Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

U20 Eiropas čempionātos handbolā triumfē Izraēla, Spānija un Čehija

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

U20 Eiropas čempionātos handbolā triumfē Izraēla, Spānija un Čehija
Spānijas izlases gaviles. Foto: handball.lv

Eiropas handbola federācijas (EHF) U20 Eiropas čempionātā (B divīzijā) dažas dienas pēc Latvijas turnīra, turpat Bulgārijā norisinājās citu dalībvalstu turnīrs, kurā startēja arī kaimiņvalsts Lietuva. A apakšgrupā spēlēja Grieķija, Izraēla, Luksemburga, Izraēla, Lielbritānija, Lietuva, savukārt, B grupā – Šveice, Rumānija, Ukraina, Ziemeļmaķedonija un Kosova.

Pēc apakšgrupu posma vietu pusfinālā sev bija garantējušas abu grupu pirmās divas vietas. A grupā tā bija Grieķija un Izraēla, bet B grupā – Šveice un Rumānija. Pusfināla spēlē Izraēlai izdevās pieveikt Šveici (32:29), kamēr Rumānija pārspēja Grieķiju (35:33). Cīņā par trešo vietu, starp Rumānijas un Šveices valstīm, pārāki bija Rumānijas handbolisti (26:23), savukārt, finālspēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti – 33:33. Soda metienu sērijā veiksmīgāki gan bija Izraēlas handbolisti, kļūstot par šī čempionāta uzvarētājiem (38:36), atstājot Rumāniju otrajā vietā.

Lietuvas izlases finišēja devītajā vietā desmit valstsvienību konkurencē, piecās spēlēs izcīnot uzvaru pār Kosovu un Luksemburgu.

Kā jau iepriekš tika informēts, Latvijas izlase EHF U20 Eiropas čempionātu noslēdza piektajā vietā, apakšgrupu fāzē, uzvarot Bulgāriju, bet piekāpjoties Somijas un Čehijas vienaudžiem. Turnīra turpinājumā divas uzvaras pār Gruziju un Slovākiju, kas kopvērtējuma deva piekto vietu deviņu komandu konkurencē. Par šī čempionāta uzvarētājiem kļuva Čehijas handbolisti.

Rauls Serafimovičs kļuva par piekto rezultatīvāko šī turnīra spēlētāju, piecās spēlēs gūstot 40 vārtus.

Savukārt, Portugālē notiekošajā EHF EURO U20, kur startēja šī vecuma 16 labākās Eiropas komandas, triumfēja Spānijas izlase, aiz sevis uz goda pjedestāla atstājot Portugāli un Serbiju. Renāra Uščina pārstāvētā Vācijas izlase izcīnīja septīto vietu. Renārs čempionātā guva 16 vārtus.

Rīgā no 8. līdz 14. augustam tikmēr norisināsies Eiropas čempionāts handbolā U18 vecuma grupā puišiem. Spēles būs iespējams apmeklēt arī klātienē - tās tiks aizvadītas ''Rimi Olimpiskajā Centrā''.

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/u20-cempio...