Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Sāgosens: "Trenerim nācās spēlētājiem pārtraukumā "izskalot smadzenes""

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sāgosens: "Trenerim nācās spēlētājiem pārtraukumā "izskalot smadzenes""
Norvēģijas izlase ar treneri priekšgalā vakardienas spēlē Vidzemes Olimpiskajā centrā. Foto:Toms Kalniņš / NTB

Lai arī vakar Valmierā Eiropas čempionāta atlases turnīrā Latvijas vīriešu handbola izlase ar rezultātu 23:28 piekāpās spēcīgajai Norvēģijas valstsvienībai, tomēr norvēģiem šī uzvara nenāca viegli, ko atzīmē arī Norvēģijas viens no lielākajiem medijiem “Dagbladet”.

Vakar Latvija atzīstami cīnījās ar pēdējo divu pasaules čempionātu finālistiem un sudraba medaļu ieguvējiem norvēģiem, kuriem piekāpās tikai ar piecu vārtu starpību. Tas, ka nesanāca viegla uzvara, atzīmē arī norvēģu medijs “Dagbladet”, atzīstot, ka izcīnījuši svarīgu panākumu.

“Norvēģija bija lieli, lieli favorīti Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē ar Latviju, bet Kristiana Berges vīriem nācās saskarties ar daudz spēcīgāku pretestību nekā gaidīts,” ar šādu secinājumu iesākas raksts par vakardienas spēli. “Norvēģija pēc pirmā puslaika bija vadībā tikai ar vienu vārtu starpību, taču milzīgs stress nebija, kaut arī latviešu 214cm garais milzis Dainis Krištopāns aizvadīja ļoti labu puslaiku.”

“Domāju, ka mēs pirmajā puslaikā pavirši nospēlējām piespēlēs un uzbrukuma noslēgumos. Latvija centās mazināt tempu otrajā puslaikā un izmantot pēc iespējas ilgāku laiku uzbrukumos,” ar secinājumiem dalās Norvēģijas izlases treneris Berge un turpina. “Latviešu taktika darbojās labi, bet ar to nebija pietiekoši, lai pakļautu Norvēģijas komandu ar “superzvaigzni” Sāgosenu priekšgalā.”

“Abi puslaiki bija pilnīgi atšķirīgi. Pirmajā puslaikā pieļāvām pārāk daudz paviršību. Pēc pārtraukuma spēlējām labāk. Otrajā puslaikā saasinājām spēli, tādējādi esot labākiem par Latviju. Svarīgs faktors bija tas, cik daudz iekarsām,” stāsta Sāgosens, kurš vakar bija precīzs deviņas reizes. “Samazināt apgriezienus, kā mēs šodien izdarījām spēles pirmajā pusē, ir diezgan bīstami. Pārtraukumā treneris mums “izskaloja smadzenes”, un mēs spējām “ieslēgties” otrajā puslaikā. Treneris arī pateica, lai mēs paši sev izvirzām augstākas prasības, un ka tādā līmenī, kā mēs spēlējām pirmajā puslaikā, mēs nedrīkstam laukumā rādīties,” atstāsta pārtraukumā notikušo Sāgosens.