Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Izlasē debitējušais Rancāns pievienojies Spānijas augstākās līgas komandai

Agris Suveizda

Izlasē debitējušais Rancāns pievienojies Spānijas augstākās līgas komandai
Roberts Rancāns. Foto: handball.lv

Latvijas nacionālās handbola izlases spēlētājs Roberts Rancāns nākamajā sezonā startēs Spānijas augstākajā līgā ASOBAL spēlējošajā Pamplonas “Helvetia Anaitasuna” komandas sastāvā.

"Man par izbrīnu, piedāvājumu bija diezgan daudz un no vairākām valstīm. Piedāvājumi visur atšķīrās un pašam personīgi pieredzes šajā jomā nebija, tāpēc grūti bija spriest, kurš no variantiem bija piemērotākais man. Paldies aģentam, viņš vienmēr mani informēja par aktualitātēm un arī paskaidroja, ka tieši šis klubs gatavs dot labus apstākļus, lai es spētu attīstīties kā handbolists. Tas man bija galvenais," Rancāns citēts Latvijas Handbola federācijas mājaslapā.

21 gadu vecais handbolists iepriekšējās divas sezonas pārstāvējis “ASK Zemessardze/LSPA” klubu, 2022. gadā izcīnot sudrabu un šogad finišējot ceturtajā vietā, bet iepriekš spēlējis “SK Latgols” komandas sastāvā. Šosezon Rancāns Latvijas čempionātā izcēlās kā otrais rezultatīvākais sezonas spēlētājs vīriešu virslīgā. Viņš no 181 metiena 109 pārvērta vārtu guvumā. Šogad Rancāns debitēja Latvijas nacionālajā vīriešu izlasē, aizvadot divas spēles pret Itāliju 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā.

“Helvetia Anaitasuna” komanda Spānijas augstākajā līgā ASOBAL spēlē kopš 2011. gada, tomēr čempiones titulu vēl nav ieguvusi. 2016. gadā Spānijas Karaļa kausa izcīņā un 2017. gadā Supercopa ASOBAL “Anaitasuna” komanda spēlēja finālā, taču abās reizēs zaudēja “Barcelona” komandai. Šogad “Anaitasuna” 16 komandu konkurencē sezonu noslēdza 13. vietā ar deviņām uzvarām, četriem neizšķirtiem un 17 zaudējumiem 30 spēļu kopsummā. Trīs sezonas pēc kārtas “Anaitasuna” spēlējusi arī EHF kausa izcīņā. 2015./2016. gada un 2016./2017. gada sezonās sacensības noslēdza grupu posmā, bet 2017./2018. gada sezonā sasniedza ceturtdaļfinālu.

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/roberts-ra...

  +6 [+] [-]

, 2023-06-27 20:02, pirms gada
Visnotaļ veiksmi, Hanbolistus vajag, spēlējam viduvēji, vajadzīgi jauni perspektīvi spēlētāju, ar iegūtu pieredzi augsta līmeņa klubos.

     [+] [-]

, 2023-06-28 12:55, pirms gada
Lieliski!
Jāsūta pēc iespējas vairāk uz ārzemēm, savadāk šeit amatieru sabantūjā *(virslīga) tikai nodzērties var