Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

U17 jaunietēm handbolā smags zaudējums Lietuvai pirmajā pārbaudes spēlē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

U17 jaunietēm handbolā smags zaudējums Lietuvai pirmajā pārbaudes spēlē
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Latvijas U17 handbolistes ceturtdien Dobelē aizvadīja pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties Eiropas čempionātam, kurā ar 16:37 piedzīvoja smagu zaudējumu Lietuvas U17 izlases handbolistēm.

Pirmajā puslaikā Latvijas izlases jaunietēm pārvarēt pretinieču vārtsargu izdevās vien piecas reizes. Lai gan spēles ievadā latvietes panāca divu vārtu pārsvaru (3:1), lietuvietes ar 23:2 izrāvienu līdz puslaika beigām attālinājās 18 vārtu starpībā (23:5).

“Lietuvas vārtsardzes aizvadīja ļoti veiksmīgu spēli un neļāva mums gūt vārtus arī no izdēvīgām pozīcijām. Mūsu komandai bija krietni vairāk noraidījumu, kuru laikā lietuvietes guva vieglus vārtus. Uzskatu, ka spēles gaitu izšīra mūsu tehniskais brāķis ar divu minūšu noraidījumiem. Viss bija skaidrs jau pirmajā puslaikā, ar tik lielu vārtu starpību. Izskatījās, ka meitenes spēli ir uzsākušas ļoti drudžaini, katra kaut ko mēģināja darīt un nebija jūtama vienotas komandas saspēle,” par spēli sacīja Latvijas U17 izlases trenere Larisa Veinberga.

Otrā puslaika beigās Latvijas handbolistēm spēles gaita ritēja jau veiksmīgāk, taču ar būtiskiem panākumiem tas nevainagojās: “Otrajā puslaikā meitenes vairāk nomierinājās. Labāka spēle aizsardzībā, tika veidotas sadarbības un tas jau sāka izskatīties pēc spēles. Priecē, ka pēc pārbaudes spēlēm treniņnometne vēl turpināsies, kuras laikā varēsim pie šīm kļūdām strādāt un tās labot,” papildināja Larisa Veinberga.

Šajā spēlē septiņus no 12 metieniem realizēja Elīza Bilkšte. Trīs reizes precīza bija Kristiāna Ziediņa un Līva Piterniece.

Latvija – Lietuva 16:37 (5:23)

Latvija – Elīza Bilkšte 7/12, Kristiāna Ziediņa 3/8, Līva Piterniece 3/3, Kristiāna Blažēvica 2/9, Inga Boroduļina 1/5;
Lietuva – Gabija Pilikauskaite 8/9, Greta Vainoryte 6/9, Agne Gudlinkyte 6/7, Amelija Selivoncikaite 5/7, Auguste Zilinskaite 4/6, Adele Augaite 4/4

Piketdient plkst. 16:00 Latvijas U17 handbolistes vienā laukumā tiksies ar trenera Māra Cibuļska vadīto Latvijas nacionālo sieviešu izlasi. Ņemot vērā, ka U17 izlases sastāvā ir spēlētājas, kuras pārstāv arī nacionālo izlasi, šajā reizē sieviešu izlasi būs nepilnā sastāvā.

Izmanotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija