosies ar Igauniju.

Latvijas izlase Portugālē: Artūrs Kuģis (SV Beckdorf, Vācija), Artis Kurmēns, Artūrs Lazdiņš, Raitis Puriņš (Celtnieks/LSPA), Jānis Pavlovičs (Sandefjord, Norvēģija), Austris Tuminskis (SK Latgols), Evars Klešniks (HSG Wetzlar, Vācija), Aivis Jurdžs (ThSV Eisenah, Vācija), Uldis Lībergs (Drammen, Norvēģija), Andis Ērmanis, Oskars Arājs (Dobeles Tenax), Elvijs Borodovskis (HSV Bad Blankenburg, Vācija), Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija), Ingars Dude (Istres, Francija), Dainis Krištopāns (Tatran Prešov, Slovākija), Kristaps Ence (HSG Nienburg, Vācija).
Galvenais treneris: Valdis Labanovskis
Treneris: Dmitrijs Bražņikovs
Fizioterapeits: Viktorija Karjagina

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  -1 [+] [-]

, 2013-10-30 05:21, pirms 11 gadiem
Domaaju, ka uzvaru nebuus iekams uz izlasi netiks izsaukta Ogres blice ar Poznjaku un Straumi prieksgalaa...Nesaprotu muusu izlases trenerus- Andrim Poznjakam liigumus piedaavaa labaakie Eiropas klubi (konkreeti zinu par piedaavaajumiem no Cehovas Laaciem un Atletico, bet domaajams, ja vareetu atljauties samaksaat izpirkuma maksu, jebkurs sevi cienoss gandbola klubs panjemtu vinju atplestaam rokaam), a izlases treneri spiitiigi vinju ignoree...

  -1 [+] [-]

, 2013-10-30 07:59, pirms 11 gadiem
cehovas lāciem ir finansiālas problēmas un Atletico nobankrotēja...par kādu līgumu tu runa
Kadrs23 rakstīja: Domaaju, ka uzvaru nebuus iekams uz izlasi netiks izsaukta Ogres blice ar Poznjaku un Straumi prieksgalaa...Nesaprotu muusu izlases trenerus- Andrim Poznjakam liigumus piedaavaa labaakie Eiropas klubi (konkreeti zinu par piedaavaajumiem no Cehovas Laaciem un Atletico, bet domaajams, ja vareetu atljauties samaksaat izpirkuma maksu, jebkurs sevi cienoss gandbola klubs panjemtu vinju atplestaam rokaam), a izlases treneri spiitiigi vinju ignoree...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-30 19:28, pirms 11 gadiem
Kapēc Māris Veršakovs nav kandidātos ? Varbūt Treneris vai LHF var izskaidrot?