Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Latvijas U20 handbolisti EČ apspēlē Gruziju, tiekot pie cīņas par 5. vietu

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Latvijas U20 handbolisti EČ apspēlē Gruziju, tiekot pie cīņas par 5. vietu
Latvijas U20 handbola izlase uzbrukumā. Foto: handball.lv

Šodien maču U20 Eiropas handbola čempionāta ietvaros aizvadīja Latvija vīriešu izlase. Bulgārijas pilsētā Varnā ar rezultātu 27:24 tika apspēlēti vienaudži no Gruzijas.

Latvijas izlases panākumā pamatus ielika Rauls Erlends Serafimovičs, kurš bija precīzs 11 reizes.

Jau pirmajā puslaikā latvieši centās noteikt mačam toni. Izdevās iekrāt nelielu pārsvaru, kurš pēc pirmā puslaika bija trīs vārti. Handbolisti no Gruzijas centās atspēlēties, taču ar tādu pašu deficītu viņi beigās atzina Latvijas pārākumu.

Latvijas U20 izlase šī panākuma rezultātā rīt cīnīsies par piekto vietu visā čempionātā. Pretī stāsies Slovākijas izlase, kas ar rezultātu 32:31 pieveica Bulgāriju. Mača sākums plkst. 13:00. Tiešraidi būs iespējams vērot ''ehftv.com''.

''Uzvara. Ļoti labi! Esmu apmierināts ar kopējo spēles plānu, spējam tikt pie labām pozīcijām un metieniem, bet individuālā meistarība neļāva mums spēli aizvadīt mierīgāk, jo nerealizējām ļoti daudz metienus, arī no sešiem metriem, un handbolā vieglāka metiena nav. Kopumā viss ir kārtībā - esam jauna komanda, kura cīnījās. Mums ir jākrāj uzvaras un jāmācās uzvarēt. Rīt spēle pret slovākiem, kuri ir Čehijas līmeņa komanda - varbūt vienīgi ne tik fiziski spēcīga. Rīt mums būs ļoti smaga spēle, bet tā ir pēdējā šajā čempionātā, tāpēc jānospēlē labāk nekā pret Čehiju,'' pēc uzvaras sacīja izlases galvenais treneris Arnolds Straume.

Grupu turnīru latviešu handbolisti noslēdza trešajā vietā. Izlase ar 32:26 pieveica mājinieci Bulgāriju, ar 24:25 cieta sāpīgu zaudējumu pret Somiju un pēdējā grupas spēlē ar 20:42 kapitulēja čehiem.

Latvija - Bulgārija 27:24 (15:12)
Latvijas vārtu guvēji: Serafimovičs 11, Grebeņņikovs 6, Geislers 5, Rogonovs 3, Usāns 1, Krūmiņš 1