Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Skabeiķis un Gūtmanis velk komandu 3. līgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Skabeiķis un Gūtmanis velk komandu 3. līgā
Mareks Skabeiķis (pa kreisi) un Valdis Gūtmanis ir SGSH komandas līderi un ar abu Latvijas handbolistu palīdzību komanda ir tuvu iekļūšanai Vācijas handbola 3. līgā.

Vairāki Latvijas handbolisti spēlē Vācijas pēc ranga 4. līgā (tajā pavisam ir 12 ģeogrāfiskās zonas) jeb Oberlīgā. Vislabāk šosezon sekmējas vārtsarga Mareka Skabeiķa un Valda Gūtmaņa pārstāvētajam SG "Schmalksmuhle-Halver" jeb saīsināti SGSH klubam, kurš ir pārliecinošs līderis Vestfalenas zonā un nākamo sezonu cer sākt jau 3. līgā. Abiem Latvijas handbolistiem ir liels nopelns kluba panākumos.

Pašreiz SGSH rēķinā ir 32 punkti (vārtu starpība - +81) un tas par 9 punktiem apsteidz savus divus tuvākos sekotājus, kā arī par 10 punktiem vēl divas nākamās komandas turnīra tabulā. Kluba vadība neslēpj, ka mērķis ir iekļūt 3. līgā.
"Pašreiz esam pārliecinoši līderi. Priekšā vēl daudz spēļu, taču 9 punktu pārsvars ir pietiekami liels, lai jau domātu par tikšanu 3. līgā," komandas nopietnos nodomus apliecina Mareks Skabeiķis, kurš pērn palīdzēja uzvarēt 3. līgas čempionātā savā zonā Aues komandai un iekļūt tai 2. bundeslīgā. "Ja izdosies, tad atgriezīšos turpat, kur jau nesen spēlēju - vienu līmeni augstāk. Man pašam šeit ir darbs, labs darbs ir sievai, netālu ir Esene un Dortmunde, tā ka esmu jau gandrīz kļuvis par Dortmundes "Borussia" fanu - šīs komandas spēļu dienās mūsu pilsētiņa ir kā izmirusi... Jau esmu pagarinājis līgumu ar komandu vēl uz divām sezonām, bet Valdis Gūtmanis pagaidām vēl nav izlēmis - palikt vai doties kaut kur citur."
Mareks Skabeiķis ir SGSH pamatvārtsargs un liels bija viņa nopelns, kad pēdējā no aizvadītajām spēlēm viesos ar ASV "Senden" Vestfalenas zonas līderis zaudēja tikai 19 vārtus (uzvara ar 32:19) - tas ir kluba rekords šajā līgā. Savukārt Valdis Gūtmanis ar 102 gūtajiem vārtiem pašreiz ir rezultatīvākais savā komandā un 5. rezultatīvākais visā Oberlīgā starp visu 12 zonu komandu spēlētājiem.
Ja SGSH izdosies iekļūt 3. līgā, tad tā būs Rietumu zonā - tur, kur spēlē Mārtiņa Līberga pārstāvētais Varelas klubs un Ērika Blūma pārstāvētais VfL "Edewecht".